FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her er verdens billigste Michelin-restaurant

Av Gjermund Glesnes07.12.09 16:15 | Oppdatert: 07.12.09 16:29

Del saken på:

(VG Nett) På Tim Ho Wan i Hong Kong kan du spise mat med Michelin-stjerne for drøye syv kroner.

Det er prisen for de billigste bambuskurvene med dim sum-retter i det bitte lille spisestedet. Den dyreste retten, en porsjon nudler, koster cirka 28 kroner. Dim sum er en slags «kinesisk tapas», og du må regne med å bestille tre retter per person for å få et fullt middagsmåltid.

Nå har likevel Tim Ho Wan fått en stjerne i den nye utgaven av Michelins Hong Kong og Macua-guide. Dette gjør stedet til verdens billigste restaurant med den prestisjefulle stjernerangeringen, skriver The Age (ekstern lenke).

Den australske avisen beskriver stedet, som ligger i bydelen Mong Kok på fastlandet i Hong Kong, som en «hull-i-veggen-kantine». Navnet betyr «tilsett hell og lykke».

REISE TIL HONG KONG?Last ned gratis reiseguide for Hong Kong her!

Det er likevel ikke bare flaks at Tim Ho Wan har fått plass i feinschmecker-bibelen.

Sjefen for restauranten, Mak Pui Gor, var dim sum-sjef på den tre-stjerners restauranten Lung King Heen på Four Seasons Hotel før han sluttet for å starte billig-spiseriet tidligere i år, skriver Telegraph (ekstern lenke).

Artikkelen fortsetter under bildet.


Et måltid i en restaurant med stjerner i de franske guidebøkene koster vanligvis en liten formue. 2010-utgaven for Hong Kong og Macau inneholder hele 29 rimeligere spisesteder.

Sjefen for bokserien, Jean-Luc Naret, benekter at dette innebærer at hans inspektører har senket kravene.

LES MER:Her finner du flere reiseartikler om Hong Kong!

- Det er ikke på grunn av kritikk. Vi lytter ikke til det. Dette er de rimeligste stjerne-restaurantene i verden. Men det betyr ikke at vi senker standarden for å tilfredsstille andre, sier han til AFP (ekstern lenke).

Byen med aller flest topprestauranter ifølge Michelin, er Tokyo. Den japanske hovedstaden har elleve restauranter med tre stjerner, mens Paris har ti.

Les også:Fin og fjong i Hong Kong

Stjernerangeringen til Michelin skal ta hensyn til kvalitet, jevnhet og valuta for pengene. Kun maten skal telle, ikke service eller atmosfære, skriver AP (ekstern lenke).

Les også:«Danskebåtene» håper på besøk fra Michelin

Hvis du har lyst til å prøve maten til Tim Ho Wan, får du flybilletter fra i underkant av 5.000 kroner tur/retur. Ingen flyselskaper flyr direkteruter mellom Hong Kong og Norge.

Bli tilhenger av VG Reise på facebook!