FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Flere flyplasser i Europa stengt på grunn av snøvær

Av Øyvind GustavsenAv Jostein Matre 05.12.12 09:12 | Oppdatert: 05.12.12 12:31

Del saken på:

(VG Nett) Flytrafikken til og fra Stockholm ligger nede på grunn av snøvær. I London og Manchester er rullebanene stengt i påvente av varmere vær.

Norwegian og SAS kansellerer

Nesten ingen avganger til og fra Stockholm

- Dette er svært kjedelig, og det kommer til å være slik fram til lunsj. Men vi kommer til å ha store problemer også hele resten av dagen, sier pressesjef ved Swedavia, Klas Nilsson til NTB.

Siste (kl. 11.50):Stansted og Luton åpner rullebanen igjen.

Statsministeren får ikke fly

Totalt har det falt omkring 30 cm nysnø over Arlanda de siste timene. Det er nå kun et fåtall fly som får lande og ta av, og de aller fleste avganger er kraftig forsinket eller kansellert. Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt er blant passasjerende som har måttet droppe sin reise i dag, ifølge Aftonbladet.

TIPS OSS: Er du rammet av snøkaoset?

Totalt 60.000 mennesker er berørt av problemene på Arlanda. De bes holde seg oppdatert og ta kontakt med sitt flyselskap. Den mindre flyplassen Bromma kan ta imot enkelte fly.


Også busslinjer og pendlertog til Stockholm er kraftig forsinket onsdag. Ved byen Jönköping har det vært to trafikkulykker i morges.

SAS og Norwegian kansellerer

Norwegian har kansellert én avgang fra Oslo til Stockholm og åtte avganger ut fra Stockholm så langt. Også avgangene utover dagen vil bli forsinket, opplyser selskapet.

- De reisende får muligheten til å booke om sin billett eller få pengene tilbake, sier informasjonssjef Åsa Larsson til VG Nett.

Også SAS-avgangene fra Oslo til Stockholm og andre veien er forsinket som følge av snøkaoset.

- To avganger er kansellert hver vei. De neste avgangene vurderes fortløpende, ettersom vi får tildelt nye avgangstider fra trafikkontrollen i Stockholm. Samtidig er det et begrenset antall fly som de slipper gjennom for landing og avgang, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen til VG Nett

Han understreker at reisende må forberede seg på forsinkelser utover dagen, fordi selv om værforholdene bedrer seg vil det være et etterslep.

Snøkaos i England

I Storbritannia har snøfallet ført til stengte rullebaner på Stansted utenfor London, i Luton og i Manchester. Ifølge Skynews forventes rullebanene å åpne i løpet av formiddagen, når sola smelter snøen og isen.

Snøkaoset i London førte til at Ryanairs avgang fra Moss lufthavn Rygge onsdag morgen ble to timer og et kvarter forsinket.