FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Opplev kirsebærblomstringen i Japan

Av Nora Poulsen Keryell09.03.18 13:42 | Oppdatert: 23.04.18 13:55

Del saken på:

Verdens flotteste kirsebærblomstring ser du i Japan.

Hver vår i noen få uker skjer det noe unikt i Japan. Over hele landet blomstrer kirsebærtrærne og blomstringen er en stor begivenhet både nasjonalt og internasjonalt.

Blomsten heter sakura og ritualet går under navnet Hanami.

En opplevelse

Hanami betyr det «å se på blomster» og det å sette pris på de vakre trærne under blomstringen, og i Japan har denne tradisjonen blitt en nasjonal stolthet som japanerne tar veldig seriøst. Folk tar med mat og drikke og samler seg under trærne i parkene for å feire livets skjønnhet, men også dens skjørhet som gjenspeiles i kirsebærblomsten da denne kun blomster i en uke. Når blomstringen er over betyr dette en ny start, og det japanske samfunnet går i takt med denne tradisjonen med både skole- og jobbstart første uken i april i Tokyo-området.

Blomstringen skjer hvert år mellom slutten av mars og midten av mai. I år vil hovedstaden se blomstringen uke 12 og 13.

En populær tid

Christian Emil Gulbrandsen jobber som reisekonsulent hos Japanspesialisten og forteller at våren er høysesong hos reisebyrået.

– Vi er veldig opptatte nå fortiden og opplever at mange nordmenn ønsker å booke tur til påsken. Flere har hørt om den japanske kirsebærblomstringen og vil se den med egne øyne. Vi anbefaler å booke turen så tidlig som mulig da turene rundt påske fylles raskt opp.

Senere blomstring i nord

Rekker du ikke å se blomstringen i Tokyo-området kan du reise opp til den nordligste øya Hokkaido. Her foregår blomstringen fra slutten av april til midten av mai.

Værmeldingssiden Japan Weather Association har en egen webside dedikert til blomstringen og oppdaterer jevnlig datoer på blomstringen omkring i landet.

Om du ikke kan reise til Japan så er kirsebærblomstringen i Botaniske hage i Oslo også en fryd for øyet. Hver søndag fra mai til august arrangeres det også gratis omvisninger i hagen.