FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Jakten på den gode vinen

Av Anne Bergseng08.10.03 08:05 | Oppdatert: 08.10.03 08:42

Del saken på:

Vinturisme kalles det, når vinelskere reiser jorden rundt for å besøke vingårder, lære om nye druesorter og smake seg frem til de beste årgangene.

De siste tiårene har vinturisme utviklet seg til et nytt fenomen, som en følge av utviklingen innen reiselivet, og fordi vinområdene og produsentene er blitt mer interessante å besøke.

Dette skriver Jim Budd, redaktøren for den nye boken «Vinreiser. Berømte steder i vinens verden», som nå er kommet ut på norsk på Schibsted Forlag.

Vinreise

Vinturisme er en mulighet for vanlige vinvenner til å prøve nye stiler og årganger, kjøpe vin til kjellerpriser og få møte vinmakerne selv.

Boken er lagt opp som en reise til 24 berømte vinregioner og gir en smakebit av opplevelser som venter i hver region.

Forskjellige vinskribenter beskriver hver reise, og gir råd om hvor og når man bør dra, hvem man bør besøke og - ikke minst - hva man bør smake.

«En vin gjenspeiler både stedet der den ble til og menneskene som laget den. Det er noe magisk ved en omvisning på en vingård i selskap med en vinmaker som har helt spesielle følelser for vinene han eller hun har produsert,» skriver Jim Budd.

Han gir også tips om at det ofte er mer interessant å besøke små produsenter enn store vinanlegg. Da er også sjansen større for at du får møte vinmakeren selv.