FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Byene med verdens dyreste og billigste øl

Av Camilla Jorddal07.06.18 11:50

Del saken på:

Deutsche Bank har sjekket ølprisene i 48 byer.

Når du er på ferie er det lite som smaker så godt som en kald øl, men hvor lønner det seg å reise om du vil ha den billigste ølen? Og hvor serverer de egentlig verdens dyreste øl?

Deutsche Bank har sluppet deres årlige data om ølpriser i 48 byer, skriver Travel + Leisure, og Norge er faktisk ikke nummer én i verden lenger.

Hvert år undersøker tyske Deutsche Bank hvor i verden du får den billigste og dyreste halvliteren. Planlegger du å reise på budsjett og er glad i øl kan det være en idé å ta en titt på listen. Deutsche Bank undersøker prisene ved å sjekke hvor mye det koster for en halvliter øl på en nabolagsbar og i en bar i et mer sentralt område av byen, skriver Business Insider.

Ikke lenger dyrest

I 2017 var Oslo verdens dyreste by å drikke øl i, da kostet en øl 9.90 amerikanske dollar, og selv om den nye undersøkelsen viser en økning i pris med 40 cent må hovedstaden vår se seg slått av Dubai. Der koster en øl 12 dollar, skriver Travel + Leisure. 12 dollar tilsvarer med dagens kurs cirka 97 kroner.

Planlegger du derimot en tur til Manila på Filippinene eller Praha i Tsjekkia kan du drikke verdens billigste øl. I Manila koster ølen 1,50 dollar, cirka 12 kroner, og stikker dermed av med seieren. På andreplass for billigste halvliter er Praha med 1,60 dollar som tilsvarer cirka 13 kroner. Med andre ord kan du drikke billig både på langreise og i Europa.

Her er topp fem over dyreste øl

  1. Dubai, De forente arabiske emirater: 12 dollar
  2. Oslo, Norge: 10,30 dollar
  3. Hong Kong, Kina: 8,90 dollar
  4. Singapore: 8,30 dollar
  5. Zürich, Sveits: 7,70 dollar

Her er topp fem over billigst øl

  1. Manila, Filippinene: 1,50 dollar
  2. Praha, Tsjekkia: 1,60 dollar
  3. Johannesburg, Sør-Afrika: 2,20 dollar
  4. Mexico City, Mexico: 2,40 dollar
  5. Cape Town, Sør-Afrika og Warszawa, Polen: 2,60 dollar