FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Vil ha direkteruter fra London til Australias østkyst

Av Knut Arne Hansen23.08.19 15:52 | Oppdatert: 28.08.19 02:42

Del saken på:

Innen 2023 ønsker flyselskapet Qantas å opprette direkteruter mellom tre australske byer og storbyene London og New York.

Det vil da bli blant verdens lengste flyturer. I dag er ruten mellom Singapore og New York verdens lengste med sine snaut 17.000 kilometer og rundt 19 timer.

For eksempel er det rundt 17.000 kilometer fra London til Sydney.

Qantas ønsker nå direkteruter fra New York og London til de australske byene Sydney, Brisbane og Melbourne.

Fra før av flyr flere selskaper fra Perth, vest i Australia, direkte til London. En tur på rundt 14.500 kilometer.

Flyselskapet har ifølge CNN annonsert at de skal ha tre testturer med 40 passasjerer for å se hvordan kroppen takler 19 timer i luften. To fra New York og en fra London.

Testene skal skje i oktober, november og desember, og vil ha med seg helseeksperter som skal teste og følge med på hvordan den lange turen påvirker både passasjerer og de ansatte om bord.

Flere av passasjerene skal ha på seg utstyr som skal kartlegge hvordan kroppen reagerer underveis på turen.

– Ved så lange flyginger dukker det opp en rekke spørsmål. Disse undersøkelsene vil forhåpentligvis hjelpe oss få svar på noen av disse, sier Qantas-direktør Alan Joyce i en pressemelding ifølge CNN.

– Målet er å gi kundene minst mulig jetlag, og gi dem en reise som er både avslappende og behagelig. Det er også viktig å finne ut hvordan personalet kan gjøre en best mulig jobb når de er på vakt, og hvordan de får best mulig hvile når de ikke er det, når flyturen blir så langt, fortsetter han.

Flyene selskapet skal bruk er Boeing 787–9 Dreamliner, som blant annet Norwegian bruker på sine langturer.