FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Oppfyll luksusferiedrømmen på Sri Lanka

Av Ingrid PopAv Camilla Jorddal26.01.18 15:46 | Oppdatert: 11.03.19 14:55

Del saken på:

Vakre Cape Weligma på sørkysten av Sri Lanka byr på fantastisk panoramautsikt, et av verdens beste bassenger og egen butler.

Tidligere har VG reise skrevet om skjellhuset du kan leie i Mexico, verdens høyeste hotell som åpner i Dubai i år og norske The Thief som havnet på Condé Nast Travelers toppliste for hoteller å besøke i 2018.

I denne artikkelen får du en titt på luksushotellet Cape Weligama på Sri Lanka.

Dilmah-familien åpnet sitt første resort Ceylon Tea Trails i 2005, som et resultat av stor internasjonal etterspørsel om å få besøke de vakre teplantasjene i det frodige fjellandskapet nær byen Hatton. 30 kilometer øst for Galle ligger Cape Weligama, eid av den kjente srilankesiske tefamilien Dilmah. Resorten åpnet dørene i 2014 og befinner seg 40 meter over havnivå på en halvøy mellom to sandstrender.

– Da jeg første gang la øynene på Cape Weligama, som opprinnelig var en kokosnøttplantasje, visste jeg umiddelbart at dette var den mest unike strandeiendommen på Sri Lanka. Beliggenheten her er god for å drive hotell. Det er kort avstand til alle turistattraksjonene og den 270 graders utsikten over Det indiske hav er fantastisk, sier direktøren av Dilmah Malik Fernando til VG Reise når vi er på besøk.

Et av verdens beste basseng

Panoramautsikten og solnedgangen kan nytes fra et halvmåneformet «evighetsbasseng» ved klippkanten, som for øvrig ble kåret til ett av de ti beste evighetsbassengene i verden i 2017 av magasinet Architechtural Digest.

– Vi valgte den anerkjente arkitekten Lek Bunnag fra Thailand, som har designet 39 vakre residenser med tilhørende tropisk hage, forteller Fernando.

Bunnag har designet resorter over hele Asia og vant i 2015 prisen «Asia’s Best Boulding of the Year».

Villaene er romslige, interiøret elegant med innslag av samtidskunst og håndverk fra Sri Lanka. Her får du til og med din egen private butler.

Hotellet tilbyr ulike aktiviteter som delfin- og hvalsafari, dykkerkurs, snorkling, kajakkpadling, surfing, fisketurer eller matlagingskurs, i tillegg til deres eget spa og treningsstudio på området. Dagsturer til Galle Fort, de kjente teplantasjene eller nasjonalparkene Uda Walawe og Yala er nesten som en egen destinasjon i seg selv.

Tradisjonell «High Tea»

Som en tefamilie seg hør og bør, inviteres det hver ettermiddag til tradisjonell «High Tea» med et rikt utvalg av Dilmah-tesortene og etasjevis med smørbrød og kaker. Spisemulighetene er mange; fra dagens ferske fisk og sjømat ved utendørspaviljongen Ocean Terrace til biff-restauranten Ocean Grill nærmere klippekanten.

I tillegg til luksusbungalowene på Ceylon Tea Trails og Cape Weligama, åpnet de sin tredje resort, Wild Coast Tented Lodge, i 2017 og vil etter planen åpne sitt fjerde resort i 2019. En del av profitten går til veldedige formål i kjølvannet av tsunamien som rammet Sri Lanka hardt i 2004 og borgerkrigen som tok slutt i 2009.

Adresse: Abimanagama Rd, Weligama, Sri Lanka

Her er to andre luksusresorter i Asia du bør få med deg:

COMO Point Yamu i Phuket

COMO Point Yami har blant annet blitt omtalt av Vogue, Architectural Digest og Condé Nast Traveler. Dette luksuriøse feriestedet i Phuket ligger på spissen av Cape Yamu med utsikt over Andamanhavet og de spektakulære kalksteinene i Phang Nga Bay. Beliggenheten over Cape Yamu gir en 360 graders utsikt. Du har riktignok ikke direkte tilgang til privat strand, men det gjør kanskje ingenting når du kan boltre deg i hotellets mange bassenger.

COMO Point Yamu åpnet i 2013 og har i dag 79 rom og suiter samt 27 villaer – alle med havutsikt. I tillegg har halvparten av rommene private bassenger i variert størrelse. Bor du i en av villaene inkluderer det også butler-service. Hotellet er innredet av den italienske designeren Paola Navone som blant annet har designet for Swarovski, Alessi og Habitat. Innredningen er moderne med et unikt uttrykk for thailandsk luksus.

Annonse fra:

Sjekk prisen her!

Luksushotellet har selvfølgelig sin egen spa- og velværeavdeling med evighetsbasseng. I tillegg har hotellet en egen aktivitetskalender som inneholder alt fra snorkleturer til thailandsk matkurs.

Hotellet har to restauranter med thailandsk og italiensk mat, samt bar. Gjestene har også tilgang til en privat strandklubb på en liten øy 40 minutter med gratis båtbuss fra hotellet.

Adresse: 225 Moo 7, Talang, Paklok, Phuket 83110, Thailand

The Datai Langkawi

The Datai Langkawi er et av de ni beste luksushotellene i hele Malaysia, skrev CNN i 2017. En 40 minutters kjøretur fra Langkawis flyplass finner du denne perlen av et hotell i vakre Datai Bay i Malaysia. Dette er et hotell som har latt seg inspirere av sine omgivelser og som går i ett med den. Her bor du i hjertet av regnskogen og hvert eneste rom, suite og villa er omfavnet av den. Her kan du plutselig få besøk av alt fra aper, Tokay gekkoer og flyvende lemurer.

Det er frodige, vakre strender og flott utsikt, og i 2015 ble Langkawi kåret til å ha en av verdens beste strender av National Geographic. Her finner du den perfekte flukten fra hverdagslivet.

Hotellet åpnet for over tyve år siden etter at den australske arkitekten Kerry Hill falt pladask for stedet. Han var fra starten av klar på at byggingen skulle gjøres bærekraftig og at hotellet skulle være som en del av jungelen, skriver hotellets hjemmeside. Under byggingen brukte de blant annet elefanter til å rive trær og trærne de måtte rive ble brukt som materiale. På de nakne områdene etter rivingen plantet de nye trær fortløpende.

Annonse fra:

Sjekk prisen her!

The Datai Langkawi har i dag 122 rom, suiter og villaer med utsikt rett ut i den tykke regnskogen, samt private bassenger. Fasilitetene på hoteller inkluderer spa, strandklubb, prisvinnende golfbane, utflukter i en original schooner (seilbåt med flere master) og daglige guidede turer i regnskogen. I tillegg er det flere varianter av vannsport. Det er også mulighet for å ha bryllupet sitt her.

I dag går hotellet gjennom en renovering. Etter planen vil hotellet åpne igjen i juli 2018.

Det går daglig fly fra Kuala Lumpur til Langkawi.

Adresse: Jalan Teluk Datai, Langkawi, Kedah, 07000, Malaysia