DUBAI: Et sted å rømme til - for slett ikke alle vet at Dubai har supre strender og vel tilrettelagte forhold for velværeferier på badehoteller som Atlantis på The Palm. Ikke bare shopping, glitter og høyhus, altså. Foto: Gøran Bohlin

Nordmenns (D)rømmereiser

Hit kan stikke fra snø og kulde

Frrrrryser du? Lei av mørket? Drømmer du om å flykte til varmen? Sommeren er bare en flytur unna!

Prisene nå i januar er slett ikke verst. Etter jule- og nyttårsferien er det alltid mulig å gjøre reisekupp.

LANGT:

Tenerife: Størst av Kanariøyene. Velg Los Cristianos og nesten sammensmeltede Playa de las Américas i sør om du vil være sikker på sol og varme.

Priseks: 898 kroner for fly og en uke i dobbeltrom på uspesifisert hotell (Apollo). Utreise fra Oslo siste uken i januar.

Fuerteventura: Flotte strender rundt hele den langstrakte kanari-øya, men bølger og undervannsstrømmer gjør Fuerteventura lite attraktiv for småbarnsfamilier.

Priseks: 1495 for en fly og en ukes uspesifisert opphold (Solia) med avreise fra Oslo i januar.

Gran Canaria: Sanddynene langs Costa Meloneras ligger der og venter på deg. Kombiner med byferie i Las Palmas' hyggelige gamleby.

Priseks: 1198 for fly og en uke i ett roms uspesifisert leilighet (Apollo) - med utreise fra Oslo i januar.

Lanzarote: Vår Kanari-favoritt. Kombiner feriebyen Puerto del Carmen med late stranddager på Papagayo-strendene i sør. Grønne, frodige daler, lavalandskap og mye kultur inne på øya.

Priseks: 1695 for fly og en ukes opphold i ettroms leilighet (Puerto del Carmen), med avreise fra Bergen i januar (VitalTour).

KANARIØYENE: Gran Canaria er lettest tilgjengelig fra Norge nå på vinteren - med flest ukentige flyavganger til solen. Puerto Mogan er blant nordmennenes favorittsteder. Foto: Janne Møller-Hansen

Marokko: Et land fylt med mystikk, farger og forunderlige lukter, der du kan oppsøke miljøer fra «Tusen og en natt». Mildt klima og varmende vintersol nå i januar.

Priseks: 1998 for fly og 4 netter på Hotel Coral i Marrakech, avreise fra Oslo 4. mars (Solfaktor)

Kapp Verde: Lenge spådd å bli de nye, urørte Kanariøyene. Det skjer ikke - men øygruppen utenfor Vest-Afrika lokker med stressfri strandferie og lav hvilepuls.

Priseks: 5223 for 8 dager, fly + dobbeltrom på Hotell Pousada i Villa da Boavista (Star Tour). Avreise fra Oslo 3. februar.

Dubai: Omstridt reisemål - men verdt å se. I Dubai skal alt være høyest, flottest og best. Enorme shoppingmalls, verdens høyeste bygning, gull-souk og supre strender.

Priseks: 2805 tur/retur med Norwegian (ut fra Oslo siste uken i januar). Bosted fra 405 kroner natten (Trivago.no)

THAILAND: Phuket og Krabi - her med Kata Beach, som er populær blant nordmenn, har det beste tilbudet av charterpakker til Smilets Land akkurat nå på vinteren. Foto: Terje Bringedal

LENGRE:

Thailand: Ola og Kari får ikke nok av Thailand. Direktefly til sol og bad, eller rutefly via sitrende Bangkok. Vær- og solsikkert i januar/februar. Vi elsker maten deres - og her er det billig!

Priseks: 5328 for fly og 3 netter på Nasa Vegas hotell i Bangkok (Expedia) Avreise fra Oslo siste uken i januar.

Bali: Bali-turistene vil alltid tilbake. Strandlivet kan kombineres med avslapning på deilige resorter inne på øya, omgitt av grønne rismarker og vennlige, smilende mennesker.

Priseks: 14598 for fly og 14 dager på Sanur Beach Hotel (Apollo). Avreise fra Oslo 21. februar.

Filippinene: Dykkernes eldorado. Med 7000 øyer og krystallklart vann seiler Filippinene opp som et av verdens beste steder å dykke.

Priseks: 5352 tur/retur for fly avgang fra Oslo. Avgang fra Oslo 19. februar, retur 4. mars (Travelstart.no). Hotell i Filippinene får du fra 350 kroner natten.

FILIPPINENE: Få andre land kan vise til like flotte dykkerforhold. I en fersk prisideks kommer dessuten Filippinene ut som billigste ferieland i Asia for nordmenn. Foto: Gøran Bohlin

Maldivene: 1192 øyer sydvest for Sri Lanka, som ofte ikke er høyere enn 2 meter over havet. Stedet for total avslapning og batterilading.

Priseks: 7442 for fly og en uke på Leisure Botique Hotel. Utreise fra Oslo 3. mars (Solfaktor).

Seychellene: Den vakre naturen her ute i det indiske hav er en av grunnene til at Seychellene får så mange turister. Dyrelivet og store sjøfugl-kolonier trekker også turister.

Priseks: 11 384 for fly og 8 netter på Ocean Jewels Resort. Avreise fra Oslo 9. februar (Solfaktor)

Mexico (Cancun): I Cancun kan du snorkle ved verdens nest lengste korallrev, svømme med delfiner og besøke mayabyer. Men fremfor alt handler det om sol, bading og vannsport.

Priseks: 6498 for fly + 14 dager i dobbeltrom på hotell Casa Mexicana (Apollo). Utreise fra Oslo 24. februar.

BRASIL: Mens vi venter på OL og Fotball-VM, kan strendene langs Canoa Quebrada være et greit tilfluktsted fra den norske vinteren. Foto: Dag Fonbæk

Cuba: Å reise til Cuba er en drøm for mange: Dansen, musikken, sensualiteten, livsbejaelsen, storpolitikken, kolonihistorien. Vi sier ikke mer:

Priseks: 6998 for fly og 14 netter i dobbeltrom på Hotel St. John´s i Varadero (Apollo). Utreise fra Oslo 31. januar.

Brasil: Sør-Amerikas største land, og på alles lepper nå med Fotball-VM og OL i vente. Hundrevis av strandmil å ta av. Vaiende palmer og fargerike fiskebåter.

Priseks: 12 323 for fly + 14 dager i dobbeltrom på Hotel Natal. Avreise fra Oslo siste uken i januar (Travellink).

LENGST:

Australia: Verdens minste kontinent eller jordens største øy? Kontrastrikt og fascinerende i hvert fall, med tørre ørkener, frodige regnskoger, fargerike storbyer og kenguruer.

Priseks.: 11 670 for fly og 13 netter på Marco Polo Inn i Sydney. Avreise fra Oslo 19. februar (Solfaktor).

New Zealand: Lengre unna Norge er det ikke mulig å reise. I så fall er du på vei hjem igjen. Ikke så ulikt oss, hva naturen angår. Men med bambus, vaiende palmer, sprutende geysirer og levende vulkaner.

Priseks: Fly fra 8878 Oslo-Auckland i januar (Reiseguiden.no). Hotell fra ca. 400 kroner natten på Hotels.com

NB: Priseksemplene er hentet fra Solfaktor, Travellink,
Trivago, Reiseguiden, Hotels.com og Expedia.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder