FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Manon les Suites: En oase i København

Av Erik Valebrokk07.05.18 15:33 | Oppdatert: 15.05.18 13:55

Del saken på:

Midt i København ligger et hotell som er tatt ut av en drøm på Bali. Bli med til en ekte oase i storbyen.

KØBENHAVN (VG reise) Tidligere har vi skrevet om «verdens minste» hotell i København, hvordan du kan oppfylle luksusferiedrømmen på luksushotellet Cape Weligama på Sri Lanka og fem plastfrie hoteller du kan bo på.

I denne artikkelen får du en titt på Manon les Suites i København. Perfekt for deg som drømmer om Bali, men kun har en langhelg til rådighet.

Med utsikt til de tre innsjøene – bare kalt «Søerne», i hjertet av København ligger et gammelt kontorbygg omgjort til drømmehotell. Bare «skallet» var klart da ideen til hotellet ble til, et åpent atrium med kontorer rundt på alle sider i flere etasjer. Klart det kunne bli hotell!

– Jeg tenkte umiddelbart at dette var noe vi kunne få noe ut av, forteller Marc Weinert som sammen med sin kone Sandra Plesner Weinert åpnet suitehotellet Manon les Suites i mai for et år siden.

Med inspirasjon fra det balinesiske «Junglefish»-konseptet på et luksushotell nær Ubud trer gjestene inn i en vaskeekte oase midt i København, og det er så du må klype deg i armen. I midten av det store atriet er et enormt og svært innbydende svømmebasseng, med solsenger, små sittergrupper og parasoller. Ned fra taket henger grønne planter og spenstige «fiskelamper», mens enorme palmer og en diger discokule stjeler oppmerksomheten på bakkeplan. Kontrasten fra den ofte gufsete og kalde storbyen i vinterhalvåret kunne ikke vært større.

– Ideene vokste bare frem. Jeg tilførte fliser, solsenger, det vakreste bassenget jeg kunne tenke meg, massevis av grønne planter og de designelementene som vår venn og partner på Bali, Niki, har skapt. Junglefish-konseptet er helt og holdent hans fortjeneste, forteller Marc.

Ekteparet Weinert har nemlig også et hotell på Bali, samt ytterligere fire i København, et nyåpnet hotell i Berlin, et i Oslo og flere andre forskjellige steder i verden under merkenavnet Guldsmeden. Felles for alle disse hotellene er et fokus på økologi og bærekraft, men like viktig er den gode stemningen.

Fredagsfest

Første fredag i hver måned inviterer Sandra og Marc til Lounge Friday på Manon les Suites. Bassengområdet er i utgangspunktet åpent for alle, men denne ene fredagen kommer feststemte københavnere direkte fra jobb og fester rundt bassenget frem til klokken åtte. Av respekt for hotellgjestene klarer det seg, synes de.

– Men det stemmer at vi er glade i en fest. Dette er helt oss, sier de to i kor, mens en DJ spiller høy loungemusikk og blide gjester drikker fargerike cocktails, både i og rundt bassenget.

Fordelt på avsatsene som omkranser bassengområdet oppover i etasjene ligger 87 suiter av forskjellig størrelse, og på taket er en innendørs restaurant som også serverer økologisk frokost, samt et utendørs sauna- og relaxområde som er i bruk året rundt. Fra taket er det vakker utsikt over byen og «Søerne», og det er først her du blir påminnet at du faktisk er i København og ikke på Bali.

Pris: I lavsesongen ligger prisen for et dobbeltrom på rundt 2000 kroner for et dobbeltrom. I helgene fremover kan prisen ligge på opptil cirka 5000 kroner.

Andre oppsiktsvekkende storbyhoteller

Bo i en bro i Amsterdam

Sweets er det aller nyeste og kuleste hotellkonseptet i Amsterdam. I mars åpnet 28 hotellrom inne i gamle broer spredt rundt i byen der kanalvakter en gang hadde sine boliger. Nå er disse samlet til et hotellkonsept kalt Sweets, og du kan virkelig bo i spektakulære omgivelser.

Noen av rommene befinner seg praktisk talt midt i trafikken. Det eldste huset stammer fra 1673 og sitter på en sluse midt i Amstel.

Londons aller villeste utsikt

Uttrykket «rom med utsikt» får helt ny betydning hvis du leier deg inn på Shangri-La i The Shard i London. The Shard er formet som en nål og ruver 310 meter over bakken. Det gjør det til EUs høyeste bygning, og du kan bare forestille deg utsikten fra hotellet som ligger i etasjene 34. til 52.

I den øverste etasjen finner du et svømmebasseng med panoramautsikt over metropolen. Blant landemerkene du ser ned på er London Eye, Big Ben, Tower Of London, St. Paul og The Gherkin, mens Themsen snor seg mot horisonten.

Sov i en svevende seng i Paris

Boutiquehotellet Le Seven i Latinerkvarteret i hjertet av Paris er utsøkt lekkert med 28 individuelt innredede, nydelige rom. Det mest oppsiktsvekkende er rommet med den svevende dobbeltsengen, som for øvrig er en perle med blått fosforlys og smakfulle detaljer i plexiglass.

De øvrige 27 rommene er også verdt å vurdere, da rommet med den svevende sengen naturlig nok er ganske ettertraktet og ikke nødvendigvis ledig.