FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
GROTTEFOLKET: Grottebyen Artenara ligger på 1600 meters høyde på Gran Canaria, slik den har gjort i 3000 år. Foto: TOM EGIL JENSEN

Lesernes «annerledes»-tips for Gran Canaria

Av Roar Dalmo MoltubakPublisert: 25.10.2008

Del saken på:

(VG Nett) Grottevandring, fjellturer, fisking og ekstremsport. Nordmenn drar ikke til syden bare for å sole seg.

Annonse

Mer enn 100 VG Nett-lesere har på få dager sendt oss sine beste opplevelses-tips for den populære ferieøya Gran Canaria, og mye tyder på at nordmenn er utforskere også når de er på strandferie.

Kjøp dagens VG - og lese reisereportasjen om fantastiske fjellturer til fots på Gran Canaria!

Her er VG-lesernes egne tips for å gjøre charterferien til noe litt mer enn sol, strand og skandinaviske diskoteker.

SEND INN DITT GRAN CANARIA-TIPS NEDERST I SAKEN!

FJELLTURER

«Gran Canaria har en flott fjellverden.Den Norske Klubbenhar guidete fotturer i fjellet på Gran Canaria hver onsdag og hver siste lørdag i måneden. Turene er heldagsturer og krever normalt god form. Klubben arangerer også tur hver søndag. Disse er ikke så lange, men desto mer sosiale,» forteller Paul H.T. Oxås.

«Vil man virkelig oppleve Gran Canaria må man ta bena fatt og gå på turtil toppen i Patlavakamellom Arguineguin og Amfi del mar! Den fantastiske utsikten vil gi et litt annerledes og bedre inntrykk av den flotte og varierte naturen her på øya,» skriver Therese Huttunen som bor på Gran Canaria.

«Guttetur i fjellet. Lei 4-hjuls carter i Puerto Rico og bli med opp i høyden. Dette er turen for gutta.4-5 timers tur. Min sønn på 5 år har vært med og det var kjempekult,» skriver Mona Jevne.

Les VGs reportasjer fra Gran Canaria her!

EKSTREMSPORT OG SJØAKTIVITETER

SURF, KITE OG DYKK: VG Netts lesere anbefaler sport og sjøliv på turer til Gran Canaria. Foto: Reinhard Müller.


Cathrine Sangvik anbefaler bølgesurfing på Las Canteras i Las Palmas, og Linda Johansen er en av mange som likte delfinsafarien som tilbys flere steder.

«Fra Puerto Rico blir du med båt og serville delfinerog vi var også heldige å fikk se hval!!Fantastisk!!» mener Linda.

«I Puerto de Mogan kan man få kjøpt entur med ubåtsom varer i ca 45 min.. Turen koster 28 euro for voksne og 14 euro for barn. Litt artig avbrekk for de som er lei av å bare ligge i sola,» mener Silvia Kvam.

Les også:Gran Canaria - golfparadiset

FRED OG RO: Mange norske Gran Canaria-turister stikker til sjøs for å få en pause fra strandlivet. Foto: Espen Braata.

«Dykkmed Nordic Divers, kjempeflinke gutter og det er kjempespennende!! Man dykker langs naturreservatet, man ser mye. det er en heldag aktivitet. Anbefales på det sterkeste,» skriver Elene Løkken

«Dagstur med seilbåtkan anbefales!!! Gi gikk ut med Bouche en Cour fra Puerto Rico. Gikk vestover langs kysten og ble servert lunsj om bord. Stoppet en plass for å bade og i tillegg stoppet vi ved en grotte og ble kjørt inn i den med en liten rib. Det ble også tid til en skikkelig villmannstur med den. Da kjørte vi inn i en stim med flyvefisk som fløy foran og rundt oss mens vi fulgte etter. Vi traff også en flokk med delfiner som var veldig lekne,» forteller Cathrine Sangvik

GRATIS:Last ned VGs storbyguider her!

«Kitinger også populært, da skal du reise til Aguimes, der blåser det kraftig i gj.snitt 9 av 12 mnd'er i året. Surfing kan man også gjøre på nordsiden av øya, da skal du kjøre igjennom Las Palmas, og kommer til ett lite tettsted helt nord på øya med fantastiske bølger» mener Roger Mathiesen Mørk

BILTUR OPP «TROLLSTIGEN»

Mange av leserne anbefaler å leie bil eller moped for deretter å sette kursen mot fjellene. Fascinasjonen for de bratte og dårlige veiene er tydeligvis stor!

«Lei bil, og kjørfra Mogan og opp i fjellet. Veien er Gran Canarias variant av Trollstigen, bare mye dårligere. Dette gir en spennende opplevelse, spesielt for de som sitter på,» skriver Knut Arne Holen.

ERVERDIG: Gamlebyen i Las Palmas på Gran Canaria anbefales av mange å besøke. Foto: Jørgen Braastad.

«Dra opp i fjellene! Der er det flere stedertilrettelagt for grilling. Det er også oppmurte sitteplasser med bord. Noen steder er det også lagt ut ved. Ta for sikkerhets skyld med grillkull.

Dra om morgenen og sjekk værmeldingen! Anbefaler å ta spaserturen opp fra parkeringsplassen vedRoque Nublotil den storebasaltklippenunderveis. Deretter kjører du videre oppover i fjellet. God tur, og nyt denfantastiske utsikten:-)» skriver Magne L. Enger i sitt tips

«Kjør tillandets høyeste fjell...1949 og heter Pico de las Nieves. En litt annerledes natur, utrolig bratte fjellsider uten gjerde! Så det er litt skummelt også! Jeg holdet øynene lukket på deler av turen opp,» forteller Camilla Hemmestad.

Spørsmål om reise?Kontakt VGs reisepanel!

BYGDETURISME

Håvar Bettum skriver i sitt tips om det han kaller en ypperlig måte å komme seg unna turistmaskinene sør på øya.

«Gamle historiske hus og bygninger har blitt renoverttil moderne standard, i opprinnelig stil, og leies ut. Det er stor variasjon i både typer, størrelser og beliggenhet så man kan velge alt fra hus i fiskerlandsbyer nær stranden, bo i små pensjonater i småbyene, ellerhytter som helt eller delvis er hugget inn i fjelletlangt inne på øya med masse flott natur utenfor døra.»

Les også:Canari-slutt for nordmenn i blanke messingen

GROTTETUR

«Ta en tur med familien pågrottetur(finnes som regel som ferdig opplagt tur du kan bestille på hotellet ditt ) opp i fjellene. Der vil dere oppleve naturen på en helt annen måte enn nede ved hotellene.Grønt og frodig. Man får besøke folkene som bor i grotter, og de fleste vil bli overasket over hvor moderne man kan få det inni en fjellgrotte. Anbefales for både voksne og barn» skriver Cecilie Lie Johansen.

Les mer:Grotteluksus på Gran Canaria

VIL TIL FJELLS: Mange av VG Netts lesere legger like gjerne turen til Roque Nublo (1813 m.o.h) som til overfylte strender. Foto: Jørgen Braastad.