FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Norsk hotell på prestisjeliste

Av Camilla Jorddal12.01.18 15:52 | Oppdatert: 29.04.18 16:59

Del saken på:

The Thief er nok en gang kåret som et av verdens beste hoteller.

For tredje år på rad rangeres The Thief som et av verdens 200 beste hoteller på The Gold List 2018. Siden The Thief åpnet i 2013 har det kapret plasser på prestisjemagasinet Condé Nast Travelers topplister.

Hvert år publiserer magasinet sin Gold List med de beste hotellanbefalingene, og i år er The Thief Norges eneste representant på listen som er å regne som Michelin-guiden for hoteller.

Gjennom nåløyet

– Å komme på Gold List er i utgangspunktet et privilegium. Å være det eneste norske hotellet er gjevt, men å komme gjennom nåløyet for tredje gang er bare helt rått. Konkurransen i hotellmarkedet er knallhard og det åpner nye hoteller hele tiden, sier Siri Løining, kommunikasjonssjef hos The Thief, til VG reise.

Hun forteller at de allerede før åpningen i 2013 satte seg et hårete mål om å komme på The Gold List. Hun mener priser som dette hever standarden i bransjen og at det betyr mye for de som jobber på hotellet.

Vanvittig stort

Å være på listen for tredje året på rad beskriver Petter Stordalen som sensasjonelt.

– At The Thief nok en gang rankes som et av verdens beste hoteller av selveste Condé Nast Traveler er vanvittig stort. Dette er slett ingen selvfølge og det gjør oss utrolig stolt. Selv for de mest ambisiøse hotellenerder er en plass på The Gold Liste 2018 nærmest å regne som utopisk for et norsk hotell. Å klare det tre ganger på rad er på grensen til sensasjonelt, sier Petter A. Stordalen i en pressemelding.

Dette er som sagt ikke første gang The Thief er på Condé Nast Travelers liste. I 2013 kom The Thief på magasinets The Hot List 2013, en oversikt over de beste nye hotellene i verden, og i 2016 ble hotellet stemt til topps på listen over Nord-Europas beste hoteller av 300.000 lesere av Condé Nast Traveler.

– Den råeste hotellprestasjonen i norsk historie, sa Petter Stordalen den gang til E24.

Gjestene betyr mye

Samme år var hotellet listet på The Gold List 2016 og fulgte opp prestasjonen i 2017 med plass på både The Gold List 2017 og andreplass på lesernes liste over Nord-Europas beste hoteller.

Løining sier hotellet setter ekstra stor pris på når leserne har stemt fram hotellet.

– Hver gjest betyr enormt mye og vi ønsker å behandle alle gjester som rockestjerner, og rockestjerner som gjester.

Kan tiltrekke nye turister

Line Endresen Normann, direktør i Reise Norge og kultur hos Virke, sier priser som dette er fantastisk markedsføring.

– At et norsk hotell havner på denne anerkjente listen er fantastisk, og å klare det tre år på rad er eksepsjonelt. The Gold List til Condé Nast Traveler er svært viktig, primært fordi det er de reisende selv som kårer sine favoritthoteller. Det er heller ikke negativt for Norge og Oslo at et av våre hoteller trekkes frem i en slik liste, mener hun.

Endresen Normann forteller at Virkes egne undersøkelser om nordmenns ferievaner viser at den viktigste inspirasjonen til valg av reisemål hentes hos venner og familie, samt fra andre reisende. Hun mener det ikke er unaturlig at en slik utmerkelse blir lagt merke til av utenlandske reisende på jakt etter nye reisemål.

– Gjennom en plass på listen har The Thief også fått et kvalitetsstempel som vil være viktig for å tiltrekke seg de pengesterke turistene, avslutter Normann.