FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Avis: Håper å ha drømmeflyet i luften igjen i mars

07.02.13 16:04

Del saken på:

Flyprodusenten Boeing jobber med å løse problemene med Dreamliner-batteriene og håper å være i luften igjen i mars, ifølge Wall Street Journal.

Amerikanske luftfartsmyndigheter tillater at et Boeing 787, et såkalt Dreamliner, kan fly fra Texas til selskapets anlegg i Washington - uten passasjerer.

Dreamlinere i hele verden ble satt på bakken i midten av januar etter at det begynte å brenne et batteri i et fly i Boston i USA og et fly i Japan måtte nødlande på grunn av en lignende hendelse.

Kansellerer i mars

Boeing jobber nå med å gjøre endringer i 787-batteriet som har skapt store problemer for produsenten. Det norske flyselskapet Norwegian har bestilt åtte Dreamliner-fly som skal brukes til langdistanseflyginger.

Wall Street Journal skriver at de har snakket med offentlige tjenestemenn og kilder i Boeing som konkluderer med at de i beste tilfelle kan være tilbake igjen på vingene i mars.

Men Boeing vil ikke kommentere opplysningene, og produsentens største kunde, All Nippon Airways, har kunngjort at de må kansellere 1.887 planlagte flyginger fra 1. mars til 30. mars, noe som påvirker 25.000 passasjerer.

Norwegian

Norwegian skal etter planen hente sin første Dreamliner i Seattle i slutten av april, og sette den inn i trafikk i slutten av mai. Enn så lenge forventer de at ting skal gå som normalt.

- Det har vært mange hypotetiske problemstillinger knyttet til Dreamlineren i media den siste tiden, men vi vil ikke spekulere i mulige alternativer når faktum er at byggingen går helt som normalt, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Han forklarer at de har en plan B dersom ting likevel ikke går som planlagt, men han ønsker ikke å gå i detaljer om hva den er, uten om å si at det kan innebære å leie inn fly fra andre selskaper, omrokere på eksisterende flyflåte eller bestille billetter med andre flyselskap.

Sandaker-Nielsen ønsker heller ikke å si når de har satt deadline for å iverksette plan B.

- Dersom det mot formodning skulle bli en forsinkelse vil vi naturligvis informere våre reisende om våre konkrete planer.