FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Dansk restaurant kåret til verdens beste

27.04.10 00:33 | Oppdatert: 27.04.10 15:57

Del saken på:

København-restauranten Noma er kåret til verdens beste, takket være sin kompromissløse satsing på unike nordiske råvarer.

Det er mineralvannprodusenten San Pellegriono og britiske Restaurant Magazine som årlig setter opp den prestisjetunge listen over verdens 50 beste restauranter.

Navnet Noma har sitt utspring i begrepet «nordisk mat» og restauranten, som ligger i en renovert lagerbygning i København-bydelen Christianshavn på Amager, har lenge lokket til seg matkjennere fra hele verden.

Har du et reisetips om København?Legg det inn her!

Under fjorårets kåring kom Noma på tredjeplass, bare slått av den spanske restauranten El Bulli og engelske The Fat Duck.

Les også:Her er verdens billigste Michelin-restaurant
Les også:Og dette er de norske Michelin-restaurantene

I år har Nomas sjefskokk Rene Redzepis imponert dommerne enda mer og klatret helt til topps med råvarer som jomfruhummer og moskusokse, umodne hyllebær og trøfler fra Gotland.

LAST NED GRATIS REISEGUIDE TIL KØBENHAVN HER!

- Det er fullstendig vanvittig å bli nummer én. Det er surrealistisk, jubler den danske kokken Claus Mayer, en av Nomas eiere.

- Det er et langt og strevsomt slit som nå belønnes, legger han til.

Ingen norsk restaurant har fått plass på San Pellegrinos liste, der tre av de fem øverste plassene er erobret av spanske restauranter.

Les også:Se hvilken storby som passer for deg

Finland er derimot representert med den finske kokken Hans Välimäkis restaurant Chez Dominique i Helsingfors, som er å finne på 23. plass.

Sverige har to av verdens 50 beste restauranter. Den svenske kokken Mathias Dahlgrens restaurant på Grand Hotel i Stockholm er å finne på 25. plass, mens Oaxen Skärgårdskrog på øya Oaxen i Stockholms skjærgård havner på 42. plass.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!