FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Ta med kjæresten på romantisk tur i Norden

Av Hege Lyngved OdinsenAv Anne Bergseng11.12.11 18:28

Del saken på:

Vil du gi livet med din elskede et kjærlighetsløft? Her kan du sjekke ut reisemål i Norden som gjør godt for romantikken.

Psykolog Andreas Løes Narum mener at en helgetur sammen med kjæresten kan gjøre godt for kjærligheten.
Men før dere reiser kan det være greit å tenke litt på hva begge to forventer seg av turen.

- I en slik setting får man tid til hverandre og til å være kjærester uten å bli avbrutt av hverdagens logistikk og mas.
Hans beste tips til en vellykket helgetur med kjæresten er avklaring av turens formål:

- Snakk på forhånd om hva dere vil ha ut av helgen og hva dere har lyst til å gjøre. Kanskje vil den ene bare gå og holde hender, mens den andre vil tråle museer. For at man skal få en hyggelig tur er det smart å ha avklart hva den andre vil og så bestrebe seg på å komme den andre i møte, sier Løes Narum.

- Hvis man ikke elsker at det skjer veldig mye på en gang, kan det også være smart å ikke legge opp til et altfor travelt program. Husk at hensikten er å være sammen og se hverandre, sier Løes Narum.

DET GODE LIV PÅ FRANSK: Her er de beste tipsene!

Her er noen tips til romantiske reder i vår del av verden:

Danske slott

Trenger du og din kjære et par dager med historisk sus, himmelseng og gourmetmat i storslått omgivelser, da er det bare å sjekke inn på et av de mange slottene i Danmark som tar imot gjester. Hvedholm Slott syd på Fyn byr på himmelsenger og rittersal. På Steensgaard Herregårdspension er stemningen så romantisk og hjemmekoselig som det går an, og maten en opplevelse i seg selv. Kokkedal Slott i sin hvite prakt med utsikt over Limfjorden, anbefales også. Sophiendal Gods ved Skanderborg likeså. Velg og vrak - eller dra fra slott til slott.
Les mer om slottshotell her!

Eventyr i Lofoten
Lofoten er magisk i seg selv. Før jul tar det helt av i Henningsvær, hvor de hvert år arrangerer «Førjulseventyret» helt fram til jul. Lei en romantisk rorbu eller sjekk inn på Bryggehotellet og ta del i den unike stemningen langs «stripa» i det gamle fiskeværet. Små butikker, kunsthåndverkere og spisesteder lokker deg inn i varmen, til lokal mat og hjemmelagede julegaver. Ta lunsjen på Kafé Lysstøperiet og kjøp med deg noen lys i samme slengen. Spis middag på Den Blå Fisk på hotellet og ta en øl på Klatrekafeen senere på kvelden.
Les mer om Førjulseventyret her!

Bad & mat i Reykjavik

Islands hovedstad er romantisk hele året, enten dere vil reise rundt og se på naturen eller bare rusle rundt i Reykjavik. Hoppe i Den Blå Lagune anbefales uansett, på vei til eller fra flyplassen. Hotel Borg er et koselig hotell, som ligger i en elegant art deco-bygning i sentrum, med utsikt over det historiske torget Austurvöllur. Her er det kort vei til hovedgaten Laugarvegur og alle byens kafeer og butikker. Byen er full av gode spisesteder, som Fiskfélagid, 3 Frakkar eller Íslenska Hamborgarfabrikken. Har dere leiebil, så kjør til Stokkseyri seks mil fra byen og spis hummer i fjæresteinene på Vid Fjörubordid. Verdens beste pølser selges i boden på kaia hos Bæjarins Beztu Pylsur. Få også med dere utsikten fra toppen av vakre Hallgrímskirkja.
Les mer om Reykjavik her!

Romantikk i skog og fjell
Frisk fjelluft og flammer på bål gjør godt for romantikken. I DNTs hyttenett finner du mange små og romantiske hytter, noe som gjør turen komplett. En av våre favoritter er Lille Tømtehytta i Nordmarka: Strømløst med hvitmalte tømmervegger, saueskinn og med verdens koseligste sovehems. For spektakulær utsikt og gode svermemuligheter prøv også Kiellandbu, kneisende på kanten av Løkjedalsnuten på Vestlandet. Husk å forhåndsbestille på nettet.
Les mer om turer i friluft her!

I tretoppen
For deg som vil være nærmere stjernehimmelen kan tretopphyttene i Brummundal være en god ide. Stearinlys, peis og egen veranda svaier mellom greinene høyt der oppe i tretoppene.
Les mer om tretopphyttene her!

Spahelg

En helgetur i velværens tegn er også en tur i romantikkens tegn. På Farris Bad skrubber dere hverandre før «dream bath», på Quality Spa & Resort Norefjell får du spapakken Romantic Afterski for to. I Herjedalen i Sverige kan du besøke hotellet Fjällnäs, internasjonalt kjent for å være på Condé Nast Travelers eksklusive liste over verdens beste hoteller. Her får du spa med urter, snø og lavasteiner. På Hotel Vejlefjord, en times kjøring fra Billund flyplass i Danmark, kan dere bade i et termalbad inspirert av italienske badetempel med lyden av delfiner og småhval som akkompagnement.

JAKTER DU PÅ JULESTEMNING? Her finner du den i 15 byer!

Gotland
I bølgebruset på vestkysten av værbitte Gotland kan du rusle i fjæra sammen med din utkårede. Sveriges største øy er mest kjent som svenskenes populære sommersted, men øya er minst like fin om høsten når alle gjestene har dratt og roen har senket seg. Her er flere fristende hoteller og spisesteder.
Les mer om Gotland her!

Her er 20 flere krypinn hvor du kan ta med deg din kjære:

Hotel Union, Øye
Røisheim Hotell og Skysstasjon, Lom
Bjertorp Slott, Västergötland, Sverige
Engø Gård, Tjøme
Refsnes Gods, Jeløya, Moss
Walaker Hotell, Sogn
Hotel Continental, Oslo
Lyngen Lodge, Lyngen
Harahorn, Hemsedal
Ishotellet, Alta
Dalen Hotell, Telemark
Kviknes Hotel, Balestrand
Fleiischer`s Hotel, Voss
Hillringsberg Herrgård, Arvika, Sverige
Dömle Herrgård, Forshaga, Sverige
Svartå Herrgård, Degerfors, Sverige
Grythyttans Gästgivaregård, Örebro län, Sverige
Trehotellet i Harads, Luleå, Sverige
Romantik Hotel i Sandvig, Bornholm i Danmark
Skovshoved Hotel, Charlottenlund, nord for København

Følg VG Reise på Facebook!