FORNYET: Den sentrumsnære østkant-bydelen beskrives som fargerik og trendy. Her fra Mathallen. (Foto: MAGNAR KIRKNES)

Grünerløkka på liste over 10 utrolige nabolag

Oslos hippe og moderne østkantbydel har ifølge den anerkjente reiseguiden Lonely Planet fått en skikkelig ansiktsløftning.

Grünerløkka er, i likhet med blant annet Williamsburg i Brooklyn og Newtown i Johannesburg, på listen over ti nabolag i verden som ifølge reiseguiden har gjennomgått en utrolig renovering, skriver Aftenposten.

Ifølge Lonely Planet er det tidligere fabrikkdistriktet på Oslos østkant blitt en trendy bydel med rolige kafeer og gallerier med en fargerik blanding av gammel og ny arkitektur.

Skryter av utelivet

Styreleder Tarje Hellebust i Visit Oslo mener at restaurant- og bareiere kan ta mye av æren for Grünerløkka roses internasjonalt.

- Grünerløkka kan by på mange spennende restaurantkonsepter, barkonsepter og et godt uteliv med spennende mangfold, som særlig turister fra andre steder i Norge har begynt å få øynene opp for, sier Hellebust.

- Positivt for turismen

- I tillegg har man vært flink til å opprettholde arkitektur og parker, legger han til.

Hva er ditt beste Grünerløkka-tips? Del og diskutér i kommentarfeltet under!

Hellebust mener kåringer som denne virker positivt inn på turismen for hele Oslo.

- Vi vet at Lonely Planet blir lest av svært mange, og en slik omtale er jo utelukkende positivt for turismen, sier han.

Innovasjon Norge regner med at cirka 4 millioner turister kommer til Norge hvert år, flesteparten i sommerferien. VG har tidligere testet hvordan Oslo blir presentert for turistene.

- Passer for alle

Turistsjef i Oslo, Bente Bratland Holm, sier til Aftenposten at tilreisende besøker Grünerløkka i stadig større grad.

- Mange kommer til oss i turistinformasjon og spør «where are the locals», hvorpå det er veldig lett for oss å anbefale en tur på «Løkka», sier Bratland Holm.

Hun mener bydelen fremstår som ekte, urørt og original.

- «Løkka» passer for alle, både for unge backpackere og kjærestepar som er på en city break, sier hun til avisen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder