FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Reisenettsted: Verdens 13 verste turistfeller

Av Jostein Matre 03.12.12 10:22

Del saken på:

(VG Nett) Som turist føler du iblant at noen ting må du bare se og oppleve. Men er det egentlig verdt det?

Reisenettstedet Wanderlust.co.uk mener at det er flere velkjente turistattraksjoner du likså godt kan la være å besøke. Felles for disse stedene er at de enten er overpriset, overvurdert, eller overbefolket. Og i de verste tilfellene er de alt dette på en gang.

Selv om det påpekes at flere av verdens mest kjente attraksjoner faktisk er verdt et besøk, vil de gjerne advare sine lesere mot dem som ikke er det. Derfor har de satt opp en liste over 13 steder de fraråder å besøke, og de har forklart hvorfor.

I fjor presenterte VGs reisejournalister en liste over det vi mente var typiske turistfeller, men også «turistfellene» det likevel er verdt å besøke. Sjekk ut de sakene, og se om VG og Wanderlust er enige.

Hvilke turistattraksjoner mener du er turistfeller, og hvilke er verdt å besøke likeve? Si din mening i diskusjonsfeltet under artikkelen!

Her er Wanderlust sin nylig publiserte liste, med deres grunngivelser:

1. Louvre, Paris
- Den eneste grunnen man besøker dette museet er for å se Leonardo da Vincis «Mona Lisa». Det er et svært lite maleri som knapt får sett i trengselen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

2. Stonehenge, England
- Dette er egentlig bare en haug med steiner på et jorde. Ikke forvent å få komme nær steinene og ikke forvent å se noe annet interessant i nærheten.

3. Colosseum, Roma
- I motsetning til ved Stonehenge kan du i hvert fall forvente bra vær, men det er veldig lange køer bare for å komme inn på en byggeplass. Nok av tid for de lokale lommetyvene.

4. Det skjeve tårn i Pisa

- Kanskje du har den geniale idéen å ta et bilde der det ser ut som at du sliter under vekten av tårnet som lener seg mot deg. For det har ingen gjort før¿

5. Frihetsgudinnen, New York
- Et ikon, men en stor skuffelse å besøke. Bruk heller tiden på naboøyen Ellis Island, og immigrantmuseet der. Du får uansett gode muligheter til å ta bilde av statuen da.

6. Mannekin Pis, Brussel
- En av Europas mest fotograferte statuer er egentlig bare en liten gutt som tisser i en fontene.

7. Den astronomiske klokken, Praha

- Denne finner du i Prahas gamleby. Her kryr det av folk hver time når klokken slår. Og det er i grunn alt som skjer.

8. Den kinesiske mur
- Dersom du er interessert i murer, så er kanskje dette et sted å dra. Er du derimot ikke like fascinert over den slags, så kan du like godt la være å dra dit.

9. Las Vegas, USA
- Dette er en by som ikke er noe annet enn en tacky fornøyelsespark med neonlys. Fint dersom du ønsker å gamble bort pengene, eller bo på smakløse hotell.

10. Grand Canyon, USA
- Mens du er i delstaten Nevada uten å besøke Las Vegas, kan du like godt være der uten å kjøre seks timer østover for å besøke kjedelige Grand Canyon.

11. Den Lille Havfrue, København
- Hva er det som er så spesielt med denne statuen? Er den i slekt med Mannekin Pis kanskje?

Artikkelen fortsetter under bildet.

12. Hollywood Walk of Fame, Los Angeles
- Ikke forvent noe glamour i denne gaten. Det er bare en overbefolket gate hvor alle tar bilder av fortauet.

13. London
- Det er turister OVERALT. Hva er det egentlig som er så spesielt med London? (Wanderlusts artikkelforfatter innrømmer her at han kanskje er farget av å ha bodd i London for lenge)