FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Lonely Planet: Tromsø kåret til et av Europas beste reisemål

Av André Haugen18.06.15 19:52 | Oppdatert: 18.06.15 20:10

Del saken på:

«Ishavsbyen», eller «Nordens Paris» som Tromsø ofte kalles, er nummer ni på reiseguidens liste over de beste stedene i Europa.

Ingen andre norske byer er med på listen, men Tromsø høster mye ros i den verdenskjente reiseguiden. Hele syv av ti nordmenn planlegger norgesferie, og ifølge Lonely Planet finnes et av Europas beste reisemål i nettopp Norge.

«Den arktiske hovedstaden er full av opplevelser takket være de snødekte fjellene og den store villmarken i byens bakgård. Hvis årstiden tillater det kan du gå fjellturer, padle kajakk, se på hvaler, stå på ski, kjøre snøscooter og hundeslede. Vinter som sommer er byen full av begivenheter, fra maraton i midnattssol i juni til reinsdyrkjøring i februar,» skriver reisegiganten om byen i nord.

Ute i siste liten?Her er din guide til sommerferien i utlandet!
Tromsø får selskap av byer som Lipeszig i Tyskland, Azorene i Portugal, Málaga i Spania, Beograd i Serbia, italienske Piedmont, Baku i Aserbajdsjan, Amsterdam i Nederland og Porto i Portugal.

Øverst på listen troner imidlertid den islandske universitetsbyen Akureyri.

Les også:15 reisetips for Nord-Norge
Det er ikke første gang Nord-Norge kommer godt ut i Lonely Planets kåringer. I fjor ble Nord-Norge kåret til verdens femte beste region å besøke.

Tromsø kan lokke med ishavsturisme og arktisk spa. De siste årene har også Nordlys-turisme blitt svært populært i byen i Nord. Det er ikke bare på vinterstid at Tromsø har sine fordeler. Midnattssolen lokker også turistene. Ikke nok med det: Midnattssolen gir også økt sexlyst.

Har du tenkt deg til Tromsø? Her er Tromsø-kjendisenes beste tips!