FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Norwegian-flyvning forsinket med ett døgn

Av Karna Buggeland Sælebakke31.12.13 03:40 | Oppdatert: 31.12.13 09:06

Del saken på:

Med forsinkelser på snart ett døgn ryker trolig den norske nyttårsfeiringen for de 276 passasjerene som skulle reist med Norwegians Dreamliner fra New York til Oslo mandag morgen.

Passasjer: Jeg er ganske frustrert

Natt til tirsdag forteller passasjer Eivind Engen at det nyeste estimerte avgangstidspunkt er 09.30 amerikansk tid, som tilsvarer 15.30 norsk tid. Med en flytid på 7,5 timer betyr det at passasjerene lander på norsk jord tidligst klokken 23.00 på nyttårskvelden.

- Jeg er ganske frustert over situasjonen, og har mine tvil om vi rekker hjem til nyttårsaften. Men jeg håper selvfølgelig at vi får reise snart, forteller Engen til VG natt til tirsdag.

Annonsørinnhold

Både Engen og flere andre passasjerer ble innlosjert på et hotell i nærheten av flyplassen etter de omfattende forsinkelsene, men mange meldte om at hotellrommene var fulle.

Flere av passasjerene er frustrerte over dårlig informasjon.

- Vi har fått mat av hotellet, men veldig lite informasjon angående hva som skjer. Det eneste de sier er at problemet ikke er løst, og at vi må holde oss på hotellet inntil videre, sier Engen videre.

- Jeg har også snakket med en del andre som også er veldig oppgitt over den mangelfulle informasjonen fra Norwegian.

- Kaos i hotellbaren

Like etterpå forteller Engen at det er kaotiske tilstander i hotellbaren.

- Jeg sitter i hotellbaren nå, det har nettopp ankommet masse folk fra flyet som skulle til Stockholm her. Det er helt kaos, beskriver han.

Passasjerene som skulle reist til Stockholm blir også sittende fast i New York så lenge flyet til Oslo er forsinket.

- Flyet som skulle til Oslo i går, som fortsatt er i New York, har planlagt avgang klokken 21.30 til Stockholm. Noe som ikke vil skje, fordi Oslo-flighten enda ikke har tatt av, forteller Engen.

Årsaken er at Dreamliner-flyet som skulle fløyet Engen og de andre passasjerene til Oslo natt til mandag, er det samme som skulle ha dratt fra New York til Stockholm mandag kveld.

- Forvirrende informasjon

Han forteller også at flere passasjerer er usikre på om den nyeste meldingen fra Norwegian egentlig var ment for passasjerene på Stockholm-flyet, fordi monitorene på flyplassen fortsatt viser estimert avreise 02.00 amerikansk tid, altså 08.00 tirsdag morgen norsk tid.

- Det som er veldig kritikkverdig er at det ikke er noen her fra Norwegian som kan informere, ei heller et amerikansk telefonnummer vi kan ringe for å få informasjon. All informasjon kommer via sms, forklarer Engan.

- Vi er en stor gjeng her nå som ikke er veldig happy med det som skjer.

VG har gjentatte ganger forsøkt å kontakte Norwegian uten å få svar.


Skulle landet igår

Det var Aftenposten som først meldte om trøbbelet for Dreamliner-flyet. Det skulle ha tatt av fra New York natt til tirsdag og landet klokken 10.50 tirsdag formiddag.

Så ble landingstidspunktet endret til 14.55, før det så ble utsatt på ubestemt tid - med lovnad om ny informasjon klokken 19.00.

- Det jobbes på spreng med å få flyet klart. Det er ennå uklart når det blir avgang fra New York, men vi jobber med en estimert avgang 21.30 på kvelden lokal tid, sa kommunikasjonskonsulent Daniel Kirchhoff i Norwegian til E24 mandag kveld.

Deretter har avreisetidspunkt blitt utsatt ytterligere, og problemene med bremsesystemet skal ikke være løst.

Måtte feire jul på flyet

Forsinkelsene skjer under en uke etter at 125 passasjerer måtte feire julaften på et Norwegian-fly fra Florida til Oslo. Også denne forsinkelsen skyldtes Dreamliner-trøbbel.

- Vi synes dette er veldig trist, og har jobbet på spreng for å få dem hjem. Passasjerene har vært frustrerte, og vi skjønner deres frustrasjon, sa Astrid Mannion i Norwegian til VG etter hendelsen i forrige uke.

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon