FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Nå er det billige flybilletter. Hit kan du reise i november

Av Mona Langset25.10.18 19:24 | Oppdatert: 31.10.18 13:08

Del saken på:

November er for meg den gråeste og kaldeste måneden her hjemme. Det er den beste tiden for å oppsøke sommer og sol utenfor Norge

Aldri lengter jeg mer etter sol og varme enn akkurat på denne tiden av året. Kulden kommer krypene, bladene faller av trærne, og ingen snø lyser opp landskapet.

Da er det fint at november er en mellomsesong med mulighet til å finne gode priser på reiser til varmere strøk. (Alle prisene nevnt i denne artikkelen fant jeg på nett torsdag 25. okotber.)

Mona Langset er ansvarlig for VG Reise. Her deler hun sine reisetips for november

Denne måneden er det for eksempel mulig å fly tur-retur Oslo–Miami (Fort Lauderdale) for 2500 kroner. I den amerikanske solskinnsstaten Florida ligger dagstemperaturen nå på i overkant av 25 grader. VG Reise har tidligere skrevet at det er umulig å kjede seg i Miami. Her finner du alt fra karakteristiske art deco-hus til fjær som svinges på burlesque-show. Du kan spise cheeseburger til frokost, eller ta en mojito på en av hovedgatens barer. Eller du kan bruke en dag på å bli kjent med Miamis cubanske historie.

Mitt eget sterkeste ferieminne fra dette området, er tidenes største solforbrenning på Fort Lauderdales endeløse strender. Etter det har jeg blitt flinkere med solfaktor.

New York

Går du rundt og bærer på den amerikanske drømmen, er november måneden hvor det koster forholdsvis lite å oppfylle den. Nå kan du fly direkte tur-retur Oslo–New York for under 2500 kroner, eller kjøpe tur-retur-billett fra Bergen for under 3000. Det er riktig nok ikke sommer i New York nå. Du må pakke høstklær i kofferten, eller kjøpe ny garderobe der, mellom besøk på byens mest instavennlige lunsjrestauranter.

Det er muligens litt kaldt på byens beste rooftop-barer i november, men du kan alltids gå bananas i spennende gatemat eller teste salt søtt og sprøtt på noen av restaurantene med byens beste desserter.

Benytt gjerne muligheten også til å se New York fra luften.

Thailand

November er også måneden for de billige flybillettene østover. Det er fullt mulig å fly direkte tur-retur Oslo–Bangkok for under 4000 kroner. Her kan du ha en spennende storbyferie, før du eventuelt reiser videre til en av landets ukjente øyer.

Bangkok er også er en flyplass med gode forbindelser til store deler av Østen, for eksempel Singapore og Vietnam. Les VG reises tips til Backpacking for nybegynnere.

Vil du bare ha en strandferie kan du få toveisbilletter til Krabi for under 3500 kroner med Norwegians nye flyrute som åpner nå i slutten av oktober.

Foretrekker du å kjøpe en pakketur, som gjør at du har sterkere forbrukerrettigheter på reisen, er det også mange gode tilbud til Thailand nå. For pluss-minus 6000 kroner kan du få fly og hotell i inntil to uker.

Regntiden er som regel over i november, og landet er på vei inn i årstiden med det klimaet vi nordmenn liker best: Tørt, og ikke altfor varmt. Derfor er også vinteren den mest populære tiden å reise til Thailand. Men det er lokale variasjoner.

Kortreist sol

Du trenger ikke fly så langt som til Thailand (rundt 11 timer) eller Florida (rundt 10 timer) for å kjenne varmende solstråler i november. Kanariøyene ligger bare fem og en halv flytime fra Oslo. Dit er det også billig å reise nå. I siste halvdel av november kan du fly frem og tilbake til Gran Canaria for under 2000 kroner. Legger du på noen få hundrelapper kan du få en pakkereise med fly og hotell i en uke på Gran Canaria eller Tenerife.

Hvis du først og fremst vil på ferie for å sole deg og bade, bør du være litt oppmerksom på geografien på Kanariøyene akkurat nå. Om vinteren står vinden ofte inn mot øyene fra nordøst. Det vil si at regnskyene også driver inn fra den retningen, men blir stoppet av de høye fjellene midt på øya. Dermed er det som regel best vær på syd og sydvest-siden.

På Gran Canaria betyr det blant annet at du kan ligge i badetøy på stranden i Arguineguin, Puerto Rico og Puerto de Mogan, mens det er overskyet i Las Palmas.

Tror likevel jeg ville valgt meg noen dager i Las Palmas fremfor strendene på sørsiden. Først og fremst fordi Las Palmas er en utrolig koselig by. Den har også en av øyas fineste strender når det er vær til å bruke den. Og selv på nordøstsiden av øya ligger dagstemperaturen på rundt 20 grader nå.

Marokko

Marokko er også et spennende alternativ på denne tiden av året. Flytiden til Marrakech er under fem timer fra Oslo, og i november kan du reise frem og tilbake for litt over 2000 kroner. Marrakech ligger på 468 meter over havet ved foten av Atlasfjellene, og har ingen strand. Men de fleste store hotellene har svømmebasseng, og nå i mellomsesongen er det billig å bo der. Hvis det ikke er veldig viktig å ta seg en dukkert, bør du riktig nok heller velge en av byens fargerike riader i den historiske gamlebyen.

Akkurat nå ligger dagstemperaturen på rundt 20 grader. Gjennomsnittlig har Marrakech syv soltimer og 40 millimeter nedbør per dag i november.

Marrakech har den største souken (markedet) i Marokko, og på torget Djemaa el Fna er det et yrende liv med selgere, gjøglere og slangetemmere. Medinaen (gamlebyen) står på UNESCOS verdensarvliste. Byen er også kjent for sine fine lamper, tepper og vaser, og er et yndet reisemål for interiørstylister.

Helt på tampen vil jeg foreslå en reiseopplevelse helt blottet for varmende sol på kroppen, men med varmende glühwein i koppen. I løpet av november åpner de stemningsfulle julemarkedene i Mellom-Europa. I Tyskland har hver eneste by, selv de aller minste landsbyer, sitt tradisjonelle julemarked med lyspyntede salgsboder fulle av håndverksprodukter, duftende julebakst, søtsaker, pølser og øl. Det er en fest for sansene.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan det bli repostet av oss.