SATSER TUNGT: Fra før har Norwegian bare to ruter fra Torp ved Sandefjord. Nå satser de tungt med åtte nye ruter derfa, i tillegg til å doble antallet avganger til Malaga og Alicante. Foto: Jan Ovind

Norwegian storsatser på Torp

Åpner 8 nye ruter både i Norge og til utlandet

(VG Nett) Norwegian og Bjørn Kjos tar for alvor av fra Torp flyplass med ikke mindre enn 8 nye ruter.

Foruten å fly Torp-Bergen og Torp-Trondheim i konkurranse med Widerøe, starter Kjos & co opp rute mellom Torp og Evenes.

Selskapet trapper også opp til Malaga og Alicante ved å øke fra en ukentlig avgang til to.

Av helt nye utenlandsruter fra Torp-flyplassen er de to ukentlige flyvningene til tyrkiske Antalya sikret massevis av solhungrige passasjerer.

LES OGSÅ: Norwegian starter New York-salget

Norwegians massive ruteslipp fra Torp, som ble bekjentgjort på en pressekonferanse i morges, omfatter også helt nye ruter til franske Nice, spanske Palma (Mallorca) og Las Palmas, samt Berlin.

Mobbet

Satsingen fra Torp lufthavn er massiv - og kommer som en følge av at Norwegian trekker seg ut av den konkurrerende regionflyplassen på Rygge - rett over fjorden.

Kjos & co. ble regelrett mobbet i mediene av Ryanairs eksentriske toppsjef Michael O'Leary da selskapet tidligere i år bekjentgjorde at de ville trekke seg ut fra Rygge Lufthavn ved Moss og flytte flyene til Gardermoen.

- Norwegian tåler ikke konkurranse! Se, de rømmer! messet O'Leary.

Slår tilbake

Nå slår Bjørn Kjos & co hardt tilbake, ved å trappe kraftig opp på andre siden av Oslofjorden.

LES OGSÅ: Tror Norwegian blir større enn SAS

Oppbyggingen av et større rutenett fra Torp/Sandefjord vil kunne friste flere reisende fra Oslo-regionen til å bruke den lille, effektive Torp-flyplassen framfor svære Gardermoen, som går inn i en lang periode med bygge- og anleggsvirksomhet. En av følgene blir at passasjerene på hovedflyplassen vil måtte busses ut til flyene i langt større grad enn i dag.

- Endelig

- Endelig har vi lykkes med å få til det vi har jobbet for i flere år, nemlig å få Norwegian til Torp. Vi gleder oss til et langsiktig og godt samarbeid med en profesjonell og offensiv aktør, sier Torps administrerende direktør, Alf-Reidar Fjeld.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos er ikke mindre blid:

- Det er gledelig å kunne lansere en ny base i Norge. Norwegian ser et stort potensiale i passasjertrafikken i Vestfold og omliggende regioner, både innenfor forretningsmarkedet og fritidsmarkedet, sier han.

Bygger ut

Etter at irske Ryanair la ned mange av avgangene sine fra Sandefjord Lufthavn Torp har ca. 25 prosent av passasjerene forduftet.

UT OG REISE? Last ned gratis VG-storbyguider her

Det hindrer ikke ledelsen ved flyplassen å sette igang offensive planer: Terminalen skal utvides for 22 millioner, ifølge Sandefjords Blad.

Også KLM trapper opp

Det er ikke bare Norwegian som satser fra Vestfold-flyplassen. Også KLM øker kapasiteten mellom Sandefjord Torp og Amsterdam ved å sette opp et tredje daglig fly til den nederlandske storflyplassen - med flust av ruter ut til hele resten av verden.

KLMs ekstrafly kommer neste sommer.

- Norge er ett av våre viktigste markeder, og vi har behov for å øke kapasiteten mellom de to landene, sier Daniel Eggenberger, Country Manager for AIR FRANCE KLM i Norge.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder