FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Indisk milliardær starter luksus-rute til London

Av Roar Dalmo Moltubak04.09.08 10:52 | Oppdatert: 04.09.08 12:41

Del saken på:

(VG Nett) Kingfisher Airlines har som mål å kapre business-passasjerer fra flygigantene British Airways og Virgin med blant annet fem retters middag og massasjestoler.

Det indiske flyselskapet startet med innenlands flygninger i India i 2005 og onsdag landet det første direkteflyet fra Bangalore til England på London Heathrow Airport. Fornøyde passasjerer skrøt hemningsløst av det nye rutetilbudet.

- Vi elsket det, det var fantastisk, sa passasjer på førsteklasse fra Bangalore til London, Vicky Chandhok til nyhetsbyrået Reuters etter jomfruferden.

Styrtrik sjef - mye luksus

Bak selskapet står forretningsmagnaten Vijay Mallya, som av magasinet Fortune har fått plass nummer 476 på listen over verdens rikeste personer.

Flyselskapet er eid av United Breweries Group, som er Indias største øl- og spritbryggeri, og som selvsagt har et ølmerke som også heter Kingfisher.

Les flere artikler om IndiaHER.

Kingfisher er ett av seks flyselskaper i verden som har fått tildelt fem stjerner av Skytrax, et britisk selskap som vurderer standarden på alle verdens flyselskaper. Selskapet tilbyr blant annet femretters middag og massasjestoler.

Mallyas selskap vil fra oktober også operere direkteflygninger mellom London og Indias finansielle hovedstad Mumbay, og senere flygninger fra India til San Francisco.

Store planer

Mallya kan ikke sies å ha lave forventninger til flydriften etter å ha kapret den attraktive avtalen med Heathrow-flyplassen.

- Vår rute mellom Bangalore og London er den første for et indisk selskap, og den eneste konkurrenten på strekningen er British Airways. Jeg tror vi har et overlegent produkt og en bra pris, sier Mallya.

Ifølge Mallya kan India skilte med en solid vekst i luftfarten, i motsetning til vestlige selskaper.

- Internasjonale flygninger inn og ut av India har en årlig vekst på 18 prosent, noe som er veldig, veldig solid, sier den indiske forretningsmannen.

Har du spørsmål om reise?Spør VGs reisepanel!

PS. Mallya vakte oppsikt og fikk mye kritikk da han lovte passasjerene en unik opplevelse, der flyvertinnene ble kalt flyvende modeller. Planen er nemlig å rekruttere de kabinansatte kvinnene fra skjønnhetskonkurranser.