FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Aldri før har flere flydd til og fra Gardermoen

Av Jostein Matre Av Dag Fonbæk 09.01.13 10:20 | Oppdatert: 09.01.13 11:03

Del saken på:

(VG Nett) I 2012 reiste 22,1 millioner passasjerer over Oslo Lufthavn. Det er ny rekord.

Med over 22 millioner har flyplassen nesten én million flere passasjerer enn i 2011. Ifølge en pressemelding fra Oslo Lufthavn kom den største veksten på utenlandsrutene, spesielt innen charter. Der var veksten på 10,7 prosent.

Særlig i desember var charterveksten stor. Noe som kan tyde på at flere nordmenn valgte å feire jul i varmen.

Med passasjerveksten som også er ventet i fremtiden vil Gardermoen snart være Nordens største flyplass.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Utbygging

På innenlandsrutene var det også økning, om enn noe mindre. En av de mest positive rutene har vært mellom Gardermoen og Tromsø. For første gang har mer enn én million reisende flydd mellom disse flyplassene.

- Veksten i 2012 skyldes både at nordmenn er svært glade i å reise, og at Norge er blitt mer attraktivt å reise til. I tillegg er kjøpekraften god i det norske innenriksmarkedet.
Dette skaper en stor etterspørsel etter flyreiser, sier Adm. Direktør ved Oslo Lufthavn Nic. Nilsen i pressemeldingen.

LES STOR TEST AV SPISESTEDENE PÅ GARDERMOEN

Han er særlig glad for å se at nye direkteruter er med på å løfte trafikktallene.

- Vi vokser jevnt og nærmer oss taket på hva vi kan håndtere med dagens infrastruktur. Vi jobber kontinuerlig med både tilpasninger av dagens terminal, og utbygging av ny terminal, slik at de reisende fortsatt skal få en god reiseopplevelse ved Oslo Lufthavn, forteller Nic. Nilsen.

Dette betyr at flyplassen kommer til å være en byggeplass i mange år fremover. Gardermoen har i dag kapasitet på 23 millioner passasjerer i året. De siste prognosene viser at trafikken vil nå dette nivået allerede i 2013. Dette er bakgrunnen for at flyplassen bygges ut for å kunne håndtere 28 millioner passasjerer pr. år fra 2017.

Totalt ble det lettet og landet på Oslo lufthavn 230.432 ganger i fjor. Det er en økning fra året før, og nesten like mange som i rekordåret 2008.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nest beste år

På Torp utenfor Sandefjord satte de nesten rekord i 2012. Året ble det nest beste i historien med totalt 1.712.738 passasjerer til og fra lufthavnen.

Selv om det ikke er rekord, så er det en vekst på 26 prosent i forhold til 2011, da lufthavnen hadde i underkant av 1,4 millioner passasjerer.

Innenrikstrafikken økte mest, men Torp har likevel klart flest reisende til utlandet, med over 1,1 millioner passasjerer.