FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Karibia-drøm for en billig penge

02.11.05 19:30 | Oppdatert: 01.12.05 11:24

Del saken på:

FRANCIS DRAKE-KANALEN (VG) Når sluddet ligger rett i luften og drømmen om palmestrender vokser til et skrik i skallen: Vit da at løsningen finnes.

For 3500 kroner kan du seile din egen sjø i Karibia i åtte dager, pluss mat og flytur over Atlanteren.

Norske Morten Wickstrøm er mannen bak et av småbåtrederiene her. Han har en idé om at dette er noe langt flere skal kunne få oppleve. Derfor tilbyr han også seiling blant Jomfruøyene med norsk kaptein.

Du slipper unna med en totalkostnad på under 15000 kroner.

Behagelig
Du behøver ikke mye seilererfaring for å bli med på slike organiserte turer. Men på eget initiativ kan du lære deg mye seiling under trygge forhold og kyndig ledelse.

Klimaet innbyr til seiling året rundt. Den stabile passatvinden, lite strøm, lite tidevannsforskjell, og hundrevis av ankringsmuligheter, gjør seilingen svært behagelig.

Alle disse faktorene bidrar til å gjøre De britiske Jomfruøyene (BVI) nesten perfekt for seilere og et av de mest komfortable steder å seile i Karibia.

I tillegg er farvannet svært beskyttet av øyene rundt. Ideelt for seilere uten mye erfaring - og for den som blir lett sjøsyk.

De aller fleste seiler om dagen og ligger stille om natten, men du kan få tur med nattseiling om du ber om det.

Er du seilkyndig, er det heller ikke noe i veien for å leie egen båt og prøve seg helt på egen hånd, selvfølgelig. Mer enn en tredjedel av alle som besøker øyene, kommer for å seile.

Spesialturer
Ved siden av standardprogrammet som er seiling med kaptein, arrangeres spesialturer med litt tøffere seiling og nattseilas; langturer, jomfruturer, gutteturer - og om ønskelig naturistturer.

Den som vil oppleve å sove ute under palmene på en strand, har rik anledning til det underveis, for eksempel på koralløya Anegada. Vil du heller forsøke Robinson Crusoes tilværelse, setter skipperen deg av på Sandy Cay, den lille øya med et par palmer som du så i filmen «Pirates of the Caribbean». Skipperen plukker deg opp dagen etter.

Et annet sted med filmberømmelse blant Jomfruøyene, er Guana Island. Den var kulisse for Dr. No's hemmelige hjemmested. I den første James Bond-filmen var det på sørspissen av øya, på White Beach, at Sean Connery møtte Ursula Andress da hun steg opp av havet - kun iført bikini og kniv.