FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

God gratis bypåske i Tromsø

Av Mona Langset20.03.16 07:28 | Oppdatert: 21.03.16 09:55

Del saken på:

Tromsø er omkranset av fantastiske fjell. Gratis påskeopplevelser er tilgjengelige for alle.

Sjekk gratis påske-tips i flere byer: Oslo || Bergen || Trondheim

– Å benyte naturen er det beste jeg kan gjøre i påsken. Ut på ski, alltid bli' smiler Inger-Lise Brones ved Visit Tromsø.

– Har du ikke bil, har du bare 800 meter å gå til nærmeste lysløype fra Storgata. Eventuelt sette deg på en buss og tykke på stoppknappen når du kommer til det fjellet du vil prøve deg på. Så er det bare å begynne å gå, sier hun.

Men legger til: Sjekk skredvarselet først, på Varsom.no

– Etter skituren går det an å skli rett inn på en kafe i sentrum og med god samvittighet bruke noen kroner der, sier Inger-Lise Brones.

Her er hennes tips til flere gratis påskeopplevelser i Tromsø:

Nordlys: Mange tar betalt for å ta med turister på nordlyssafarier, mens det selvsagt også er fullt mulig å oppleve nordlyset gratis.

Nordlyset tar seg aller best ut hvis du kan se det fra et område med minst mulig belysning, gjerne litt utenfor bykjernen.

Turistkontoret anbefaler disse skueplassene:

* Prestvannet på toppen av Tromsøya.

* Telegrafbukta helt sør på Tromsøya.

* Kvaløya med fine utsiktsplasser langs bilveien.

* Storsteinen ved Fjellheisen i Tromsdalen

* Har du bil tilgjengelig, kan du også kjøre i omtrent en time utover mot Sommarøy og få et fantastisk nordlysskue utover storhavet.

I byen eller på fjellet? Send oss dine beste påskebilder her!

Gå på ski: Tromsø har et av Norges beste gratis lysløypenett for påsketuristene. I og rundt bykjernen er det nå tre godt preparerte løyper: En på fastlandssiden i Tromsdalen, en midt oppå selve Tromsøya og en på Kvaløysletta.

Les også: Tromsø kåret til et ev Europas beste turistmål

Perspektivet museum: Fram til 10. April kan du blant annet se fotoutstillingen The believers, om religiøse minoriteter. Museet holder til i Storgata 95, der Sara Fabricius, senere kjent som forfatteren Cora Sandel, vokste opp. Åpnet alle dager i påsken unntatt langfredag og andre påskedag.

Les også: Nord-Norge lokker med ishavsturisme og arktisk spa

Nordnorsk kunstmuseum: Se kunst med tilknytning til Nordnorge. I tillegg til den faste kunstsamlingen, er det tre midlertidige utstillinger nå: Dolven, Skatter, og Den røde armés tilbaketrekning. Åpent mandag til og med skjærtorsdag, pluss mandag andre påskedag.

Blåst: Norges nordligste glasshytte ligger i det gamle ølutsalget til Macks Ølbryggeri. Her blåses det glass hver dag, og du kan se forvandlingen fra flytende glassmasse til vakre gjenstander. Åpent mandag til onsdag, pluss lørdag i påskeuken. Gratis her også.

Valentin eller ei: Ha en romantisk helg i egen by

Vet du om flere gratisaktiviteter i Tromsø? Fortell om det i kommentarfeltet