FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

- Her er verdens beste vannparker

Av Hege Lyngved Odinsen07.08.13 11:50 | Oppdatert: 11.02.16 13:40

Del saken på:

(VG Nett) Elleville magasug, vannsklier i særklasse og store bølger. Det er suksesselementer for vannparkene som er kåret til å være blant verdens beste.

Det er CNN som har gjort en gjennomgang av det de mener er verdens beste vannsklier. Dessverre for ihuga vannpark-fans ligger ingen av disse i Skandinavia, men til gjengjeld finnes det flere gode vannparker i Europa. Sjekk lista her:

Aquatica - Orlando, Florida

Hovedattraksjonen her er vannsklien som tar deg ned gjennom et basseng hvor delfiner svømmer. Flere bølgebassenger, vannslott, høyhastighetssklier og badestrand.

Aquaventure Waterpark - Dubai

Har verdens videste vannsklie, samt en 2,3 km «elve»-nedfart, Midtøstens lengste.

Area 47 - Innsbruck, Østerrike

En innsjø i Tyrol er utgangspunktet for denne vannparken. Vannsklier, dykketårn og en hydrospeed-sklie som tar deg opp i en fart på 45 km/t.

Beach Park - Fortaleza, Brasil

I Beach Park finner du vannsklia som skal ha en fart på opptil 100 km/t - en av verdens raskeste vannsklier, ifølge CNN.

Caribbean Bay - Sør-Korea

Parken har et enormt bølgebasseng, et godt utvalgt av forskjellige vannsklier, samt varmebasseng.

Siam Park - Tenerife, Spania

Vannpark inspirert av Thailand hvor parkens mest spektakulære installasjon er et 27 meter høyt tårn. Du starter på toppen og suser etterhvert ned i en glasstunnel omgitt av hai.

Tropical Island - Krausnick, Tyskland

Dette er noe så sjeldent som en innendørs tropeøy. I denne hallen finner du verdens største innendørsbasseng, samt en egen regnskog med 50.000 planter. Det er plass til 6000 mennesker her, og det er også overnattingsmuligheter i tropehallen.

Watercube Waterpark - Beijing

Høydepunktene her skal være den traktformede Tornado-sklia, Aqualoop og Bulletbowl, hvor folk «skytes» ned i et basseng.

WaterWorld Waterpark - Ayia Napa, Kypros

Geysirer, templer, skipsvrak, Poseidons bølgebasseng og Apollos stup; denne vannparken har hentet inspirasjon fra gresk historie. Et besøk i «kamikaze»-sklia vil garantert lokke frem adrenalinet, og i Aelos «vaskemaskin» snurrer du rundt og rundt før du til slutt suges ned i et hull.

Wet 'n Wild - Orlando, Florida

En rekke «skrikehøyt»-sklier, et stort sandslott-område og bølgebasseng. En av de mest populære vannskliene kalles Disco H20 - og er selvfølgelig akkompagnert med 70-tallsdisko og blinkende lys.

World Waterpark - Alberta, Canada

Verdens nest største vannpark under tak har verdens største bølgebasseng - under tak. Her går du i loop i vannskliene, og du kan prøve deg på «bungee jump».

Yas Waterworld - Abu Dhabi

Nyåpnet i 2013 med 43 vannsklier og attraksjoner. I parken finner du også verdens første «hydromagnetiske» vannsklie, en 550 meter lang berg- og dalbane i vann.

Har du erfaringer fra disse vannparkene? Eller kanskje andre vannparkfavoritter? Del nederst i saken!