FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Glasgow - «et paradis for shopaholikere»

Av Ida Hanstad25.10.09 11:55

Del saken på:

GLASGOW (VG) Dette er byen for deg som elsker kunst, kultur og natur til en billig penge. Med svakt pund er det billigere enn på lenge.

Byen byr på mer enn barer


Kun London kan skryte av å ha flere barer og utesteder i Storbritannia. Likevel er det ikke bare utelivet Glasgow er kjent for.

FAKTA OM GLASGOW:Se tipsene!

Den har blitt kalt «et paradis for shopaholikere». Og med et svakt pund, er dette sannere enn på lenge.

Byens grønne lunger, spennende kunstattraksjoner og avslappende spa er også viktige grunner til at turistene stadig vender tilbake til byen. Men best av alt: Å være turist i Glasgow er ganske billig.

Glasgow ble i 1999 tildelt Storbritannias hederspris for arkitektur og design. Velger du å reise hit, vil du fort forstå hvorfor.

Les også:Bygger Dubai-hotell i Glasgow

Kunst i sentrum

De mest besøkte byggene er City Chambers på George Square, Glasgow Cathedral og Glasgow School of Art.

Det seks etasjer høye design- og arkitektursenteret The Lighthouse er også en populær attraksjon.

Her kan du oppleve moderne kunst for en billig penge, og dessuten se hele Glasgow fra byggets utkikkspost i øverste etasje. Anbefales.

En spasertur langs elven River Clyde, som renner tvers gjennom byen, gir en følelse av å komme seg litt ut av det travle sentrum.

VG Nett-leser:Hvilket sted har du vært flest ganger?Delta i debatten!

Blant annet er broen Bells Bridge med Clyde Auditorium i bakgrunnen verdt et besøk. Den spesielle Clyde Arc Bridge ligger bare et steinkast unna, og bør være et obligatorisk stoppested for enhver turist.

Glasgows grønne side

Om kvelden lyssettes flere av bygningene og broene. Dette gir en helt unik romantisk stemning.

Glasgow er også kjent for sine mange, velholdte parker. Tro det eller ei, men byen har faktisk mer enn 90 parker, hvilket er grunnen til at byen ofte omtales som «The Dear Green Place».

Av parkene som er verdt et besøk, kan blant annet Glasgow Botanic Gardens, Kelvingrove Park og Pollok Country Park nevnes.

Artikkelen fortsetter under bildet


Ønsker du å oppleve mer av det grønne, kan du leie en sykkel, og ta deg rundt på byens sykkelstier på egen hånd.

Les også:Bruk mobilen som guide i Storbritannia

Glad med spa

Ønsker du å skjemme bort deg selv en smule, kan Glasgow også by på en rekke deilige spasentre. En avslappende massasje, eller en deilig gjørmebehandling, kan gjøre underverker for både kropp og sjel.

Flere av byens hotell har egne spasentre. Behandlingene er ofte langt billigere enn i Norge, så hvorfor ikke slå til skikkelig når du først er i gang?

Ta gjerne også turen innom flere steder i Storbritannia når du først er i Glasgow. Avstandene er korte, spesielt innad i Skottland. For eksempel tar en togtur til Edinburgh ca. en time.