FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fem aktive storbyturer til våren

Av Malene Emilie Rustad03.05.18 18:17 | Oppdatert: 04.03.19 09:53

Del saken på:

Trenger du inspirasjon til din neste aktive storbytur? Her er fem forslag.

Det er aldri feil med en storbytur. Noen velger reisemål utifra kulturelle opplevelser, shopping eller mat, men hva med å kombinere det hele med fysisk aktivitet?

Før dro vi til London for å dytte i oss gourmetretter og kjøpe merkevarer vi ikke fikk tak i ellers. Nå blir mer aktive reiser etterspurt hos de største reiseselskapene. Her er fem storbyer for den aktive.

Sykle gjennom Budapest

Den vakre kulturbyen Budapest byr på mer enn museer og spa. Ta deg en sykkeltur langs Donau, eleven som deler byen i to. Kjenn vinden i ansiktet gjennom Budas brosteinlagte smug og kom deg over til travle Pest for en kaffe eller matbit når du begynner å bli sliten. De ti broene som lenker bydelene sammen gjør det lett å finne frem.

Bli kjent med byen på en effektiv måte ved sykling og se etter områder du har lyst til å utforske senere på kvelden.

Gjennomsnittstemperaturen ligger på 15 grader i april og 20 til 24 grader i sommermånedene mai til august.

Surfing i San Sebastián

Glem Barcelona – den litt mindre kjente gourmetbyen San Sebastián er stedet du bør dra. Litt utenfor sentrum i bydelen Gros finner du et aktivt surfemiljø. På stranden La Zurriola henger surfere fra hele verden og hvert år avholdes lokale, nasjonale og internasjonale konkurranser. Her kan du ta surfetimer på standen eller leie brett og kaste deg ut i bølgene hvis du har erfaring. Surf på dagene og nyt Spanias beste tapas på kveldstid.

San Sebastián ligger nord i Spania og kan fint kombineres med en roadtrip til andre mindre kjente byer. Fra San Sebastián kan du utforske Biscayakysten med sine koselige og små fiskelandsbyer.

Allerede fra mars måned ligger dagtemperaturen på rundt 20 grader.

Parkruns i London

London byr på mye for enhver – men det er en aktivitet blant lokale og turister som har blitt svært populært. Storbyen har nemlig flere parkrun-eventer enn noen annen by i verden. Hver uke arrangeres det gratis løpetrening. De fleste løper fem kilometer og løpene er åpne for alle. Med frodige parker og treningsglade folk er det lett å kombinere storbyturen med litt fysisk aktivitet.

Hver lørdag deltar tusenvis av folk på en av de 47 forskjellige rutene i London. Coach Magazine anbefaler Burgess Park, Southwark, Fulham Palace og Dulwich parkruns for nybegynnere og Hilly Fields, Ally Pally, Crystal Palace, Gladstone Park og Lloyd Park for de som ønsker en utfordring.

Tips: Du finner også parkrun i Oslo i Tøyenparken.

Yoga i New York

Det finnes mange gode grunner for å dra til New York – den fantastiske maten er en av dem. Har du lyst til å unne deg alt som kan friste og samtidig prøve ut en sunn livsstil? Da bør du teste ut yogatimer når du er i den amerikanske storbyen. New York har mange yogastudioer som passer alt fra nybegynnere til de mer erfarne. I byen kan du lett kombinere sunn og deilig mat fra byens utallige kaféer med en den energigivende treningsformen.

I Brooklyn finner du blant annet Brooklyn Yoga Club som tilbyr Astanga Yoga og har egen kafé, butikk og Airbnb-utleie. Studioet er drevet av de anerkjente yogalærerne Eddie og Jocelyne Stern. Her arrangeres det også forskjellige eventer, kokkekurs og filmvisninger.

For den mest behagelige temperaturen i storbyen anbefales det å reise i april, mai og juni, eller september og oktober.

Fotturer i Los Angeles

Englenes by har mer enn fancy kaféer og ville nattklubber. Skal du på storbyferie til Los Angeles, er det lite som slår en tur opp til verdensberømte Runyon Canyon. Og har du hørt om de mer ukjente fotturene i Franklin Canyon Park eller Vasquez Rocks?

Sistnevnte har blitt brukt som bakgrunnscener i mange kjente TV-serier og spillefilmer. Parken ligger i Sierra Pelona-fjellene nord i Los Angeles og har et unikt landskap. Her kan du hoppe rundt på steinformasjoner som ble formet for over 20 millioner år siden.

Klimaet i storbyen er stort sett strålende året rundt, men anbefales fra mars til mai og fra september til november for optimale temperaturer.