FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Dreamliner-fly blir minst 40 timer forsinket

Av Marie Moen Kingsrød-Olsen23.06.14 10:09 | Oppdatert: 23.06.14 14:38

  Del saken på:

  De 221 passasjerene i Norwegian-flyet som strandet i Orlando har nå vært nødt til å sove der i to netter. Flyet til Norge blir minst 40 timer forsinket, ifølge Norwegian.

  Kan være ny forsinkelses-rekord

  Norwegian: - Uakseptabelt

  Passasjerer fortviler

  Norwegians 787-8 Dreamliner skulle hatt avgang fra flyplassen i Orlando lørdag klokken 22.05, lokal tid. Men på grunn av en manglende reservedel er flyet kraftig forsinket.

  Klokken tikker, og flyet har fremdeles ikke kunnet sette kursen mot Norge. Nå har passasjerne ventet i rundt 30 timer, og ny antatt avgangstid er klokken 14.00 (lokal tid) i dag, ifølge informasjon Norwegian gir til VG. Dersom flyet faktisk får startet ferden på dette tidspunktet, vil forsinkelsen ha vart i 40 timer.

  - Dette er helt fryktelig for de som er rammet. Dette er en uakseptabel lang forsinkelse, sier informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til VG.

  - Er dere nå sikre på at flyet går klokken 14.00 i dag? Kan forsinkelsen bli enda lenger?

  - Det eneste vi vet er at det er estimert avgangstid.

  Årsaken til forsinkelsen er en manglende reservedel som er i London. Det har tatt tid å frakte denne delen for flyprodusenten Boeing.

  Passasjerene vil hjem

  Det er flyprodusenten, Boeing, som skal ha ansvaret for vedlikeholdet av flyet.

  - Vi har sett over lang tid at det tar for lang tid for Boenig å fikse problemer som dette. Det går dessverre utover passasjerene. Vi har prøvd å leie inn fly fra andre selskap, men det har ikke vært fly tilgjengelig blant annet på grunn av fotball-VM. Passasjerene får dekket både mat og hotell mens de venter, men vi forstår godt at det ikke betyr så mye når de mest av alt ønsker å komme seg hjem, sier Sandaker-Nielsen.

  VG lykkes ikke å komme i kontakt med flyprodusenten.

  Dette er ikke første gang Norwegian sliter med Dreamliner. Sandaker-Nielsen sier at den lengste Dreamliner-forsinkelsen Norwegian har hatt ligger på rundt 40 timer. Det kan bety at flyet som har strandet i Orlando blir ny forsinkelses-rekord; i alle fall tett opp til.

  Fortvilet

  VG snakket med passasjer Terje Rølvåg (50) søndag. Han var i Florida i jobbsammenheng, og skulle vært på flyet som opprinnelig skulle da lørdag kveld. Da VG pratet med han søndag, var han fortvilet over forsinkelsen.

  - Det er ganske frustrerende. Vi har fått nye meldinger etter hvert, og ikke fått noe god oppfølging. En ting er å få beskjeden med en gang, men det er annerledes å sitte så mange timer i en terminal, sa Rølvåg på telefon fra USA.

  - Kommer du noen gang til å reise med Norwegian igjen?

  - Det er det bra sikkert at jeg ikke skal gjøre, sier Rølvåg.

  Fortvilede familiemedlemmer

  Også flere fortvilede familiemedlemmer av passasjerer som har strandet i Orlando har kontaktet VG. Blant annet Geir Sandøy klager på dårlig informasjon fra Norwegian.

  - Datteren min er i Orlando. Men jeg får ikke tak i henne, så jeg prøvde å kontakte Norwegian for å høre når jeg kunne hente datteren min på flyplassen her i Norge. Etter gjentatte forsøk fikk jeg ikke tak i noe informasjon om når flyet skulle gå. De ga meg beskjed om at flyet hadde gått i går kveld, men det er jo helt feil. Katastrofalt dårlig informasjon, sier Sandøy.