FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fem flotte øyer i Hellas

Av Camilla Jorddal02.02.18 14:01 | Oppdatert: 23.04.18 10:58

Del saken på:

Gresk salat og deilige temperaturer, disse øyene bør du sjekke ut.

Det er ingen tvil om at nordmenn elsker Hellas, i 2017 kunne Apollo melde at 43 prosent av pakkereisene for sommeren gikk til Hellas. Vil du unngå de mest hektiske periodene på øyene kan det være lurt å legge turen i slutten av mai eller starten av juni – da det gjerne er mindre turister og prisene er noe lavere. Du kan få se solnedgangen i Oia på Santorini uten å stå bakerst og du kan velge fritt blant øyenes solsenger.

Her er fem greske øyer du bør vurdere til din neste Hellas-tur.

Lesvos

Lesvos er kjent for å være en grønn øy med flott natur, samtidig som du får oppleve det «ekte» Hellas med gresk dagligliv samt flotte strender. Øya er også kjent for å produsere landets kanskje beste olivenolje og ouzo. Ifølge Lonely Planet produseres omkring 70 prosent av all gresk ouzo på Lesvos og Condé Nast Traveler skriver at øya er ansett som et av de beste stedene å spise i hele landet.

Ellers på øya finner du varme kilder, flotte badesteder, hyggelige havnebyer og et rikt fugleliv. Øya er kjent som et hjem for trekkfugler og ellers kan du oppleve synet av skilpadder, delfiner, falk og flamingoer.

Milos

Milos er kanskje ikke kjent for alle, men The Telegraph beskriver øya som en av Hellas’ skjulte perler. Den kjente statuen Venus fra Milo ble funnet på øya i 1820, den symboliserer den vakre øya og er i dag utstilt på Louvre-museet i Paris. Øya har rundt 70 strender, men skal du se det vakreste øya har å by på ved vannkanten, så anbefales steinformasjonene ved Sarakiniko Beach. Milos skal også være en favoritt blant grekerne selv, med andre ord er det tvilsomt at du møter på naboen på den nærmeste tavernaen.

Mykonos

Mykonos er litt som Hellas’ svar på Ibiza, bare uten å være snobbete. «Alle» reiser til Mykonos – alt fra Hollywood-stjerner som Kardashian-familien til vanlige turister. Øya er kjent for å være vakker og husene på øya er bygd i samme stil – kubistisk grunnform, ikke mer enn to etasjer, kritthvite og som oftest med blå og grønne detaljer. Vogue har blant annet skrytt av øyas rike utvalg av restauranter. I tillegg er øya kjent for et rikt natteliv, sjekk blant annet ut Cavo Paradiso og Astra. Shoppingen på øya er heller ikke verst, her finner du både eksklusive merkevarebutikker og lokale, greske varer.

Zakynthos

Når du besøker Zakynthos gjelder det å utforske øya – det er lett å ligge klistret til solsengen på en av de lange sandstrenende, men denne øya har så mye mer å by på. Travel + Leisure kåret blant annet Navagio til en av Hellas’ fineste strender, som også skal være en av Hellas’ mest fotograferte – noe vi vel kan si oss enige i, den ser nesten litt falsk ut der den ligger. Ikke gå glipp av de mektige kalksteinsklippene som går rett ned i det turkise havet og attraksjoner som skipsvraket «Smugglers Wreck», havskilpadder og De blå grotter. Dykking og snorkling er også flott her, i tillegg finner du små badebukter som kun oppdages med båt.

Santorini, Hellas

Hvilende på fargerike klipper ligger Santorini som ble formet av et massivt vulkanutbrudd. En drømmedestinasjon for mange og en velegnet plass for en romantisk tur med kjæresten. I 2016 var Santorini på listen til Condé Nast Traveler over de 50 vakreste stedene i Europa.

Vandre rundt i de hvite- og blåfargede byene, besøk Black Beach – stranden hvor sanden er farget svart, eller bad i krystallklart vann i Amoudi Bay. Besøk også den karakteristiske byen Emborio og dra til Oia for å se den verdenskjente solnedgangen. Og vil du teste ut noe helt spesielt før du drar hjem må du smake Vinsanto, en søt hvitvin laget på soltørkede druer.