FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Slik fester norske ungdommer i Syden: Magaluf, Mallorca

Av Rune Thomas EgeAv Mads A. Andersen15.07.09 07:55 | Oppdatert: 29.07.09 14:32

Del saken på:

MAGALUF (VG)En ung skandinavisk jente har falt og slått hodet utenfor et av utestedene. Ambulansepersonell gir henne en nakkekrage og legger henne på en båre.

- Det går går, beroliger en av de som står rundt.

Lenger nede i partygaten prøver en hjelpsom dørvakt forgjeves å stable den norske 18-åringen på bena. I stedet synker han sammen og kaster opp.
- Husker du hva hotellet ditt heter? Har du nummeret til en av kompisene dine?

18-åringen gurgler noe uforståelig og kaster opp igjen. T-skjorten, skoene og badeshortsen har allerede flekker av oppkast. En kvinnelig, norsk bartender kommer til for å hjelpe.
En lang stund og store mengder vann senere er 18-åringen på vei mot hotellet i taxi.

LES OGSÅ:Nye sjokktall om unges fyllevaner

- Det pleier jo å ordne seg. Vi reddet livet på en fyr med alkoholforgiftning forrige uke, forteller bartenderen.

I flere år slet Magaluf med stempelet som utdatert, britisk harrysted. Etter et solid ansiktsløft er badebyen sør på Mallorca i ferd med å etablere seg som et av de hotteste partyparadisene for unge nordmenn på sydentur.

BILDESPESIAL: VG Netts rapport fra Magaluf her

Strendene er nydelige, nye lover har forbudt innpåslitne innkastere og festen er av det fuktige slaget, kveld etter kveld.

I alle fall for de fleste.

Ved pizzarestauranten utenfor et av de mest populære, «norske» ungdomshotellene, treffer VG Nett to norske 18-åringer. Jentene har alkoholfri i kveld.

- Det var nokså vilt i går. Først drakk jeg en halvflaske absint, så puttet noen noe i drinken min, sier en av dem.

- Hva skjedde?

- Det husker jeg ingenting av, sier jenta, mens venninnene forteller hvordan hun ble båret hjem i trygghet.

REPORTSASJE:Slik fester norske ungdommer i Ayia Napa
REPORTASJE:Slik fester norske ungdommer på Kos

Utenfor utestedet Den Glade Viking har en ung nordmann sovnet sittende i en stol. En norsk jente kysser heftig med en ung landsmann. Fem roser i en tom ølflaske på bordet viser at han mener alvor med sjekkeplanene.

Hvor kjent er du på partystedene i Syden?Ta quizen her!

I gaten utenfor velter det ene britiske utdrikningslaget etter det andre forbi. De fleste i kostymer. Her finnes steinalderfamilier, ninjaskilpadder, menn i kjoler og en brokete samling julenisser.

En av julenissene retter på skjegget, kaster fra seg en ølflaske, heiser de røde buksene og gjør seg klar for harde pakker. Uten at noen av de som raver forbi på gaten ser ut til å være spesielt overrasket, er det bisarre opptrinnet i neste øyeblikk komplett: Julenissen drar på strippeklubb.