FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
GODT ALTERNATIV: Airbnb har mange kule steder du kan bo, og noen er ekstra spesielle. Foto: Airbnb

Fem ville Airbnbs

Av Camilla JorddalPublisert: 09.02.2018

Del saken på:

Disse må du sjekke ut.

Annonse

Airbnb er et godt alternativ til hotell når du skal finne et sted å bo på tur. Det finnes mange rimelige alternativer – både midt i storbyen og i fine strandbyer. I tillegg finnes det enkelte som skiller seg ut.

VG reise har plukket ut disse fem alternativene som kanskje gjør reisen ekstra spesiell.

INDONESIA: Dette bambushuset på Bali ser helt fantastisk ut. Foto: Airbnb

Bambushus på Bali

Dette er huset du drømmer om å feriere i. Garden Villa, som huset kalles, ligger 25 minutter fra Ubud. Her har du tilgang på både hage og basseng så dette er et sted du kan oppholde deg hele ferien om du vil. Det kan føles litt som å bo ute i naturen, siden du er omgitt av bambus. Både møbler, vegger, tak og gulv er av bambus. Utsikten mot den frodige grønne hagen gjør det også ekstra vakkert.

Bali er fantastisk fra før av, og her får du det lille ekstra – med en dose luksus. Huset består av tre etasjer med tre soverom, tre bad, kjøkken, stue og spisestue.

Kroner 2012 per natt.

TYSKLAND: Ved elven Elbe kan du overnatte i en mongolsk jurt. Foto: Airbnb

Mongolian yurt at the dyke of Elbe i Tyskland

Våkn opp til en fargefest. Her bor du i en tradisjonell mongolsk jurt – et rundt telt dekket av filt, omgitt av fantastiske dekorasjoner og fargesterke mønstre. Selve teltet er en opplevelse i seg selv. Sanitære fasiliteter og fullt utstyrt kjøkken finner du i huset 30 meter unna.

Elven Elbe ligger like ved og du kan kombinere overnattingen med en tur til Hamburg og den historiske byen Stade. Her er det plass til fire gjester.

Kroner 695 per natt.

IDAHO: Er du glad i hunder er Dog Bark Park Inn stedet for deg. Foto: Dog Bark Park Inn B&B

Dog Bark Park Inn B&B

Dette er bed & breakfast for deg som elsker hunder. Hos Dog Bark Park Inn i Cottonwood i Idaho bor du inni en kjempehund. Det Beagle-formede overnattingsstedet er blitt omtalt av Country Living og her kan du kose deg med spill, bøker og puslespill – mange med hundetema, selvfølgelig.

Her kan dere bo opptil fire personer fordelt på to soverom med ett bad.

Kroner 1067 per natt.

JAPAN: Tilbring noen late dager i denne leiligheten med egen japansk onsen. Foto: Airbnb

Tasuragi by Odin i Japan

I vinterparadiset Hirafu i Japan finner du Yasuragi by Odin. Yasuragi betyr avslapning på japansk og her får du eksklusiv loftsstil med to soverom og to bad. Dette er stedet å leie for deg som ønsker litt ekstra luksus. Her har du nemlig tilgang på både gym, japansk onsen og regndusj.

Leiligheten kommer også med stor stue med peis, Apple TV på soverommet og Netflix abonnment.

Kroner 3637 per natt.

MEXICO: Skjellhuset i Isla Mujeres er svært populært. Foto: Airbnb

Skjellhuset i Mexico

Det vakre skjellhuset i Mexico kom raskt på alles lepper etter at britiske Elle skrev om det i fjor. Huset i Isla Mujeres er formet som et skjell og har et gjennomgående skjell-tema. Huset har to soverom og to bad samt et eget basseng med utsikt mot sjøen.

Her sover du i skjellseng om natten og dusjen har selvfølgelig dusjhode formet som et skjell.

Fra kroner 2415 per natt.