TREND: Fotturer er blitt populært og Norge har noen av de flotteste destinasjonene for det. Foto: Franz Aberham / Photodisc

Fem vakre fjellturer i Norge

Du trenger ikke være profesjonell klatrer for å bestige Norges topper. Her er fem fantastiske fjellturer du kan klare.

 • Camilla Jorddal

Helserelaterte reiser har aldri vært mer populært, skriver Elle UK. Som nummer én på listen over reisetrender for 2018 lister de opp «Wellness Holidays» som inkluderer fotturer. Når våren nå har kommet så vi kan dra frem turskoene og ta beina fatt i fjellet med solskinn i fjeset.

For er det en ting Norge kan er det å by på fantastisk utsikt fra fjelltoppene.

les også

Svalbard: Ville vintereventyr på 78 grader nord

PASSER FOR ALLE: Besseggen er regnet for å være en av Norges mest populære turer. Foto: Christian Fougner, VG

Besseggen

I 2017 inkluderte National Geographic Besseggen på listen over turstier i verden som vil få hjertet ditt til å pumpe og regnes for å være en av Norges mest populære turer. Besseggen er en av de mest kjente fjellryggene i Jotunheimen og byr på fantastisk utsikt – både over Jotunheimen og det grønne Gjendevannet og mørkeblå Bessvatnet. Her får du en følelse av mestring, selv om turen passer for alle – også barn. Turen tar mellom fem til åtte timer.

les også

Ekstreme reiseeventyr

Romsdalseggen

The Telegraph anbefalte i fjor å legge fotturen til Norges fjorder for fantastisk utsikt, Romsdalseggen var en av turene de anbefalte. De beskriver også fjordlandskapet som et av verdens mest naturskjønne landskap og Romsdalseggen blir ofte beskrevet som den vakreste turen du kan gå i Norge. Fra 1329 meters høyde får du fantastisk utsikt over blant annet Kongen, Dronninga og Store Trolltind og dette er en opplevelse du sent vil glemme. Denne turen er middels krevende og tar rundt syv timer.

2469 METER: Galhøpiggen er Norges høyeste fjell og her kan du bli med på guidede turer til toppen. Foto: Geir Olsen, VG

Galdhøpiggen

Det er kanskje ikke det første fjellet du prøver deg på, men Norges høyeste fjell er mulig for de aller fleste – er du i normalt god form er dette en flott opplevelse. For selv om turen er kan være utfordrende er det stas å kunne si at du har gått opp landets høyeste fjell. Galdhøpiggen ligger 2469 meter over havet og her er det guidede turer fra blant annet Juvasshytta over Styggebreen – isbre, til toppen. Visit Norway regner at turen tar cirka seks timer.

Når du først er i Jotunheimen kan du også bestige for eksempel Glittertind – Norges nest høyeste fjell, eller gå fra hytte til hytte. Turer i Jotunheimen er blant annet inkludert på Lonely Planets toppliste over opplevelser i Norge. Her er det mye flott natur å oppleve – uansett hva du velger.

les også

Seks toppturer på Hawaii

Gaustatoppen

Gaustatoppen er kjent for sin vide utsikt – på en solskinnsdag kan du se en sjettedel av Norge herfra og se Sverige. Mange mener også at dette er Norges vakreste fjell. Fjellet troner over Rjukan og for å nå toppen på 1883 meter er det flere ruter å velge mellom. Toppen er lett tilgjengelig og regnes for å være enkel å bestige – en tur som passer for hele familien. Turen tar rundt to timer en vei.

Når du først er i området bør du også besøke Rjukan og Vemork. Og for deg selv helst styrer unna fotturer er en tur med Gastabanen en kul opplevelse.

FANTASTISK: Preikestolen er omtalt som en en av de største naturopplevelsene du kan oppleve. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Preikestolen

Preikestolen ved Lysefjorden er kanskje et av Norges mest ettertraktede fotoobjekter og det er ikke få som har en selfie herfra på sosiale medier. Over 250.000 tar turen hvert år og er godt kjent internasjonalt. I november ble det også spilt inn scener til «Mission: Impossible 6» her og CNN har omtalt Preikestolen som en av de største naturopplevelsene du kan oppleve. På toppen – 604 meter over Lysefjorden, har du fantastisk utsikt over fjorden og turen er beregnet til å ta rundt fire timer tur-retur.

Mer om

 1. Fjell
 2. Natur
 3. Norge
 4. Preikestolen
 5. Lysefjorden
 6. Reisetrend
 7. Tur

Flere artikler

 1. Dette er sommerens fineste toppturer

 2. De mest populære fjellturene i sommer

 3. Finn din høsthelg til fjells

 4. Vinterfjellet: De beste toppturene i Norge

 5. Fem ferietips utenfor allfarvei

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder