FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Paris - et eldorado for vintageshopping

Av Hege Lyngved Odinsen28.09.11 09:33 | Oppdatert: 29.09.11 21:25

Del saken på:

PARIS(VG) Klar for hardcore vintageshopping? Kast deg ut på skattejakt i en av de mange bruktbutikkene i Paris.

Få gode råd av MinMote-Silje

Paris er et eldorado for klesmote og shoppinglede. Sånn blir det god vintageshopping av. Du finner små skattkammer spredt over hele den indre kjerne av byen. Det beste av alt, er at du garantert får noe ingen andre har.

Salig rot

En av gatene som er særlig kjent for sitt vintageutvalg på klesfronten er Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie hvor blant annet Free'P'Star ligger.

Butikken er et salig rot: Glitrende polyesterkjoler, skinnjakker, ullkåper, sko og støvletter i alle varianter, skinnvesker, silkebukser, blomstrete bomullskjoler, hotpants i dongeri.

Musikken dundrer ut av høyttalerne mellom glorete vegger, og folk kjemper seg frem i kø til stativene som er stappfulle av klær. Det gjøres lite for å holde orden.

At du selv gjør jobben med å lete frem skattene vises på kassalappen når du skal betale. Få vintagebutikker i Paris kan matche pris og utvalg som Free'P'Star. Her får du for eksempel boots fra 5 euro og topper til 2 euro.

LES OGSÅ: Her er Hellstrøms favoritt-restauranter i Paris

(Saken fortsetter under bildet)

Stamkunde

Stéphane Recorbet er en av stamkundene i butikken. Han er her jevnlig, minst en gang i uken. Nå har han fått tak i en svart bikerjakke med nagler.

- Hva synes dere? Skal jeg ta denne? Jo da, den sitter som et skudd. Da blir det i så fall den 20. jakken jeg kjøper her. Jeg kjøper kun jakker her, T-skjorter og bukser liker jeg å kjøpe nytt, sier Recorbet. Skinnjakkene her går for å være de billigste i byen.

LES OGSÅ: Gode opplevelser i Paris

I samme gate som Free'P'Star ligger flere andre små vintage- og secondhandbutikker som også er verdt et besøk.

- Kiliwatch er en annen favoritt, butikken er stor, oversiktlig og har et godt utvalg både for dame og herre, sier Silje Pedersen, leder for Minmote.no, om vintageshopping i Paris.

Hos Free'P'Stars lillesøster i 61 Rue de la Verrerie møter vi Yeelen som er på jakt etter billige godbiter.

- Jeg har helt sluttet å handle nye klær både av etiske grunner, men også fordi jeg liker second-hand klær bedre. De er unike og gamle klær har ofte bedre håndverk. Dessuten er det billig. Det jeg har på meg nå koster 2 euro - en euro for T-skjorten og en for shortsen.

LES OGSÅ: Ti gode bartips i Paris

Men ikke all vintage er like billig, og i Paris er det også gode muligheter for å boltre seg i eksklusiv og kostbar vintage, såkalt designervintage.

- Er du på jakt etter designervintage, er det ingen som kommer i nærheten av Didier Ludot. Her møter du lett på kjendiser og kjente stylister, og i butikken henger blant annet Chanel, Yves Saint Laurent og vintage Dior på rekke og rad. Men vær beredt på at det fort svir i lommeboken, denne butikken er ikke billig, sier Silje Pedersen i Minmote.no.

(Saken fortsetter under bildet)

Her er Siljes råd for vintage-shopping i høst:

- Vintagetrenden er ofte de samme som i det generelle motebildet. I år er spesielt det glamorøse 70-tallet i vinden. Sikre kjøp er maxikjoler, jumpsuits og kjoler i 50-tallssnitt, sier VGs moteekspert Silje Pedersen.

- Passer det ikke? Ikke fortvil, det koster maks et par hundrelapper å sy om eller legge opp en kjole. Det er det ofte verdt, når du sikrer deg et plagg ingen andre har.

- Noen ting går aldri av moten. Om du er villig til å bruke litt mer penger, bør du se etter for eksempel vintage Christian Dior, Gucci, Yves Saint Laurent osv. Både plagg og tilbehør fra de største designerne tåler tidens tann.

- Styr unna de verste flekkene og plagg med ekstrem lukt. Mye går bort i vask eller rens, men det er kjipt å betale en formue for så å oppdage at flekkene eller lukten ikke lar seg fjerne.

- Første gang du er på secondhand-og vintagejakt? Sats på tilbehør som vesker, silkeskjerf, smykker og solbriller, sier Silje Pedersen i minMote.