FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Restplasser i pinsen

Av Camilla Jorddal11.05.18 15:57 | Oppdatert: 15.05.18 14:03

Del saken på:

Vil du utnytte pinsehelgen til det fulle? Pakk kofferten og reis på pakketur. Prisene er lave og du trenger ikke mange ekstra fridager for å få en uke i varmere strøk.

I fjor kunne Virke melde at rekordmange nordmenn skulle på sommerferie, 57 prosent skulle til utlandet og hele 47 prosent oppga at sol og bading var viktig for ferien. Så hvorfor ikke ta ferien litt på forskudd og utnytte pinsehelgen?

Selv med fint vær her hjemme er det ingenting som en skikkelig pause fra hverdager. Sol i fjeset, sand mellom tærne og deilige badetemperaturer, det sier i hvert fall ikke vi i VG reise nei til. At reisen koster opptil 10.000 kroner mindre enn i fellesferien hjelper også. Her er åtte reiser vi har plukket ut fra reisearrangørenes restplasslister.

Saint Nicholas på Korfu i Hellas: Avreise 14. mai med Apollo fra Oslo

Korfu ligger utenfor kysten av Albania og byr på både brede sandstrender, sandbanker og klippeformasjoner. Independent beskriver det som en gresk perle og det er en flott øy for deg som vil ha en aktiv ferie. Besøk Korfu by for en litt annerledes gresk by med impulser fra både Frankrike, Italia og England. Vil du ha en aktiv ferie kan du legge ut på fottur eller for eksempel spille golf – Korfu er kjent for å ha en av Hellas beste golfbaner. Er du på en lengre ferie kan du også legge inn en utflukt eller par netter i Albania.

Pris: 3198 kroner per person for fly og hotell, en uke.

Vila Kalcuni i Albania: Avreise 14. mai fra Oslo med Apollo

Albania er på vei til å bli nordmenns nye favoritt og er spådd å bli «det nye Kroatia». Hos FINN reise har salget økt med hele 400 prosent. Albania har minst like flotte strender som i Hellas og maten er også god med påvirkning fra både Italia og Hellas, samt lokale spesialiteter. Prisene er det heller ingenting å si på, du kan få en øl til en tier og å spise ute er rundt halvparten av prisene her hjemme.

Pris: 3498 kroner per person for fly og hotell, en uke.

Skiathos i Hellas: Avreise 15. mai fra Oslo med Ving

Skiathos ble verdensberømt etter at «Mamma Mia» kom ut som spillefilm i 2008. Det er en frodig øy hvor det er enkelt å komme seg rundt, siden avstanden ikke er store. The Sun har beskrevet øya som det perfekte sted for en deilig ferie. Besøk Skiathos by for shopping, utforsk de små landsbyene og nyt en dag på den langstrakte stranden Megali Ammos.

Pris: 3295 kroner per personer for fly og hotell ,åtte dager.

Sol Katoro Apartments i Kroatia: Avreise 15. mai fra Oslo med Solfaktor

En av nordmenns største sommerfavoritter er Kroatia med herlige kystbyer, fantastiske middelalderbyer og er også et supert reisemål for deg som liker seilferier. Sol Katoro Apartments ligger i Katoro, en liten by på Istriahalvøya ikke langt fra Umag. Er du ute etter en behagelig og avslappende ferie er dette et ypperlig sted å reise til. Vil du ha et mer aktivt opphold er vannsporter, golf, tennis og fotturer bare noe av det du kan gjøre her. Et besøk til Umag anbefales, det var en viktig havneby i middelalderen og i gamlebyen er det flere gode restauranter.

Pris: 2938 kroner per person for fly og hotell, fem dager

Marconfort Greigo Hotel i Torremolinos Avreise 15. mai fra Bergen med Solia

Her bor du i gangavstand til Torremolinos sentrum og stranden. Nyt late dager på den brede sandstranden eller slapp av ved bassenget på hotellet. Er du glad i golf finnes det rundt 50 golfbaner her. Skulle det friste med en tur til en større by er du ikke langt unna Malaga, Marbella er også kun en kort kjøretur unna.

Pris: 3396 kroner per personer for fly og hotell, fire dager.

Atrium Zenon Hotel Apartments på Kypros: Avreise 15. mai fra Oslo med Solfaktor

Her bor du 150 meter fra stranden og kan nyte en solfylt uke til det fulle. Selv om vi kun er i mai kan Kypros by på temperaturer opp mot 30 grader, så om du virkelig liker varme er det hit du bør dra. Hotellet ligger i Larnaca som er Kypros tredje største by. Generelt er Kypros kjent som et flott reisemål for barnefamilier med flotte strender, havpromenade og flere kulturhistoriske severdigheter.

Pris: 5504 kroner per person for fly og hotell, seks dager.

Eden Mar leiligheter på Madeira: Avreise 16. mai fra Oslo med Solia

Madeira omtales ofte som «øya med en evig vår» på grunn av det milde klimaet, i tillegg er øya kjent for fantastisk natur og turmuligheter. Øya byr på både frodige vekster og bratte fjell, og mange reiser faktisk til Madeira for å oppleve blomsterprakten som øya er kjent for. Hovedstaden Funchal er verdt å utforske, ellers er både dykking, snorkling, surfing noe du kan prøve ut. De fleste som reiser til Madeira bor rundt Funchal, så lei gjerne bil og utforsk øya ytterligere.

Pris: 4868 kroner per person for fly og hotell, åtte dager.

San Marco på Sardinia: Avreise 16. mai fra Oslo med TUI

Her bor du på stranden og vil du til Alghero sentrum følger du bare strandpromenaden. Sardinia er Italias og Middelhavets nest største øy og er kjent for sine lange, hvite strender, sjarmerende småbyer og pastellfargede hus. Når du er på øya må du prøve ut skalldyrspasta, øya oster og pølser, hjemmebakt brød er også en del av øyas matkultur. Lei bil og utforsk øyas variasjon, mens Alghero har røtter helt tilbake til 1000-tallet er Smaragdkysten (Costa Smeralda) lenge har vært kjent for luksusferier.

Pris: 4408 kroner per personer for fly og hotell, åtte dager.

Listen er satt sammen av VG reise på grunnlag av data om ledige restplass-reiser. Prisene er sjekket fredag 11. mai hos de aktuelle reiseselskapene.