FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Air France-kaptein: - Vi trenger drivstoff, har noen om bord kontanter?

Av Veslemøy Eineteig Christiansen17.08.12 09:30 | Oppdatert: 17.08.12 12:50

Del saken på:

(VG Nett) Et Air France-fly på vei til Damaskus trengte mer drivstoff og kapteinen spurte like så godt passasjerene etter kontanter.

Årsaken er at syriske myndigheter har nektet kredittkortbetaling for drivstoff, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Tvunget til Syria

Flyet var på vei til Beirut onsdag kveld, men ble omdirigert på grunn av uroligheter i den libanesiske hovedstaden. Derfor forsøkte flyet heller å fly til Amman i Jordan, men ble tvunget til å lande i Syria på grunn av drivstoffmangel.

Air France stoppet sine flyreiser til Damaskus i mars i år da kampene i landet tok seg kraftig opp. Forholdet mellom Frankrike og Syria kollapset helt etter at Paris krevde president Bashar al-Assad sin avgang.

Nekter kredittkort

Da det aktuelle flyet skulle lande på den lokale flyplassen fortalte myndighetene at de ikke kunne ta i mot en betaling med kredittkort. De kunne bare ta i mot kontanter, sier en Air France talskvinne til Reuters.

- For sikkerhets skyld spurte en ganske forventningsfull kaptein hvor mye kontanter passasjerene kunne skrape sammen til drivstoff, sier talskvinnen.

Ifølge kvinnen klarte flyselskapet til slutt å betale for drivstoffet uten hjelp fra passasjerene. Men hun nektet å fortelle hvor mye regningen kom på.

Flyet, med opprinnelig avreise fra Paris, tok av to timer etter landingen i Damaskus for en overnatting i Kypros. Det landet i Beirut torsdag kveld, med både kontanter og drivstoff.