FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Restauranttips i New York: Disse vil du ikke gå glipp av

Av Jenny Alexandersson, Aftonbladet24.01.19 14:41 | Oppdatert: 11.03.19 11:53

Del saken på:

Dyrt eller billig – det spiller ingen rolle. I New York kan du oppleve et festmåltid på en hamburgerbule i Downtown – eller en «once in a lifetime» på en Michelin-restaurant med hvite duker på bordene.

Her er åtte restauranter som Aftonbladets journalist mener du bør stikke innom om du skal til Manhattan i vår.

1. Lucien – Fransk bistro med kjendisgaranti


Dette stedet er en gyllen perle i EastVillage. Bak de røde gardinene i entreen stiger man inn i et koselig og ganske ekstraordinært miljø- På veggene henger bilder av skuespillere, artister og andre kjendiser som har besøkt restauranten. Men like ofte ser du dem sitte ved et av bordene. Hjørnebordet ved det store vinduet er populært blant gjestene som gjerne vil synes.

Da Aftonbladet var på besøk, var Madonnas datter Lourdes, skuespilleren Chloë Sevigny, Eva Dahlgren og Efva Attling der.

Denne restauranten åpnet i 1998 og har blitt et populært mål for en nydelig miks av mennesker. Ale er velkomne, både rike og berømte, lokale stamgjester og turister. Menyen er klassisk fransk bistro og det finnes få overraskelser, alt er godt! Stemningen er gjenkjennelig uten å være påtrengende. Du trenger ikke være pyntet for å spise her, men ingen vil løfte på øyenbrynene om du kommer inn med smoking eller festkjole. Her passer alt fra rutete skjorter til paljetter. Kjendiser får være i fred selv om bordene står nærme hverandre. Adresse: 14 1st Avenue.

2. Grand Central Oyster Bar – en klassiker

Restauranten ligger midt i Grand Centrals jernbanestasjon og er ikke det triveligste lokalet du kan se for deg. Det ligger på kjellerplan uten vinduer, og man har her fokusert på å få inn så mange sitteplasser som mulig. Mitt tips er at du setter deg ved den lange bardisken der du kan se serveringspersonalet legge opp på fat, ta imot fisk fra leverandører og slå inn bestillinger. Her treffer du alltid på stamgjester. To år på rad, på en tilfeldig onsdag, har jeg truffet Dave her. Han er pensjonist, men pendler til og fra innimellom til den gamle jobben. Han spiser alltid et fiskemåltid før han tar toget hjem. Det er ikke bare turister og pendlere som slår seg ned ved disken, hit kommer også skalldyr-entusiaster og matelskere eller bare nysgjerrige som slentrer forbi når de venter på toget sitt.

Østersene er fantastiske og hummer, krabber og reker tilberedes med så mye kjærlighet at de smelter i munnen. Adresse: 89 E. 42nd Street.

3. Chinese tuxedo – trendy og smaksrikt

Dette er et superkoselig sted midt i Chinatown som du ikke bør gå glipp av. Den nydelig stemningen og servicen er bredt omtalt, og det finnes ikke et eneste dårlig bord i hele lokalet. Uansett hvilket bord du får, føles som det er sentralt plassert i lokalet. Menyen er både rik på smak og fantasifull. Det finnes mange alternativer for den som er vegetarianer eller veganer. Det er et bra sted for den som vil feire bursdag eller en annen markering på et herlig og trendy sted. Adresse: 5 Doyers Street.

4. Le Coucou – mat i toppklasse

Fransk mat i toppklasse, tente lys og stive, hvite duker. Det kan knapt bli mer romantisk enn det her. Men Le Coucou er ikke bare for folk som skal på date og som vil spise noe godt – hit kommer folk i alle aldre for å nyte en middag i et luksuriøst miljø. Klientellet her består gjerne av en miks av familier, forretningsmenn- og kvinner og par. Og de serverer ikke bare middag, restauranten serverer mat hele dagen. Duoen som står bak restauranten er den prisbelønte kokken Daniel Rose og restaurant-profilen Stephen Starr. Adresse: 138 Lafayette Street.

5. Blue Ribbon Brasserie – klassiker som stenger sent

Dette er en skikkelig New York-klassiker som fra brødrene Bruce og Eric Bromberg. Blue Ribbon Brasserie ligger mellom Soho og West Village og er blant annet kjent for skalldyrrettene sine, sin nydelige stemning – og et kjøkken som er oppe til langt utpå natten. Den som er sulten kan få et måltid frem til klokken 04 på morgenen.

– Man kan bestille et gigantisk skalldyrfat for åtte til ti personer midt på natten, forteller en stamgjest meg.

Mange kokker og servitører drar gjerne hit etter at de har jobbet ferdig for dagen for å få litt i magen. Blue Ribbon er åpent alle dager i uken. Adresse: 97 Sullivan Street

6. Atomix – en dyr og unik upplevelse

Vil du virkelig slå på stortrommen når du besøker New York så er Atomix stedet for deg. Vær forberedt på å måtte åpne lommeboken skikkelig, men til tross for de dyre prisene så vil du ikke bli skuffet. Atomix, som har en stjerne i Michelin-guiden, serverer koreansk mat. Tips: Gå for smaksmenyen ved Chef`s Counter. Den koster rundt 2 000 kroner per person. Restauranten har to bordsettinger, en klokken 18 og en klokken 21. Om du ikke ønsker å spise her, så kan du bare ta deg en drink på det nederste planet. Her serveres drinker som er inspirert av koreanske smaker. Adresse: 104 E. 30th Street.

7. Umami Burger – et enkelt festmåltid

Smaksrike burgere og crispy pommes frites – hva mer kan man begjære når man er utsultet etter en hel dags sightseeing på Manhattan? Servicen er upåklagelig og lokalene koselige. Start middagen din med små fisketaco eller crispy rosenkål. Gå for burgermåltidet “Ultimate bacon” dersom du vil ha et skikkelig festmåltid. Eller Sunny side om du elsker egg og trøffel.

Det er også salater og vegetarianske alternativer på menyen her. Adresse: 225 Liberty St Suite 247.

8. Hudson Clearwater – upretensiøst og trivelig

En uendelig port i West Village kan kanskje virke lite forlokkende, men når du kommer innenfor dørene til denne restauranten blir du snart husvarm.

– Beste og triveligste restaurantene, her er det topp stemning, sier min venn New York-kjenneren. På menyen finnes noe for alle, for eksempel ribbe, andebryst og pasta. Adresse: 447 Hudson Street.