FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Italiensk mareritt: Dette kan gi 8000 i bot

Av Gjermund Glesnes09.06.10 12:44

Del saken på:

(VG Nett) Piratkopierte solbriller, vesker, klær og klokker kan bli svinedyre på Italia-ferien i sommer.

Italiensk politi starter nemlig ny storoffensiv mot piratprodukter i sommer. Politiet tar i bruk kikkert, badevakttårn og firehjulsmopeder for å straffe turister som lar seg friste av liksom-merkevarer til en slikk og ingenting.

For i Italia er det ikke bare selgerne som risikerer bot. En pensjonist fra Østerrike har allerede fått 1.000 euro (nærmere 8000 kroner) i bot etter at hun kjøpte en etterligning av en Louis Vuitton-veske i strandstedet Jesolo utenfor Venezia.

HAR DU FÅTT BOT FOR NOE LIKNENDE?TA KONTAKT MED VGS JOURNALIST!

Politiet sto i et badevakttårn med kikkert da de fikk øye på 65 år gamle Ursula Corel i ferd med å prute med en senegalesisk strandselger. Ifølge Guardian betalte hun syv euro (55 kroner) for vesken.

Medregnet boten blir prisen en ganske annen.

Aksjon i hele landet

Det er ikke første gang utenlandske turister får heftige bøter for å kjøpe «fake»-varer i Italia. I 2006 fikk en norsk 12-åring 1.000 euro i bot fordi han hadde en Rolex-kopi på håndleddet.

Nå advarer den italienske avisen La Republica om at støvellandet har en ny storoffensiv mot kopiprodukter, som tidligere har blitt trukket frem som en av den italienske mafiaens viktigste inntektskilder.

I Forte dei Marmi på Toscana-kysten vil politiet jakte på strandselgere med firehjulsmopeder.

LES OGSÅ:Slik skal du oppføre deg i utlandet
LES OGSÅ:Forbudt å bygge sandslott- Italias sære lover

En huskeregel

Hvordan unngår du å uforvarende kjøpe en ulovlig piratkopi og dermed sette feriebudsjettet på spill? En liten hjelp er at ekte merkevarer i hvert fall ikke selges på markeder, i små boder eller av gate- og strandselgere. Ikke koster en Louis Vuitton-veske syv euro heller.

Bli tilhelger av VG Reise på Facebook!