FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Eventyr under vann i østlige Thailand

Av Malene Emilie Rustad13.04.18 15:50 | Oppdatert: 23.04.18 11:07

Del saken på:

Skal du på tur til Thailand og ønsker en aktiv ferie, er øya Koh Chang definitivt noe for deg. Hopp på en båttur, kom deg ut i vannet og opplev det store blå.

KOH CHANG (VG reise) Opp fra den turkise vannoverflaten kommer små luftbobler til syne. En dykkemaske flyter sakte opp og ser mot oss. Det er en varm marsdag utenfor den thailandske øya Koh Chang og fargesterke fisker venter på oss i det klare vannet.

Den mellomstore dykkerbåten fører oss til inn til Mu Koh Chang sin nasjonale marinepark rundt små øyer hvor hvite forlatte strender, korallrev og utallige fisker forfører oss i det klare havet.

En ny verden

En time med snorkelmaske føles ut som ti minutter under havoverflaten. Det yrer av liv og på grunn av sollyset er sikten utmerket. Pustingen blir nesten meditativ idet vannets behagelige temperatur kjøler ned kroppen. Snorkling er en opplevelse som passer både små og store, og har du lyst til å prøve deg på dykking er instruktørene klare til å få deg komfortable i vannet. Det er sjeldent sterke strømmer her og dykkeområdene er trygge for nybegynnere.

Dykkeselskapet Scuba Dawgs lærer oss om fiskene vi møter på underveis. Stoppene går til tre snorkle- og dykkeområder hvor du kan leke deg i vannet eller svømme inn til nærmeste strand. Rundt Koh Chang og Koh Rang ligger flere små øyer med tilhørende korallrev. Nysgjerrige småfisker flokker seg rundt oss når vi nærmer oss undervannshagene og entusiasmen fra gruppen er stor når vi blant annet møter på en akkar-familie.

Aktiv ferie for alle

Med sine endeløse strender, frodige skog og et hav av aktiviteter – det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor Koh Chang har blitt en populær turistdestinasjon. Med sitt tropiske klima og solfylte dager mesteparten av året er det et enkelt valg i månedene november til mai hvor vi nordmenn lengter etter solfylte dager. Likevel er det overraskende få mennesker her en uke tidlig i mars. Høysesongen går mot slutten og strendene tømmes for backpackerne og kjærestepar. Vi får fredelige dager og rolige netter på Thailands nest største øy.

På Koh Chang er det et bredt utvalg for den aktive – og den som bare vil slappe av på stranda. Med øyas frodige nasjonalpark er det flere hikes, jungelturer og aktiviteter. Koh Chang betyr Elefantøya og fikk navnet etter øyas konturer sett fra fastlandet. Det finnes elefanter boende på øya, men disse lever i fangenskap og brukes til jungelturer med turister i likhet med kamelene i Spania som vi har skrevet om før. For å komme seg rundt anbefales det å leie seg en scooter eller bil med privatsjåfør– øya er større enn man tror.

Tiltrekkes du av havet er snorkling og dykking noe du må oppleve. Vannet er klart og fra sørsiden er det muligheter for å se hvalhai. På østsiden er det også muligheter til å snorkle med delfiner på en god dag. Skulle havaktiviteter friste, er det flere båter som tilbyr for eksempel snorkling, fisking, dykking, cruising eller matopplevelser om bord. En kajakktur fra en av øyas mange strender er også populært.

Slik opplever du Koh Chang

Snorkle- og dykkebåt fra Bang Bao Pier

En tur med dykkerbåt ut til den nasjonale marineparken koster rundt 250 kroner per person. Her er lunsjen og alt utstyr inkludert. Besøket går til tre forskjellige områder hvor du får en time på hvert sted. Ønsker du å dykke koster det deg 750 kroner for tre dykk, hvor opplæring og tank er inkludert. Instruktørene gjør deg trygge på vannet før du hopper ut av båten og det er sjeldent strømmer her.

Leie av scooter eller bil med privatsjåfør

Utforsk øya ved å leie scooter eller bil. Det er mange strender å oppleve på denne øya og som du nødig vil gå glipp av. For en hel dag med leie av scooter betaler du rundt 60 kroner. Kom deg opp i fjellene for å nyte solnedgangen om kvelden og utforsk øyas beste restauranter i samme slengen.

Her spiser du

Oasis Koh Chang: Denne perlen av en restaurant ligger i en stikkvei opp fra de kjente bargatene på øya, noe som gir en litt mer avslappet stemning. De lange trebordene gir plass til større vennegjenger og familier, og er du i det romantiske hjørnet kan du klatre opp resortets eget lille trehus. Utsikten er fantastisk, så planlegg gjerne å ta middagen her i solnedgangen. Restuaranten tilbyr et stort utvalg av thai-mat og mer vestlige retter til en god pris.

Adresse: 4/28 Moo 1 Lonely Beach, Koh Chang South

Barrio Bonito: Det er overaskende å finne en så god meksikansk restaurant i Thailand, denne må oppleves. Her får du et utvalg av burritos, fajitas og quesedillas, samt andre retter spesialisert for vegetarianer eller de som elsker kjøtt – noe for enhver smak. Servicen er ekstremt god og du blir vartet opp gjennom hele kvelden.

Adresse: 98/14 Moo 4 Kai Bae, Koh Chang

Her bor du

Budsjett: Pajamas Koh Chang Hostel: Dette er et utrolig fint hostell som ligger rett ved strandkanten, det har et stort fellesområde med basseng og rene, enkle rom. Her kan du velge å bo på rom med andre eller du kan leie deg inn på et privat rom med egen balkong. De ansatte er hjelpsomme og det er lett å komme i kontakt med andre reisende om du skulle ønske det. Stranden er også mindre folksom enn de mer kjente strendene, så her er det få turister som okkuperer plassen.

Pris: cirka 100 kroner natten for delt rom.

Adresse: 18/22 Moo 4, Klong Prao Beach

Luksus: Koh Chang Paradise Resort: På dette hotellet har du alt du kan tenkte deg. Restauranter, spa, svømmebasseng og strand like ved. Her kan du leie deg inn på privat bungalow med egen terasse hvis du vil unne deg litt ekstra luksus, og prisen er det heller ingen ting å utsette på. Paradise Resort profilerer seg som et romantisk og avslappet resort som er designet for å drives bærekraftig.

Pris: rundt 700 kroner for en privat bungalow.

Adresse: 38/4 Moo 4, Bann Klong Prao

Slik kommer du deg fra Bangkok til Koh Chang

Øya ligger en halv dag unna hovedstaden Bangkok. Ta enten buss og ferje eller lei en privat bil for mer komfort. Det tar rundt seks timer å komme seg til Koh Chang med bil, tar du buss må du beregne åtte. Buss koster rundt 200 kroner, mens privat bil ligger koster rundt 1000 kroner.