FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Nå er det billige flybilletter. Hit kan du reise i november

Av Mona Langset25.10.18 19:24 | Oppdatert: 08.10.19 09:10

Del saken på:

November er for meg den gråeste og kaldeste måneden her hjemme. Det er da jeg lengter aller mest etter sol og varme i sydlige strøk.

Norge er et fantastisk ferieland vår og sommer, høst og vinter. Men akkurat mellomsesongmåneden november, når kulden kommer krypene, bladene faller av trærne og ingen snø lyser opp landskapet, reiser jeg gjerne langt vekk.

Da er det fint at nettopp mellomsesonger gir mulighet til å finne gode priser på reiser til varmere strøk. Alle prisene nevnt i denne artikkelen er funnet på nett fredag 4. oktober 2019. Priser er ferskvare som endrer seg raskt, men de gir likevel et bilde av nivået.

Mona Langset er ansvarlig for VG Reise. Her deler hun sine reisetips.

I november er det for eksempel mulig å fly tur-retur Oslo–Miami (Fort Lauderdale) for 3500 kroner. I den amerikanske solskinnsstaten Florida ligger dagstemperaturen på i overkant av 25 grader nå. VG Reise har tidligere skrevet at det er umulig å kjede seg i Miami. Her finner du alt fra karakteristiske art deco-hus til fjær som svinges på burlesque-show. Du kan spise cheeseburger til frokost, eller ta en mojito på bar. Du kan bruke en dag til å bli kjent med Miamis cubanske historie, dra til Everglades og komme tett på alligatorene, eller leie bil og ta en roadtrip til Key West.

Mitt eget sterkeste ferieminne fra dette området, er tidenes solforbrenning på Fort Lauderdales endeløse strender. Etter det har jeg blitt flinkere med solfaktor.

Thailand

November er også måneden for de billige flybillettene østover. Det er fullt mulig å fly direkte tur-retur Oslo–Bangkok for under 3500 kroner. Her kan du ha en spennende storbyferie, før du eventuelt reiser videre til en av landets ukjente øyer.

Reiser du til Bangkok med tenåringer, finner du mange tips i vår tidligere reportasje om 24 unge timer i denne byen.

Bangkok er også er en flyplass med gode forbindelser til store deler av Østen, for eksempel Singapore og Vietnam. Les også VG reises tips til backpacking for nybegynnere.

Vil du heller ha en strandferie i Thailand, kan du få toveisbilletter til Krabi for under 3500 kroner med Norwegians direkterute fra Oslo som åpnet i oktober i fjor.

Foretrekker du å kjøpe en pakketur, som gjør at du har sterkere forbrukerrettigheter på reisen, er det også mange gode tilbud til Thailand nå. For priser fra mellom 5000 og 6000 kroner kan du få direkte rutefly pluss hotell i to uker med for eksempel Solfaktor eller Ticket. For priser fra 7500 kroner kan du få en tradisjonell toukers chartertur med TUI, når to reier sammen.

Regntiden er stort sett over i november, og landet er på vei inn i årstiden med det klimaet vi nordmenn liker best: Tørt, og ikke altfor varmt. Derfor er også vinteren den mest populære tiden å reise til Thailand. Men det er lokale variasjoner.

Kortreist sol

Du trenger ikke fly så langt som til Thailand (rundt 11 timer) eller Florida (rundt 10 timer) for å kjenne varmende solstråler i november. Kanariøyene ligger bare fem og en halv flytime fra Oslo. Dit kan du også finne rimelige flybilletter nå. Rikitg nok er det ofte slik at det bare er veldig billig den ene veien. I begynnelsen av november kan du for eksempel få hjemreiebilletter for rundt 700 kroner, og i slutten av måneden kan du få billetter ut til rundt 600. Men samtidig koster de fleste billettene den andre veien rundt 3000 til 4000 kroner. Er du feksibel med reisetidspunkt, er det likevel mulig å komme frem og tilbake for under 3000 kroner. Samtidig kan du få en chartertur med fly og hotell på Tenerife eller Gran Canaria i en uke, til litt i overkant av 3000 kroner per person når to reiser sammen.

Hvis du vil på ferie først og fremst for å sole deg og bade, bør du være litt oppmerksom på geografien på Kanariøyene akkurat nå. Om vinteren står vinden ofte inn mot øyene fra nordøst. Det vil si at skyene også driver inn fra den kanten, men blir stoppet av de høye fjellene midt på øya. Dermed er det som regel best vær på sør og sydvest-siden.

På Gran Canaria betyr det blant annet at du kan ligge i badetøy på stranden i Arguineguin, Puerto Rico og Puerto de Mogan, mens det er overskyet i Las Palmas. Men selv om det er overskyet er det fint å nyte storbylivet der, eller reise rundt og utforske mange av øyas koselige landsbyer.

Tror likevel jeg ville valgt meg noen dager i Las Palmas fremfor strendene på sørsiden. Først og fremst fordi Las Palmas er en utrolig trivelig by. Den har også en av øyas fineste strender når det er vær til å bruke den. Og selv på nordøstsiden av øya ligger dagstemperaturen på rundt 20 grader nå.

Marokko

Marokko er også et spennende alternativ på denne tiden av året. Flytiden til Marrakech er under fem timer fra Oslo, og i november kan du reise frem og tilbake for litt over 2000 kroner. Marrakech ligger på 468 meter over havet ved foten av Atlasfjellene, og har ingen strand. Men de fleste store hotellene har svømmebasseng, og nå i mellomsesongen er det billig å bo der. Hvis det ikke er veldig viktig å kunne ligge på en solseng ved bassenget, bør du riktig nok heller velge en av byens fargerike riader i den historiske gamlebyen.

Akkurat nå ligger dagstemperaturen på rundt 20 grader. Gjennomsnittlig har Marrakech syv soltimer og 40 millimeter nedbør per dag i november.

Marrakech har den største souken (markedet) i Marokko, og på torget Djemaa el Fna er det et yrende liv med selgere og gjøglere. Medinaen (gamlebyen) står på UNESCOS verdensarvliste. Byen er også kjent for sine fine lamper, tepper og vaser, og er et yndet reisemål for interiørstylister.

Norske myndigheter har ikke utstedt reieråd til Marokko, men oppfordrer turister til å vise årvåkenhet.

Snart jul igjen

Helt på tampen vil jeg foreslå en reiseopplevelse helt blottet for varmende sol på kroppen, men med varmende glühwein i koppen:

I løpet av november åpner de stemningsfulle julemarkedene i Mellom-Europa. I Tyskland har hver eneste by, selv de aller minste landsbyer, sitt tradisjonelle julemarked med lyspyntede salgsboder fulle av håndverksprodukter, duftende julebakst, søtsaker, pølser og øl. Det er en fest for sansene.

Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan oppleve julemarkedene i Wien og Bratislava i løpet sv en helg, og få julestemning som varer helt til påske.

Få reiseinspirasjon ved å følge @vgreise på Instagram. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise er det mulig vi reposter det.