FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her er fire romantiske reiser

Av Anne Bergseng14.02.13 09:45

  Del saken på:

  Kanskje du har lyst til å overraske kjæresten med en romantisk reise? Her er forslag til fire ulike måter å nyte kjærligheten på ferie.

  Overrask din kjære på Valentinsdagen i dag


  Møt våren i Barcelona

  I Barcelona får du storby- og strandferie i ett. For ikke å snakke om kulturelle opplevelser. Start med en rusletur i Parc de la Ciutadella. Parken ligger i det nordøstre hjørnet av gamlebyen, og er på mer enn 70 mål. Her er det en avslappet stemning egnet for romantikk.

  Parken er også populær blant innbyggerne i Barcelona. Hit kommer de for å rusle hånd i hånd, ta en rotur sammen i den lille innsjøen eller for å besøke dyreparken.


  Mat er essensielt når man skal kose seg. Er dere glade i sjømat, bør dere sjekke ut restaurantene nede i strandområdet. Stikk også innom matmarkedet La Bouqueria. Ellers anbefales den berømte tapasrestauranten Cal Pep, Placa de les Olles 8 og brasseriet Grand Café fra 1920 i 9 Carrer d'Avinyó.

  Skal dere utforske nattelivet, er barene rundt Placa Reial er populære. Ellers er det mye liv på klubber og barer ved stranden, Port Olimpic. Det er også trendy å gå ut i områdene rundt L'Eixample og Gracia.

  Byen har mange synlige spor etter arkitekten Antoni Gaudi, med storslåtte Sagrada Familia, la Pedrera og Park Grüell som de mest kjente.

  Men ikke glem badeferien! Ta med badetøy og solkrem og kos dere på Barceloneta-stranden, en rusletur fra gamlebyen.
  SAS, Norwegian og Ryanair flyr direkte til Barcelona. Priser tur retur fra rundt 1500 kroner per person.

  Kanari- romanse

  Late dager med sol og sand mellom tærne, med eller uten bikini og badebukse. På Kanariøyene kan dere finne stranden som passer for dere.


  Fuerteventura er berømt for sine naturiststrender, men her er det plass til flere enn dem som kaster alle klærne, for øya har mer enn 150 strender å by på. Både her og på de andre Kanariøyene finnes hoteller som er spesielt tilrettelagte for turtelduer på tur.

  De fleste som farter til Kanariøyene velger charter, for det er enkleste måte å komme seg hit på. Og i de siste årene har charteroperatørene satset mer på særegne hoteller for dem som vil litt vekk fra turistløypene.

  På Fuerteventura har Solia hotellet Barceló Jandía Club Premium. De har en separat VIP-avdeling som kun er voksne. Pris for to, en uke i februar med all mat inkludert er ca. 20 000 kroner.

  På Gran Canaria har Star Tour et romantisk bosted omgitt av bananplantasjer på den frodige nordsiden av øya.
  Her på La Hacienda del Buen Suceso i Arucas tilbringer du et behagelig ferieliv med basseng, hage, restaurant og utsikt. Dette er Kanariøyenes eldste hacienda, og stall og låver er forvandlet til et designhotell. Pris for en uke i mars er 12 896 kroner for to.

  På Tenerife har Ving Hotel Botanico i Puerto de la Cruz. Dette er et luksushotell rett ved Botanisk hage i bydelen La Paz, som egner seg best for par uten barn. Prisen ligger på rundt 17 000 kroner for en uke for to personer.

  Thailand for to

  Dere kan nyte hverandre og solnedgangen helt alene på en strand i Thailand. Mange nygifte velger seg nettopp Thailand som reisemål. Her kan man bo på luksushoteller med en avslappet atmosfære, ofte til en gunstig pris.


  Det tyske paret Julia Dedenko og Bjørn Faber som VG møtte på Koh Tup, fikk et minne for livet i strandkanten, med champagne i glasset og tente lys i sanden, mens de nøt solnedgangen.
  Norske Ingeborg Fallet Kristensen i Krabi-spesialisten arrangerer bryllupsopphold for interesserte.

  To uker midt i februar på Koh Lanta, Rawi Warin Resort & Spa, med 4.5 stjerner, koster 23 696 kroner for to personer med Star Tour. Thailand-spesialist Wikstrøm Reiser tilbyr Koh Samui, to uker i starten av mars, på Nova Samui Resort, 4 stjerner pluss, til 20 800 kroner for to.

  Ving har toukers tur til Phuket i mars, på Sunprime Kamala Beach, 4.5 stjerner, til 30 790 kroner.

  Vil dere slå på stortrommen, anbefales Six Senses på øya Noi i Phang Nga-bukten. Her er 56 villaer med femstjernes luksus, alle med eget svømmebasseng, spredt rundt på øya. Via Tours har en pakke på to uker med en pris på 23 990 kroner per person.
  Six Senses er en kjede med luksuriøse hoteller i tropiske paradis, som Vietnam, Maldivene, Jordan og Oman, i tillegg til Thailand.

  Hett i høyden

  Tar du med kjæresten til fjells, kan du velge om dere vil komme til dekket bord eller ha en hytte helt for dere selv.


  Nå starter høysesongen for skiturer i den norske fjellheimen.
  Turistforeningen har både betjente og ubetjente hytter rundt i landet. Vil du ha god komfort, anbefales for eksempel Haukeliseter fjellstue på Hardangervidda. Her er det bilvei helt frem, og den er åpen hele året. Det lokkes med badstue, utendørsstamp og gode dobbeltsenger.

  Kjøkkenet byr på såkalt «crossover», der lokale råvarer er basis, men med litt inspirasjon fra den store verden.
  Rom i ulike kategorier, men unn dere et fjellrom til 1970 kroner for to, inkludert frokost, niste og treretters middag.
  Sota Sæter i Breheimen er også et romantisk sted med god mat. Her åpner sesongen 15. mars.

  Du kan også legge kjæresteturen til selvbetjente hytter. Det behøver ikke bety lange dagsmarsjer, svette og slit. Men du må fyre opp og lage maten selv.

  Vollasetra i Sunndalen, ved inngangen til Trollheimen, er et koselig seteranlegg med sel, fjøs og eldhus. Hytta kan brukes hele året.

  En annen hytte med fantastisk utsikt og stort potensial for svermeri, er Bergen Turlags hytte Kiellandbu.

  Argaladhytta i Sulitjelmafjellene, er en liten hule for fred og ro. Overnatting på selvbetjente og ubetjente hytter er 205 kroner per person, inkludert brensel og propan.

  Følg VG Reise på Facebook!