FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

31 nordmenn rammet av norovirus på charterhotell

Av Malene Emilie Rustad06.07.18 14:45 | Oppdatert: 07.07.18 00:09

  Del saken på:

  For tredje året på rad bryter det ut et magevirus på White Lagoon Beach hotell i Bulgaria. Norske gjester er fortvilet og vil hjem.

  White Lagoon Beach er et populært familiehotell under reiseoperatøren Ving i Bulgaria. I løpet av en uke har 31 norske gjester blitt rammet av et ekstremt smittsomt virus, kalt norovirus.

  TV2 omtalte saken først.

  Dette er ikke første gang magesjau bryter ut på det populære Ving-hotellet. VG skrev blant annet om hotellet da over 50 nordmenn fikk ødelagt ferien sin i 2015.

  Ubehagelig opphold

  En gruppe på 29 nordmenn ankom hotellet fredag morgen i forrige uke og la merke til en ubehagelig lukt på hotellets restaurant.

  – Det luktet urin og kloakk, og det var oversvømmelser inne på restauranten, forteller mannen på telefon fra Bulgaria. Han ble senere syk og måtte bli fraktet til et sykehus i nærheten med ambulanse hvor han tilbrakte to netter.

  VG har vært i kontakt med flere gjester på hotellet som er fortvilede over situasjonen og som mener at Ving ikke tar ansvar.

  – Ving tar oss ikke på alvor. Sykehuset jeg ble sendt til var så dårlig at jeg heller vil være på hotellet, sier mannen som fortsatt befinner seg på hotellet.

  Presseansvarlig i Ving, Marie-Anne Zachrisson, opplyser det er 733 gjester totalt på hotellet, og fra torsdag i forrige uke ble det rapportert om 38 gjester som som har hatt eller har viruset fortsatt.

  – Jeg kan bekrefte at 31 av de som har hatt eller har viruset er norske. Men dagens rapport viser at kun to av de 38 fortsatt er syke i dag.

  Avviser kloakkvann

  Zachrisson sier at kollegaene på Ving-hotellet fikk en henvendelse torsdag 28 juni om magesyke på White Lagoon Beach hotell.

  – I løpet av uken har vi gjort grundige undersøkelser på hva det er og hvordan kan vi hindre videre spredning. Det er et veldig smittsomt virus kalt NORO som har brutt ut.

  Zachrisson vet ikke hvordan viruset brøt ut, men sier at mat og basseng har blitt testet, og at det ikke var utslag på prøvene.

  – Gjester melder om urin- og kloakklukt som skal komme fra restauranten og hotellet. Kan dere si noe om dette?

  – Vi har hørt noe om kloakklukt, men vi vet at det var et kraftig regnskyll natt til fredag forrige uke som førte til vann gulvet i restauranten. Det var regnvann og ikke kloakk. Hvis gjestene har spørsmål, har vi personale på hotellet som er der for å hjelpe de med praktiske tingene.

  Ikke fornøyde med hjelpen

  Zachrisson sier at alle gjestene på hotellet har fått informasjon gjennom to tekstmeldinger hvor det har blitt informert om viruset og oppfordret til god hygiene.

  – Vi har også oppfordret de til å rapportere om sykdom. De som er syke får legehjelp. Og vi har satt opp oppslag i resepsjonen og anitbac ved hotellets restauranter.

  De norske gjestene som VG har vært i snakk med, er ikke fornøyde med beskjedene de har fått og mener at antallet syke er langt høyere.

  – Ving og hotellet fraskriver seg ansvaret og folk blir syke hele tiden, sier en av de norske gjestene som fortsatt oppholder seg på hotellet.

  Zachrisson sier de tar stikkprøver av mat og skal følge problemet tettere.

  – Hvordan er det mulig, dette har skjedd flere år på råd?

  – Vi har hatt over 2500 gjester så langt i sesongen. Dette er første gangen vi har et virus som sprer seg i år. Jeg vet at det var problemer med renhold for to år siden og da tok vi skikkelig grep. Vi har siden utdannet de ansatte og har fått bedre rutiner med rengjøring av rom og håndtering av mat. Akkurat nå er vi lei oss for at så mange har blitt syke, sier pressesjef Zachrisson.