FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Oslos solrike uteserveringer

Av Camilla JorddalAv Mona Langset09.05.18 11:34 | Oppdatert: 01.06.18 09:07

Del saken på:

Oslo har flust med flotte plasser hvor du kan nyte et måltid eller en øl i solen. Finn ditt favorittsted i Oslo sentrum.

Oslofolk strømmer til uteserveringene i sommervarmen. Det fine været vi har hatt i mai ser ut til å forsette, og de mange vet å nyte dagene når de først er her.

Her er noen av VG reises favorittsteder hvor du kan sitte i solen til langt på kveld i - og i nærheten av - Oslo sentrum.

Prindsen Hage 

Bare et steinkast unna Jernbanetorget og med travle Storgata som nærmeste nabo, har Prindsen Hage poppet opp som et kjærkomment og uformelt pusterom i byen. Her kan du nyte en kald øl eller et glass vin i ettermiddagssolen – eller i skyggen av et tre om solen blir for varm. Både bakgrunnsmusikken, solstolene og den grønne plenen gir deg nesten følelsen av å være på festival. Familievennlig er det også: Her kan du både spille flere spill og la barna traske rundt på plenen barbeint siden ingenting serveres fra noe som kan knuses.

Mat kan kjøpes fra to ulike containere og er i kategorien lettspist og urban fastfood.

Adresse: Storgata 36, 0182 Oslo

Coyo

Et lite stykke Mexico ytterst på Sørengkaia. Her kan du nyte Sørengas kanskje aller beste utsikt, og uteserveringens beliggenhet sørger for at du har selskap av solen til den går ned. Er du småsulten så er restaurantens guacamole å anbefale – ellers er det rikelig å velge i på menyen.

Adresse: Sørengkaia 165

Baltazar Ristorante & Enoteca

Italiensk restaurant og lunsjsted på Domkirkeplassen. Fontenen gjør denne utserveringer ekstra hyggelig og når solen skinner er det få plasser midt i bygryta som er hyggeligere. Vær tidlig ute og velg bord med omhu for å få de beste solforholdene. Her får du skinker, pølser, italienske oster, deilige pastaretter og pizza.

Adresse: Dronningens gate 27

St. Pauli Biergarten

Ta trikken til Birkelunden eller bussen til Sannergata og ta turen bort til St. Pauli Biergarten ved Akerselva. En solrik plass som passer alle aldre. Når solen går ned kan du avslutte kvelden med en tur langs elva.

Adresse: Sannergata 1B

Trattoria Popolare

Det er ikke alltid like lett å finne et ledig bord ute på Grünerløkka når det endelig er godvær. Men om du er på utkikk etter et sted med kveldssol, er dette italienske stedet absolutt verdt å besøke. Ikke bare har de solen lengre enn mange andre steder i denne bydelen, men de har også relativt god plass og mange rustikke italienske delikatesser på menyen.

Adresse: Trondheimsveien 2

Südøst

Naboen til Trattoria Popolare er en populær uteservering på grunn av gode solforhold. Her får du servert asiatiske retter i hyggelige omgivelser ved Akerselva. De har også flere spennende signaturdrinker på menyen.

Adresse: Trondheimsveien 5

BAR Vulkan

Oslo begynner å få et utvalg av takterrasser hvor du kan nyte solen med både mat og drikke, men det er fortsatt BAR Vulkan som troner øverst på listen. Med 250 sitteplasser på takterrassen kan du ta med hele vennegjengen for noen hyggelig timer med sol. Et trendy ettermiddagssted for deg som er både tørst og sulten.

Adresse: Vulkan 9

Fyrhuset

Det er lett å glemme Fyrhuset i Kubaparken, men den er verdt turen. Ikke bare er det hyggelig uteservering, godt med sol og shuffle board i andre etasje – men ølen koster bare så vidt over femtilappen.

Adresse: Maridalsveien 19

Vippa

Oslos matbod-mekka kan skilte med sol dagen lang på uteserveringen og er en perfekt plass for lunsj i solen. Her kan du spise deg god og mett på mat fra forskjellige verdensdeler – fra Midt-Østen og Asia til Sør-Amerika, og utvalget av drikkevarer er godt.

Adresse: Akershusstranda 25

Festningen Restaurant

Dette er kanskje en av sentrums flotteste uteserveringer med utsikt over Rådhusplassen, Aker Brygge og Oslofjorden. Festningen Restaurant serverer både lunsj og middag ute og du får alt fra salater til skalldyr, eller du kan velge trerettersmeny med tilhørende vinpakke. Her er det gode solforhold og ekstra hyggelig å sitte på en deilig sommerkveld.

Adresse: Myntgata 9

Café Skansen

I enden av Kvadraturen ligger trivelige Café Skansen med uteservering under store trær, og utsikt til Akershus festning. Her skinner solen til langt ut på ettermiddagen. På menyen står ujålete mat som laks, quiche og hvitvinsdampede blåskjell.

Adresse: Rådhusgata 32

Grims Grenka Q Lounge

På takterrassen til designhotellet Grims Grenka, finner du dype sofaer, store puter solstoler og lange drinker. Vil du også ha noe å spise, serveres en enkel sommermeny. I helgene er det DJ og partystemning her. Med panoramautsikt over Oslofjorden skal du ikke se bort fra at du blir sittende her en stund.

Q Lounge var blant annet på CNNs liste over de 49 beste takterrasene i 2017.

Adresse: Kongens gate 5

Thief Roof

The Thief på Tjuvholmen er godt kjent både i Norge og internasjonalt og hotellet har også en takterrasse med fantastisk utsikt over byen. Her er det sol fra morgen til kveld og god stemning. Få også med deg «unplugged»-konsertene som arrangeres her.

Adresse: Landgangen 1

Café Sorgenfri

Café Sorgenfri går fort i glemmeboken siden den ligger på baksiden av Aker Bryge, men i motsetning til bryggesiden har du du sol her hele ettermiddagen. Nyt en Aperol Spritz mens solen går ned.

Adresse: Bryggetorget 4

Kongen Marina

Her kan du slappe av under palmene i fargerike acapulco-stoler i det som kanskje er en av de kuleste barene i Oslo. Solforholdene er det heller ingenting å si på. Kongen Marina er kul, fargerik og nedpå.

Adresse: Frognerstranda 4

Olivia Østbanehallen

For deg som nettopp har ankommet Oslo eller trenger en solrik venteplass før du skal reise hjem igjen er Olivia på Østbanehallen stedet du skal velge. Her er det gode solforhold og med kort vei til både togstasjon og bussterminalen kan du nyte byen ekstra lenge.

Adresse: Jernbanetorget 1

Ladegården Café

Like ved Middelalderparken i Gamlebyen ligger Ladegården Café i en staselige lystgård fra barokkepoken. En sjarmerende uteservering på gårdstunet hvor du kan slikke sol med noe godt i glasset og en rykende steinovnsbakt pizza på tallerkenen.

Adresse: Oslo gate 13

Ekebergrestauranten

Vestvendt med panoramautsikt over sjøen og Oslo. Ta en uformell lunsj på terrassen eller gå for «fine dining» med fem eller syv retter. Her skinner solen til langt utpå kvelden, så det er bare å nyte utsikten og livet.

Og ta gjerne en tur i kvinne-skulpturparken før eller etter restaurantbesøket.

Adresse: Kongsveien 15