FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Kåret til verdens beste stranddestinasjon

Av Jostein Matre 22.12.12 17:25

Del saken på:

(VG Nett) Er du lei av vinteren og drømmer om sand mellom tærne? Da er Turks- og Caicosøyene i Karibia stedt for deg.

Med sine to grupper av tropiske koralløyer er dette et paradis for de som er glade i sol og strand. Det er det stadig flere som oppdager, og i forrige uke ble Turks- og Caicosøyene kåret til verdens beste stranddestinasjon under World Travel Awards (WTA).

Etter kåringen, som har fått tilnavnet «reiseindustriens Oscar», uttalte styreformannen i det lokale turistrådet at en av grunnene til at stedet er så bra er at det ikke er så trangt om plassen der. Det er bare rundt 30 000 innbyggere og det er ikke det mest kjente reisemålet for Karibia-turister.

- Folket her utstråler frihet, kjærlighet, lykke og vennskap, sa Hubert Fulford, ifølge Daily Mail.

Turkis

Det er flere lokale turisttopper som gleder seg over resultatet. Turistsjef, Ralph Higgs, sier dette er et bevis på hva de alltid har visst, og resten av verden er i ferd med å finne ut. Han legger særlig vekt på hvor vakkert og fredfullt det er hos dem.

Presidenten i WTA sier seg enig i den dommen.

- Turks- og Caicosøyene er et litt bortgjemt sted som kan tilby fantastiske strender, sier Graham Cooke.

Turks- og Caicosøyene kan by på mengder av sol, turkis hav og kritthvite strender. Snittemperaturen ligger fra november til mai på like under 30 grader, altså noe varmere enn hva vi for tiden sliter med her på berget.

Kjendiser

Disse vestindiske øyene slo med dette ut konkurrenter som Cancun (Mexico), Cape Town (Sør-Afrika), Rio de Janeiro (Brasil) og Maldivene i kampen om å bli kåret til verdens beste stranddestinasjon.

Det bor bare mennesker på åtte av de rundt 40 øyene, som er styrt av Storbritannia. Flest folk bor det på Provenciales. Språket er engelsk og valutaen er amerikanske dollar.

I tillegg til å nyte late dager på stranden kan turister oppleve fugle- og hvalsafari. Det finnes også en egen konkylie-farm, visstnok den eneste av sin sort i verden.

Parrot Cay er en populær øy for de rike og berømte. Her har kjendiser som Britney Spears, Jennifer Anistion, Bruce Willis og Bill og Hillary Clinton feriert.