FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Oslos fine uteserveringer

Av Camilla JorddalAv Mona Langset09.05.18 11:34 | Oppdatert: 30.08.19 17:38

Del saken på:

Oslo har flust med flotte steder hvor du kan nyte et måltid eller noe godt å drikke utendørs. Finn din favoritt i Oslo sentrum.

Oslofolk strømmer til uteserveringene så snart det er varmt. Og værmeldingen lover flere fine høstdager med mulighet for å sitte ute.

Her er noen av VG reises favorittsteder hvor du kan sitte i høstsolen, i – og i nærheten av – Oslo sentrum.

Gaasa

Om sommeren er det skranglejazz med DJ i den koselige bakgården hver lørdag på dagtid. Her serveres nye mikrobrygg på fat og flaske hver uke. Selv sier de at det er god vin til snille priser. Hvitvin koster fra rundt 500 kroner for en flaske, og musserende fra rundt 600. Øllisten er veldig lang.

Adresse: Storgata 36J, 0182 Oslo

Tekehtopa

Denne kafeen på St. Olavs plass åpnet som opprinnelig som Tekehtopa baklengs (Apotheket) i 1997. Bygningen er fra 1872, opprinnelig et treetasjes herskapshus. Om sommeren brer kafeen seg godt utover fortauet, under kirsebærtrærne ved rundkjøringen. Både lunsjmenyen og middagsmenyen er overveiende italienske.

Adresse: St. Olavs Plass 2, 0165 Oslo

Colonel Mustard

På denne populære gastropuben på Alexander Kiellands plass finner du en av Norges største samlinger av retro-brettspill. Så bare sett deg ned og spill! Menyen består av et utvalg burgere, fisk, taco og spareribs.

Adresse: Darres gate 2, 0175 Oslo

Vespa og Humla

Frokost, lunsj, pizza og mikrobryggeri. Vespa og Humla er en møteplass for lokalbefolkning på Grünerløkka og andre gjester. Menyen er inspirert av Italia, med blant annet surdeigspizzaer servert på fjøl og håndlaget pasta. Kjøkkenet fokuserer på sesongens råvarer. Om sommeren brer også denne kafeen seg utover fortauet. Mest sol på formiddagen.

Adresse: Københavngata 2, 0553 Oslo

Way Down South

Holy Smoke! Du må utenlands for å få bedre barbecue enn på nye Way Down South, skrev Godt.no i sin anmeldelse i mai 2019. Den nye restauranten med enorm uteservering i skråningen mot Akerselva bak DOGA fikk sekser på terningen i VG.

Adresse: Østre Elvebakke 7, 0182 Oslo

Eight Rooftop Bar

I takbaren på toppen av Grand hotell serveres et stort utvalg øl og vin. Du trenger ikke bo på hotellet for å besøke baren. Inngangen er ved siden av hotellets hovedinngang på Karl Johan.

Adresse: Karl Johans gate 27, 0159 Oslo

Prindsen Hage 

Bare et steinkast unna Jernbanetorget og med travle Storgata som nærmeste nabo, har Prindsen Hage poppet opp som et kjærkomment og uformelt pusterom i byen. Her kan du nyte en kald øl eller et glass vin i ettermiddagssolen – eller i skyggen av et tre om solen blir for varm. Både bakgrunnsmusikken, solstolene og den grønne plenen gir deg nesten følelsen av å være på festival. Familievennlig er det også: Her kan du både spille flere spill og la barna løpe rundt på plenen barbent siden ingenting serveres fra noe som kan knuses.

Mat kan kjøpes fra to ulike containere og er i kategorien lettspist og urban fastfood.

Adresse: Storgata 36, 0182 Oslo

Lun

Kaffebaren og bydelskroen Lun åpnet på kjøpesenteret Hasle Torg i april 2019. Eiertrioen som står bak er Frode Jacobsen, Atle Antonsen og Kenneth Simonsen. Alle tre har bodd i området i mange år. Les mer om det hos Godt.no. Med 40 sitteplasser inne, og 40 sitteplasser ute, er LUN åpent som kaffebar og «lettlunsjsted» på dagtid, og som en mini bydelskro på kvelden.

Adresse: Grenseveien 50, 0579 Oslo

Brasserie Hansken

Stemningsfullt spisested med norsk mat og kontinentalt preg. Ligger sentralt på historiske Christiania Torv i Kvadraturen. Brasserie Hansken er tildelt en gaffel og kniv i Micelinguiden for 2019. Det er et tegn på veldig god mat. Mange restauranter kommer inn i Michelinguiden med gaffel og kniv først, før de får stjerner senere år.

Adresse: Akersgata 2, 0158 Oslo

Karlsborg spiseforretning

Fra terrassen kan du nyte utsikt over Oslofjorden og sentrum. Det ærverdige gule huset like nedenfor Ekebergparken er bygget i 1863, opprinnelig som bolighus i tilknytning til Jomfrubråten gård.

På dagtid serveres det enkle lunsjretter og om kvelden er det middag. Hver lørdag er det ekte engelsk afternoon-tea fra klokken 12 til 15.

Adresse: Kongsveien 21, 0193 Oslo

Lorry

Tradisjonsrik restaurant som har vært i drift siden midten av 1870-tallet i Parkveien. Er kjent for å ha over 100 ølsorter. Om sommeren er det uteservering nedover Hegdehaugsveien som er gågate.

Adresse: Parkveien 12, 0350 Oslo

Rust

Også denne restauaranten setter bord og stoler ut i den bilfrie delen av Hegdehaugsveien om sommeren. Der serveres små porsjoner av ferske italienske retter, med egenimportert prosecco og vin.

Coyo

Et lite stykke Mexico ytterst på Sørengkaia. Her kan du nyte Sørengas kanskje aller beste utsikt, og uteserveringens beliggenhet sørger for at du har selskap av solen til den går ned. Er du småsulten så er restaurantens guacamole å anbefale – ellers er det rikelig å velge i på menyen.

Adresse: Sørengkaia 165

Baltazar Ristorante & Enoteca

Italiensk restaurant og lunsjsted på Domkirkeplassen. Fontenen gjør denne uteserveringer ekstra hyggelig og når solen skinner er det få plasser midt i bygryten som er hyggeligere. Vær tidlig ute og velg bord med omhu for å få de beste solforholdene. Her får du skinker, pølser, italienske oster, deilige pastaretter og pizza.

Adresse: Dronningens gate 27

St. Pauli Biergarten

Ta trikken til Birkelunden eller bussen til Sannergata og ta turen bort til St. Pauli Biergarten ved Akerselva. En solrik plass som passer alle aldre. Når solen går ned kan du avslutte kvelden med en tur langs elven.

Adresse: Sannergata 1B

Trattoria Popolare

Det er ikke alltid like lett å finne et ledig bord ute på Grünerløkka når det endelig er godvær. Men om du er på utkikk etter et sted med kveldssol, er dette italienske stedet absolutt verdt å besøke. Ikke bare har de solen lengre enn mange andre steder i denne bydelen, men de har også relativt god plass og mange rustikke italienske delikatesser på menyen.

Adresse: Trondheimsveien 2

Südøst

Naboen til Trattoria Popolare er en populær uteservering på grunn av gode solforhold. Her får du servert asiatiske retter i hyggelige omgivelser ved Akerselva. De har også flere spennende signaturdrinker på menyen.

Adresse: Trondheimsveien 5

BAR Vulkan

Oslo begynner å få et utvalg av takterrasser hvor du kan nyte solen med både mat og drikke, men det er fortsatt BAR Vulkan som troner øverst på listen. Med 250 sitteplasser på takterrassen kan du ta med hele vennegjengen for noen hyggelig timer med sol. Et trendy ettermiddagssted for deg som er både tørst og sulten.

Adresse: Vulkan 9

Fyrhuset

Det er lett å glemme Fyrhuset i Kubaparken, men den er verdt turen. Ikke bare er det hyggelig uteservering, godt med sol og shuffle board i andre etasje – men ølen koster bare så vidt over femtilappen.

Adresse: Maridalsveien 19

Vippa

Oslos matbod-mekka kan skilte med sol dagen lang på uteserveringen og er en perfekt plass for lunsj i solen. Her kan du spise deg god og mett på mat fra forskjellige verdensdeler – fra Midtøsten og Asia til Sør-Amerika, og utvalget av drikkevarer er godt.

Adresse: Akershusstranda 25

Festningen Restaurant

Dette er kanskje en av sentrums flotteste uteserveringer med utsikt over Rådhusplassen, Aker Brygge og Oslofjorden. Festningen Restaurant serverer både lunsj og middag ute og du får alt fra salater til skalldyr, eller du kan velge trerettersmeny med tilhørende vinpakke. Her er det gode solforhold og ekstra hyggelig å sitte på en deilig sommerkveld.

Adresse: Myntgata 9

Café Skansen

I enden av Kvadraturen ligger trivelige Café Skansen med uteservering under store trær, og utsikt til Akershus festning. Her skinner solen til langt ut på ettermiddagen. På menyen står ujålete mat som laks, quiche og hvitvinsdampede blåskjell.

Adresse: Rådhusgata 32

Grims Grenka Q Lounge

På takterrassen til designhotellet Grims Grenka, finner du dype sofaer, store puter solstoler og lange drinker. Vil du også ha noe å spise, serveres en enkel sommermeny. I helgene er det DJ og partystemning her. Med panoramautsikt over Oslofjorden skal du ikke se bort fra at du blir sittende her en stund.

Q Lounge var blant annet på CNNs liste over de 49 beste takterrassene i 2017.

Adresse: Kongens gate 5

Thief Roof

The Thief på Tjuvholmen er godt kjent både i Norge og internasjonalt og hotellet har også en takterrasse med fantastisk utsikt over byen. Her er det sol fra morgen til kveld og god stemning. Få også med deg «unplugged»-konsertene som arrangeres her.

Adresse: Landgangen 1

Café Sorgenfri

Café Sorgenfri går fort i glemmeboken siden den ligger på baksiden av Aker Brygge, men i motsetning til bryggesiden har du sol her hele ettermiddagen. Nyt en Aperol Spritz mens solen går ned.

Adresse: Bryggetorget 4

Kongen Marina

Her kan du slappe av under palmene i fargerike acapulco-stoler i det som kanskje er en av de kuleste barene i Oslo. Solforholdene er det heller ingenting å si på. Kongen Marina er kul, fargerik og nedpå.

Adresse: Frognerstranda 4

Olivia Østbanehallen

For deg som nettopp har ankommet Oslo eller trenger en solrik venteplass før du skal reise hjem igjen er Olivia på Østbanehallen stedet du skal velge. Her er det gode solforhold og med kort vei til både togstasjon og bussterminalen kan du nyte byen ekstra lenge.

Adresse: Jernbanetorget 1

Ladegården Café

Like ved Middelalderparken i Gamlebyen ligger Ladegården Café i en staselige lystgård fra barokkepoken. En sjarmerende uteservering på gårdstunet hvor du kan slikke sol med noe godt i glasset og en rykende steinovnsbakt pizza på tallerkenen.

Adresse: Oslo gate 13

Ekebergrestauranten

Vestvendt med panoramautsikt over sjøen og Oslo. Ta en uformell lunsj på terrassen eller gå for «fine dining» med fem eller syv retter. Her skinner solen til langt utpå kvelden, så det er bare å nyte utsikten og livet.

Og ta gjerne en tur i kvinne-skulpturparken før eller etter restaurantbesøket.

Adresse: Kongsveien 15