FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fire frokostfavoritter i Paris

Av Nora Thorp Bjørnstad 12.09.18 23:38 | Oppdatert: 26.08.19 15:38

Del saken på:

PARIS (VG Reise) Helgefrokost i Paris kan være så mye mer enn croissant og kaffe. Her er Paris´kaféperler!

Spør du en franskmann hva vedkommende spiser til frokost, er svaret ofte «ingenting», «kaffe», eller «en bit bagett med smør».

For deg som ønsker en mer spennende og tilfredsstillende start på dagen i den franske hovedstaden, har VG samlet fire helt ulike, men like fantastiske, alternativer til den franske «petit dejeuner» («liten lunsj»).

Insta-kometen

Love Juice Bar startet som nettopp en juicebar, men det bitte lille krypinnets «açaí bowl» ble fort så populær at innehaver Nadia utviklet en hel serie av himmelske og mettende smoothieboller, som nå herjer billeddelingstjenesten Instagram.

Til tross for sine svært beskjedne kvadratmeter har Love vokst seg massiv, takket være den ytterst fotogene utformingen av morgenmåltidet.

Nå kan du velge din favoritt blant smakene mango, bringebær, salt karamell, peanøttsmør, matcha og enda flere. Toppingen er raus – alt fra kokoschips, friske bær, pasjonsfrukt, kakao nibs og peanøtt – eller mandelsmør.

Alt på menyen er glutenfritt, vegansk og såkalt rawfood. Se, det er noe annet enn bagett med smør!

Love Juice Bar

Adresse: 26 Rue Chapon, metro Rambuteau, 3. arrondissement.

Pris: 10 euro for en skål med alt.

Åpen hver dag unntatt tirsdag og onsdag, fra kl. 10–17.

Det hippe «comfort-food»-stedet

Hollybelly er interiøret vakkert, stemningen herlig og maten perfekt dagen derpå.

Det har gjort kafeen vanvittig populær både blant unge parisere og tilreisende hipstere. Stjernene på menyen er Hollybellys legendariske stabel av pannekaker med egg, bacon, hjemmelaget bourbon-smør og lønnesirup, eller den søte varianten dekket med frisk frukt og krem.

Se også opp for deilige eggeretter og stedets hash browns.

Vil du unngå kø, kommer du enten på en ukedag, eller før klokken 10 i helgen.

De fleste av kelnerne har engelsk som morsmål, så dette er et trygt sted å gå for dem som ikke enda er helt flytende i fransk.

Hollybelly

Pris: Mellom 5 og 13 euro for frokostretter.

Adresse: 5 Rue Lucien Sampaix, metro Jacques Bonsergent, 10. arrondissement.

Åpent hver dag fra kl. 9–17

Grønn oase i storbyen

Rett ved det yrende hektiske Porte de Clingancourt ligger det en ekte perle. La Recyclerie er herlig høyt under taket, fargerikt og stemningsfullt dekorert med planter, og ikke minst, de har uteservering langs en gjengrodd gammel toglinje!

Denne sjarmerende nabolagsrestauranten har, som navnet tilsier, fokus på resirkulering og bærekraftig utnytting av ressurser, og slår til med 16 høner og 2 ender i bakgården. Fuglene mates med brødrestene gjestene legger igjen!

På La Recyclerie er det plass til alle, gammel som ung, barn som voksen. Stemningen er upretensiøs og maten god.

Alle får hvert sitt brett som kan fylles med blant annet eggerøre, laks, bacon, røstede grønnsaker, hummus og salater. Ubegrensede mengder brød, smør, syltetøy og varm drikke er inkludert. Det er også de deilige søtsakene, kaker og en liten fruktsalat.

Alt på menyen er laget på stedet. Sitt lenge, og nyt parisisk helgefri!

La Recyclerie

Adresse: 83 Boulevard Ornano. Metro: Porte de Clingancourt.

Pris: 20 euro for vegetarisk brunsj, 22 euro for standard med kjøtt. 12 euro for barn.

Helgebrunsjen serveres mellom kl. 12 og 16.

Blant venner

Chez Casimir er blottet for enhver parisisk snobbisme, og det er nok litt av suksessoppskriften til denne herlige brunsjrestauranten. Det skader heller ikke at du får et helt enormt utvalg av deilig mat, for det som i parisisk målestokk er en rimelig penge.

30 euro gir deg en raus varmrett til å starte med, for eksempel blåskjell, osteomelett eller kreps, og så er det bare å boltre seg det du orker i den grenseløse bufféavdelingen. Ingen går herfra sulten!

Oster, pateer, supper, laks, paier, matsalater, kjøtt og spesialiteter fra Midtøsten, kaker, frukt – du finner det meste her, og det smaker.

Stemningen er herlig og landlig uformell, du kan sitte enten inne eller ute, og ofte sklir en frokost her ut i noen flasker vin (også til hyggelig pris) med venner. Lurt å bestille bord.

Chez Casimir

Adresse: 6 rue de Belzunce, metro Gare du Nord, +33 1 48 78 28 80.

Pris: 30 euro for en grenseløs buffé

Åpent hver dag til 23. Brunsj i helgene mellom kl. 10 og kl. 18.