FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her er barnas drømmereisemål

Av Anne Bergseng24.01.12 17:15 | Oppdatert: 24.01.12 18:49

Del saken på:

(VG Nett) Barnas drømmereise går til månen. Fantasien får råde når barn blir spurt om hvor de aller helst vil reise på ferie.

Glem Syden og ferie på hytta - sjekk barnas 10 på topp

Det er ingen tvil om at barn bokstavelig talt har skyhøye forventninger til sine ferier.

Og det er ikke så lett for foreldre å oppfylle disse ønskene, selv om det også finnes noen få konkrete reisemål på topp 10-listen.

De oppfinnsomme svarene kom frem i en britisk undersøkelse gjort av ferienettstedet sunshine.co.uk, hvor 2105 barn mellom tre og åtte år ble bedt om å svare på hvor de aller helst vil reise. Resultatet ble en skjønn blanding av steder fra fantasi og virkelighet, som seg hør og bør.

På andreplass, etter månen, havnet mer oppnåelige Walt Disney World, tett etterfulgt av fantasiverdenen Narnia.

Harry Potters verden

Barna drømmer også om å besøke flere steder i Harry Potters verden. Det nærmeste de kan komme i virkeligheten er et besøk i «The Wizarding World of Harry Potter», som er en del av Universal Studios i Orlando i Florida. Barna ønsker seg også til Hundremeterskogen og andre eventyrlige steder.

Chris Brown, grunnleggeren av reisenettstedet som gjennomførte undersøkelsen, er ganske overrasket over resultatene.

- Siden jeg selv er firebarnaspappa, så vet jeg at barna mine hadde valgt Disney World fremfor alt annet. Men det er utrolig søtt at så mange valgte fantasidestinasjoner og til og med månen, sier Chris Brown til britiske Daily Mail.

Hard konkurranse

Informasjonssjef Helen Begby i Apollo ser reiseselskapenes begrensninger når det gjelder å konkurrerere mot månen, julenissen og Harry Potter:

- Samtidig vet vi at det som oftest er de enkle tingene på feriereisen som gjør barna lykkelige, og som er spennende.
Den beste underholdningen er ikke nødvendigvis gjennom film, dataspill eller bamseklubber, men heller en lekestund med pappa på stranden, gå med lette klær og ha god tid sammen med familien, sier Helen Begby.

Her er barnas 10 på topp-liste over drømmereisemål:

1. Månen
Ingen over, ingen ved siden. Barna drømmer om å reise til månen. Foreløpig er det litt vrient å få til. Men rike investorer, romfartsorganisasjoner og ingeniører kappes om å utvikle farkoster som kan bringe oss ut i verdensrommet - og kanskje til månen. Men da må barna begynne å spare for harde livet, for det blir uansett fryktelig dyrt.

HOTELL I VERDENSROMMET: Planlegger romhotell!

2. Disney World

Barna vil til temaparkene i Florida. Walt Disney World Resort er det største og mest besøkte underholdningskomplekset i verden. Disneyworld består i hovedsak av fire store temaparker: Magic Kingdom, Disney's Animal Kingdom, Disney's Hollywood Studios og Epcot. I tillegg har Disneyworld de to badeparkene Typhoon Lagoon og Blizzard Beach. Nok av spennede opplevelser for barn i alle aldre.

AVATAR TIL DISNEY: Nye planer i Disney World

3. Narnia
Narnia-serien, også kalt Krønikene om Narnia og Legenden om Narnia, er en serie på syv fantastiske romaner utgitt i perioden 1950-1956 av den engelske forfatteren C. S. Lewis, som handler om hendelsene i det fiktive landet Narnia. Flere av bøkene er filmatisert. Bøkene forteller om reiser gjort av åtte barn fra vår verden til det magiske landet Narnia.

4. Galtvang
Galtvang er en fiktiv landsby, kjent fra bokserien om Harry Potter skrevet av J. K. Rowling. Galtvang er den eneste helmagiske byen i Storbritannia. Den ligger godt beskyttet fra gomper ikke langt fra Galtvort.

5. Lappland
Her ser barna for seg at de skal møte selveste Julenissen. Og hvis de reiser til Rovaniemi i den finske provinsen Lappland, så er det mulig at ønsket kan gå i oppfyllelse.

6. Hundremeterskogen

Mange barn kan tenke seg å reise til Ole Brumm og vennene hans i «skogen», fra A.A. Milnes verdensberømte barnebøker.

7. Galtvort
Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom er en fiktiv skole fra J.K. Rowlings Harry Potter-bøker. Skolen er ikke lokalisert på en bestemt plass i bøkene, men Rowling sier at hun ser for seg at den ligger i Skottland.

8. Pride Rock
Dette er stedet hvor dyrene samlet seg i filmen «Løvenes konge».

9. Australia
Det er mye som tyder på at barnas filmhelt, klovnefisken Nemo, fra filmen «Oppdrag Nemo», er årsaken til at Australia havnet på listen. Nemo holder nemlig til i farvannene rundt Australia.

10. Bikinibunnen

Dette er bostedet til populære Svampebob Firkant, en animasjonsserie som barna elsker. Den menneskelige svampen bor under vannflaten i Bikinibunnen sammen med sine venner.

Verdensrommet på bunn blant voksne

Voksnes verden ser ganske annerledes ut. Rundt nyttår ble 6000 VG-lesere spurt om hva som er deres drømmereisemål. Safari i Afrika toppet listen, med drøye 42 prosent av stemmene. Deretter fulgte Machu Picchu i Peru, og på tredjeplass havnet rundreise i Australia.

Å reise ut i verdensrommet var det det derimot liten interesse for. Det alternativet havnet nemlig klart sist hos de voksne, med rundt ni prosent av stemmene.

Følg VG Reise på Facebook!