FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her er Oslofjordens nye harryhandel-ferge

Av Dag Fonbæk 16.06.14 21:01

  Del saken på:

  Fjord Line har pusset opp gamle «Bergensfjord» og døpt henne om til «Oslofjord», slik at hun rettmessig kan seile mellom Sandefjord og Strömstad.

  Fredag legger ansiktsløftede MS «Oslofjord» ut på sin første tur tvers over fjorden med samme navn - med harryhandlere og bilferie-passasjerer om bord.

  Etter 20 år i Nordsjø- og Skagerrak-trafikk under navnet MS «Bergensfjord» er Fjord Line-fergen blitt bygget om ved et finsk verft.

  - Større dutyfree

  Lugarene er kastet ut, inn har kommet større dutyfree-områder og mer spiseplass. Det er vanskelig å se at den har bakset mot kuling og storm i værharde Skagerrak - på linjen mellom Vestlandet og Danmark.

  Nå settes Oslofjordens nye ferge inn i atskillig smulere farvann - i skytteltrafikk på «spritruta» mellom Sandefjord og Strømstad.

  Overfarten tar to og en halv time, og det legges opp til to rundturer hver dag.

  Fjord Lines linje mellom Sandefjord og Strömstad er helt ny, og skal seiles i konkurranse med Color Line, som har gjort «snarveien til Sverige» til en lukrativ overfart.

  250 millioner

  - Fergen fremstår som et helt nytt skip, og vi gleder oss til å introdusere henne for gjester og transportører, sier Fjord Lines linjedirektør for Sandefjord-Strömstad, Marcus Pettersson.

  Ombyggingen har kostet 30 millioner euro (250 millioner kroner).

  Det Fosen-bygde skipet fra 1993 har nå fått en kapasitet på 1800 passasjerer og 370 biler.

  STX-verftets prosjektleder Kari Toivonen sier at ombyggingsprosjektet har vært særdeles omfattende og krevende.

  - Fergens grunnleggende design er nesten helt forandret. Vi er svært tilfreds med å kunne overlate en helt fornyet ferge til Fjord Line, sier Toivonen.