FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Scandic kjøper opp Rica

Av Dag FonbækAv Hege Lyngved Odinsen11.02.14 09:48 | Oppdatert: 11.02.14 11:49

Del saken på:

Rica-skiltene forsvinner fra norske hotellfasader, og erstattes med Scandics røde logo. Nordens ledende hotellkjede overtar alle Ricas 65 hoteller her i landet.

Overtar 65 hoteller i Norge

Scandic har inngått avtale om å kjøpe Rica Hotels, og befester dermed sin posisjon som Nordens ledende hotellkjede med i alt 223 hoteller og 25.000 gjestesenger.

- Med Rica løfter vi Scandic til et nytt nivå i det nordiske hotellmarkedet, sier Frank Fiskers, konsernsjef i Scandic, som nå blir arbeidsgiver for 13.000 hotellansatte.

Annonsørinnhold

Blir landsdekkende

Ved oppkjøpet av 65 norske Rica-hoteller blir Scandic endelig landsdekkende i Norge. Kjøpet er dog betinget av konkurransemyndighetenes godkjennelse.

Scandic har i dag 19 hoteller i Norge, mens Rica Hotels portefølje omfatter 72 hoteller i Norge og Sverige, hvorav 65 i Norge.

Blant Rica-hotellene som når blir Scandic er de to fyrtårnene i Trondheim - Rica Nidelven Hotel og Rica Bakklandet Hotel, som begge har høstet heder for matstellet sitt. Førstnevnte har åtte år på rad fått prisen for Norges beste hotellfrokost.

- En god havn

- Vi har funnet en god havn og partner for Rica. Sammen blir vi Nordens ledende hotellaktør, med et solid utgangspunkt for en kraftfull, videre vekst og reiselivsatsning, sier Rica-grunnlegger Jan E. Rivelsrud.

Familien Rivelsrud, som i dag eier Rica Hotels, vil videreføre sitt engasjement i hotellnæringen gjennom eiendomsselskapet Rica Eiendom Holding, som blant annet eier 20 av eiendommene som inngår i Rica Hotels-porteføljen. Her vil Scandic overta som leietaker.

- Dette er et fremtidsrettet grep. Et større og sterkere Scandic gir grunnlag for å skape flere trygge arbeidsplasser, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic i Norge, som i år skal åpne fire nye hoteller i Norge.

- Ikke overrasket!

Reiselivsdirektør i Virke, Hilde Charlotte Solheim, sier hun ikke er overrasket over oppkjøpet.

- Rica er en familieeid hotellkjede og vi ser at det er tøft å stå alene i et lite land som Norge, sier Solheim.

Hun håper at Ricas gode dekning over hele landet, samt tydelige profil innenfor både kurs/konferanse og ferie/fritid, også vil videreføres også under Scandics eierskap.

- Norge som turistland trenger hoteller på turistdestinasjoner og i distriktene, ikke bare i store byer og ved flyplasser. Det er en styrke ved Rica-kjeden i dag og det antar jeg at Scandic kommer til videreføre, sier Solheim, som understreker at hotellkjedene må kjenne sitt ansvar for at Norge blir attraktivt som turistland.

- Da trenger vi gode hoteller både i byene og ute i distriktene, sier Solheim til VG.

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon