FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Dette trenger du i backpacker-sekken

Av Melina Pambou Sundfør 15.08.19 16:25 | Oppdatert: 19.08.19 15:14

Del saken på:

Har du planer om å dra på backpacking, men aner ikke hva du bør pakke med deg? Ved å følge disse tipsene er sekken pakket før du vet ordet av det.

Det er et velkjent fenomen at man ofte tar med seg unødvendig mye på tur.

Og skal du en uke til Syden er det gjerne ikke krise om et plagg eller to for mye blir med i kofferten.

Men når du skal ut på tur i flere måneder, da må hver ting som pakkes være nøye gjennomtenkt.

Så hvordan skal du da bestemme hva som er essensielt for reisen, og hva som kan ligge igjen hjemme?

VG Reises journalist, Melina Pambou Sundfør, har selv god erfaring med backpacking, og gir deg sine beste tips.

Dette bør du ha med deg i sekken som backpacker:

En god sekk
Jeg fant fort ut at det hele starter med sekk som både er praktisk og god på ryggen. Mitt tips er å finne en sekk som kan åpnes som en koffert og har trekk i bunn som du «pakker» sekken i når den sendes på fly.

Riktige klær
Det er viktig å tenke på hvilke klima og miljø man skal til, og hvilke klær som vil passe best. En jakke, en genser, to shortser, to bukser, fire T-skjorter, et par sommerkjoler, nattøy og en tynn morgenkåpe var det jeg pakket selv. En kan alltids kjøpe ting underveis og eventuelt byttelåne klær med den man reiser med. Det viktigste er å ha komfortable og varme klær til de lengre reisene.

Gode sko
Det blir mye vandring som backpacker, så husk gode joggesko som ikke gir deg gnagsår. I tillegg er slippers lurt til dusjen og strandbesøk.

Vakumposer
Vakuumposer som du selv presser luften ut av, var en lifesaver for meg. Ved å ha en til over- og underdeler, samt andre diverse tekstiler, fikk jeg plass til ekstra mye.

Pakkeposer
Pakkeposer kommer du ikke unna. Ha for eksempel en til undertøy, en til elektronikk og en til småting, da er det mye enklere å holde kontroll.

Hengende toalettmappe
Ikke bare finnes det sekk som er laget for backpacking, men toalettmapper også. Disse er meget romslig, og i tillegg har de en krok på toppen slik at den kan henges opp og alle lommene blir brettet ut.

Pillebrett
Dette er kanskje et punkt man ikke tenker på. Når man skal ut på en lang reise er det lurt å være føre var, men i stedet for å ta med mange ulike pakker med piller, kan du samle det nødvendige i et pillebrett.

Silkelakenpose
Er det en ting jeg ikke kan få anbefalt nok så er det silkelakenpose, dette var min beste venn gjennom hele turen. Da slipper man å sove rett på sengene, men kan heller pakke deg inn i noe du vet er rent. Denne lille dingsen tar minimalt med plass og veier ikke stort mye.

Mikrofiber håndkle
Det er alltid smart å ha et eget håndkle. Mikrofiber håndkle tørker utrolig fort og tar veldig liten plass.

Myggnett
Ikke dra uten! Jeg opplevde flere ganger at myggnettene på hosteller hadde masse hull, og var derfor lite hjelpsom. Jeg pakket meg ofte inn i myggnettet om det ikke var mulighet for å henge det opp, slik beskyttet jeg meg mot både mygg og andre småkryp.

Nakkepute
En lang flytur er utholdelig uten en god nakkepute. Kanskje du også må ta lange tog- og bussturer, og da er livet hardt uten nakkepute.

Liten sekk
En liten sekk er viktig. Når man skal ut å fly bør man ha alle verdisaker her, pluss et ekstra antrekk i tilfelle bagasjen forsvinner.

Kodelås
Veldig mange sekker har ikke lås, derfor er det viktig med kodelås, både når man skal sende sekken, men også når man skal forlate sekken på hostellet. Ofte deler man rom med mange folk, og da er det greit å være på den sikre siden.

Dokumentmappe
Det smart å kjøpe en plastmappe hvor man samler alle viktige papirer. Jeg plasserte den alltid i den lille sekken som ble med inn på flyet, i tilfelle bagasjen skulle forsvinne.

Lesebrett eller bok
Annen underholdning enn mobilen er viktig. Lesebrett er selvsagt en sikker vinner, men den er også avhengig av strøm. Jeg hadde med meg én bok da jeg reiste, og på de aller fleste steder kunne man bytte bøker og legge igjen sin egen. Slik hadde jeg nye bøker på hele reisen.

Kamera og GoPro
Dette punktet er selvskreven, for gode og fine bilder er gull verdt. GoPro er absolutt ikke noe du må ha med, men er en fin ting å ha om man for eksempel skal gjøre aktiviteter som dykking og rafting.

Dagbok
Jeg sier ikke at du skal skrive side opp og side ned, men et par tanker om dagens opplevelser. Du vil i etterkant sette utrolig pris på å lese tilbake til disse øyeblikkene.

Adapter
Husk å kjøp en universaladapter. Det er mange rare stikkontakter der ute, så sørg for at du kan lade uansett hvor i verden du befinner deg.

Powerbank
Det kan bli lange fly, tog og bussturer, og da er det ingenting som er kjedeligere enn en dø mobil. Sørg derfor alltid for at powerbanken er fulladet.