FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
SÅ INGEN KROK ER MØRK: Kjøpesenteret Galeries Lafayette er allerede pyntet til jul. Foto: REUTERS

Juleshopping: Julevakre Paris

Av Brynjar Skjærli 18.11.11 09:05

Del saken på:

Paris er vakker i dagslys og vakker om sommeren. I desember får du mørket, og ofte regnet, men i tillegg kles deler av Paris opp i en spektakulær julebelysning.

* Det største julemarkedet og den mest spektakulære julegaten er å finne i Paris sin paradegate, Champs-Élysées. 19. november åpner markedet som varer til 2. januar. Hele 170 små salgsboder er satt opp, hvor man blant annet kan få kjøpt spesialiteter fra forskjellige franske regioner.

* Det er også julemarkeder, som åpner mellom 23. november og 8. desember, på Place d'Italie, Boulogne-Billancourt, Montparnasse, Trocadero, Saint Germain des Prés, Saint Sulpice, La Defense, Place de la Republique.

Annonsørinnhold

* Alt-på-ett-sted-juleshopping: Alt er lagt til rette i området rundt Opera og Haussmann, hvor gatene og butikkvinduene er kledd i lys og juledekorasjoner og store kjøpesentre som Galeries Lafayette er svøpt i juledrakt. Det er imidlertid enormt med folk, så kom tidlig og gjør deg ferdig før lunsj!

* Her finner du julestemningen: Å vandre rundt i de trange gatene i Le Marais og rundt Saint-Germain-des-Prés gir en annen stemning enn de store kjøpesentrene.

FØRJULSTIPS I FLERE STORBYER:
Fantastisk utvalg i London
Stemning i Wien
Tivolijul i København
Gløgg og marked i Berlin
Og her er markeder og julegater i 15 andre europeiske storbyer

* Kjøpe med hjem: Man drar ikke til Paris for å spare penger på rimelige julegaver. Sats heller på det elegante, på god vin, champagne, samt vesker, skjerf og smykker, sier Sissel Dahl Nielsen i Frankrikes turistråd.

* Få også med deg: Vinterforestillingen til det ærverdige sirkuset Cirque d'Hiver Bouglione er en opplevelse, kanskje særlig for barn. Ellers anbefales Festival d'Automne med moderne kunst, og Munch-utstillingen «Det moderne øyet» i Pompidou-senteret.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon