FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

VGs Reisepanel svarte leserne

Av Dag Fonbæk 30.01.13 17:09 | Oppdatert: 31.01.13 13:37

Del saken på:

(VG Nett) 2013 blir tidenes reiseår, skal vi tippe ut fra responsen fra VG Netts lesere under tett på nett-møtet med VGs reiseeksperter i dag.

Sjekk reisetipsene til Thailand, bryllupsreisen og USA

Hvor skal vi reise med barn? Hvor får vi mest reise for pengene? Og hvor skal vi dra på bryllupsreise?

Dette var blant gjengangerspørsmålene som kom inn til VGs reisreportere i dag.

- Overveldende respons og mange spennende spørsmål. Vi skulle gjerne ha rukkket å svare enda flere, fastslår VG Reises avdelingsleder, Margrethe Assev, etter at VGs reisepanel rakk å svare på nesten 80 leser-spørsmål fra klokken 12 til 14.30.

Flere hundre spørsmål kom inn - de fleste om USA, Italia, Thailand, reiser med barn og romantiske feriemål.

Få alle tipsene og se alle svarene her.

Mange hundre

Sånn sett matchet spørsmålene funnene VG selv gjorde i en InFact-undersøkelse om nordmenns drømmereisemål - med Hawaii, Roma, sol og varme i Italia og Lofoten på toppen av listene over attraktive reisemål.

Det var flest kvinner som sendte inn spørsmål til VGs reisereportere. Kanskje ikke uventet, ettersom kvinner er mer reiselystne enn menn - selv om de rent faktisk ikke drar mer på ferie enn menn gjør.

FÅ FLERE REISETIPS! Sjekk ut VG reisepanel her

Roma-tips

Mange ville som Thomas ha ekspert-tips om Roma. Et godt tips er å kjøpe dagens papirutgave av VG, der du får et flunkende nytt reisemagasin, blant annet med en guide til den hyggelige bydelen Trastevere.

I morgen kan du også gå tett på nett med Anders Hornslien - som bor i Roma og har masse kunnskap om byen. Send inn spørsmål til Anders allerede nå.

Til USA

Innsenderen Linda - og flere med henne - lurer på hvor i USA man bør dra på biltur med barn.

Til det svarer VGs USA-kyndige reisereporter Jostein Matre - fra sin PC på jobb i London - at Florida og Sørstatene er et godt utgangspunkt, med gode anbefalinger til bosteder langs veiene der nede.

Se bilder fra drømmereisemålene her!

Mye Sørøst-Asia

Thailand er et reisemål svært mange nordmenn har fått et forhold til - skal vi dømme etter innsenderne - som nå for alvor begynner å se seg om etter nye steder å besøke i Sørøst-Asia.

Vietnam er et land mange VG-lesere ville vite mer om, blant dem Anders og Kathrine.

Handelsbyen Hoi An, keiserbyen Hue og Saigon (Ho Chi Minh City) var tipsene VGs reiseekspert mente var viktig å få med seg.

Kapp Verde

Tone ville vite hva som venter familien som har bestilt seg ferietur til Kapp Verde - også omtalt som de nye Kanariøyene.

LES MER: Nye charter-øyer direkte fra Oslo

Svaret fra VG-ekspertene tyder på at Tone kan glede seg - særlig til all sjømaten:

«Ingenting som slår dagsfersk hummer på en lokal hull-i-veggen restaurant. Rimelig og fantastisk godt!» lød svaret.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!